• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-PAR premier Miguel Pourier kan bijna niet geloven dat zijn partij in de peiling teruggaat naar drie zetels. Hij denkt dat er iets schort aan de peiling. Het moet voor de PAR een aanmoediging zijn om niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Als MFK en PS door zouden regeren en met hetzelfde beleid doorgaan, vreest Pourier het ergste voor het eiland. Hij benadrukt dat het vertrouwen in de overheid herstelt moet worden, de financiën op korte termijn op orde moeten worden gebracht en het gevoel van veiligheid teruggebracht moet worden. De oud-premier vindt dat we daarbij niet bang moeten zijn om hulp van Nederland te krijgen.

Rick Hart van Radio Hoyer is gesprek met Pourier

32 reacties op “Oud-premier Pourier twijfelt aan peiling”

 1. zjana en lokoloko. Jullis zijn echt loco. wat een slap ge…..
  Pourier Bonaire verkocht? iedere gek snapt dat dat nooit gebeurd is want A Bonaire was niet van hen. Bonaire is niet door iemand gekocht.
  ga lekkerterug naar je PS hoofdkwartier en aqualectrarekeningen betalen om stemmen te kopen. Corrupte, leugenachtige onrustzaaiers

 2. @Edgar. Ik ben bang dat je de antwoorden op die vragen niet zult krijgen. Je veronderstelt namelijk nogal wat:
  a. dat deze kiezers begrijpen waar het over gaat
  b. wat het belang daarvan is en
  c. hoe het dan anders zou moeten.

  Dat kun je van veel van deze mensen niet vragen en ook dat is realiteit helaas. Inderdaad zijn er voorbeelden te over in Afrika van simpele stemgrechtigden, waar tenslotte een land aan kapot gaat.

  Wat ik denk dat ze wel zullen snappen is dat een NL paspoort zo gek nog niet is.
  Ze zien Dominicanen, Haitianen, Columbianen die verder nergens op de wereld terecht kunnen. Dat is de enige hoop, het NL paspoort als vangnet in barre tijden die komen.

  Je zult bijv. maar in Zimbabwe wonen, met een populistische leider van het type Wiels of Asjes, een hyperinflatie en een kapot gemaakte landbouw sector. Daar kunnen de mensen makkelijk worden onderdrukt want ze kunnen letterlijk geen kant op.

  Zelfs de YDK die zich net als Wiels en Asjes uit intelectueel onvermogen tegen van alles afzet, zal snappen dat het uiteindelijk een doodlopende weg is. (hoop ik…,anders heb ik ook geen hoop meer)

 3. @nardy, Je weet toch hoe de gemiddelde soberano denkt.. hij gelooft alles wat wiels zegt en heeft nooit geleerd voor zichzelf te denken. Corrupte mensen worden verheerlijkt en capabele mensen worden gedemoniseerd. Kijk naar de geschiedenis van veel Afrikaanse landen na de onafhankelijk. Er kwam al snel een dictator a la wiels aan de macht en er kwamen zuiveringen waar voornamelijk mensen die gestudeerd hadden en onderwijzers als eerste aan de beurt kwamen. Als je zit hoe de soberanos zijn dan ben ik bang dat we het hier ook zullen krijgen.

 4. He hallo de hele peiling is stemmingsmakerij het is toch alom bekend dat een y di ‘ altijd bi de winnende partij wil horen. De opositie partijen weten dat ze veel stemmen gaan veriezen daarom deze ononderbouwde peiling. Echte ps diehearts die ik ken hebben de ps verlaten geloven er niet meer in. Circa 80 % van 300 medewerkers van onze medewerkers hebben de laatste verkiezing ps of mfk gestemd. Als ik nu met hun praat is het een handje vol wat nog ps of mfk stemt. AlS ik bij de Snek continu hoor dat men schotte en wiels zat zijn vraag ik mij af hoe men aan de resutaten van deze pieling komt, met de natte vinger in de lucht waarschijnlijk.

 5. Ik zou toch graag eens van de MFK en PS aanhangers horen wat zij nu zelf van het gedrag van hun ministers clubje vinden ?
  Is het voor jullie normaal dat een premier meerdere veroordelingen op zijn naam heeft zijn wegens fraude ?
  Is het voor jullie acceptabel dat bv Constancia diploma’s heeft vervalst ?
  Is het voor jullie acceptabel dat een minister van financiën een enorme belastingschuld heeft ?
  Is het acceptabel dat de Raad van Commissarissen van Aqualectra het bedrijf in nog geen 2 jaar tijd naar de rand van de afgrond hebben gebracht ?

  Ik ben echt benieuwd of jullie dit soort zaken echt de enige oplossing voor Curacao vinden ? Ik zeg niet dat we met de PAR beter af zouden zijn, sterker nog, ik denk dat het net zo erg zou zijn.
  Maar is dit het niveau wat we als hoogst haalbare zien of zouden we toch op zoek moeten naar integere bestuurders.
  Het ontgaat mij volledig waarom men niet kan begrijpen dat wij, de belastingbetaler, vroeger of later de rekening krijgen gepresenteerd voor dit soort bestuurders. Kijk maar naar Griekenland, decennia lang wanbestuur en corruptie, nu betaalt de bevolking het gelag.
  Het spijt me zeer, maar ik zou zo’n situatie gaarne voorkomen.
  Dus ben ik heel erg benieuwd waarom jullie zo dwepen met MFK en PS.

 6. @zjana, rita, anna, Loko Loko, wat is dat toch met jullie? Pourier was een zeer capabele man die natuurlijk gewoon centjes heeft verdiend en de per ongeluk dubbel uitbetaalde pensioengelden onmiddelijk had teruggestort. Worden jullie soms betaald deze forums te bevuilen met allerlei insinuaties en persoonlijke verdachtmakingen? Het lijkt er soms werkelijk op dat jullie op zoek zijn naar splinters om de balk in de ogen van de ECHTE boeven te verhullen… Lees nog eens de VEROORDELINGEN van jullie Schotte cs en de huidige financiele resultaten van de huidige PS/MFK/MAN regering bij onze overheids NV’s, die nogal wat heftiger zijn….

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)
  

2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de VDC-Memo, 50 MOT meldingen en diverse vonnissen nos prome minister Schotte mbt fraude & oplichting)

  3) https://www.versgeperst.com/nieuws/165974/akshon-sivil-klopt-aan-bij-ombudsman.html (Schotte’s veroorzaakte dodelijke verkeersongeluk waarbij Anna Rossi overleed)
  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983 (recente liquiditeits- en bestuursproblemen met de 3 belangrijkste overheids-NV’s)

 7. @alle PS en MFK stemmers.

  het probleem met MFK en PS is dat hun ministers laag geschoold zijn en totaal nergens verstand van hebben.
  ik noem even een paar namen:

  Jamooladin? wat weet hij van financien?
  zijn eigen bedrijf is zo goed als failliet schulden bij fiscus en aqua lectra.

  Hakim, idem ook grote schulden en vriendschappen in het midden oosten??

  Constancia, geen enkel fatsoenlijk diploma, waarschijnlijk verslaafd aan van alles en ook nog een strafblad met winkel diefstal in NL
  onder haar naam moet straks een nieuw ziekenhuis gebouwt gaan worden???

  Schotte grote vriend van Dos Santos met giga bedragen aan zwart geld in florida.
  schotte heeft ook geen enkel fatsoenlijk diploma, 800. 000 NAf aan MOT meldingen.
  hij heeft nog nooit kunnen uitleggen waar dit geld vandaan kwam.
  strafblad met veroordelingen voor fraudes.
  overal dushis en heeft diverse kindjes verwekt aldaar,
  heeft iemand doodgereden met 120km/uur, waar nooit onderzoek naar is gedaan.
  omdat hij toen de schoonzoon was van ene meneer Salas?

  Monk, die echt zo dom is, dat kan gewoon niet bestaan.
  probeerde Kranshi te verhuizen omdat hij daar dik geld aan kon verdienen…
  gratis onderwijs, wat nu een chaos is geworden.

  Wilsoe, wat heeft die gedaan?
  o ja hij heeft brieven gestuurd naar de VS om het beslag op dos santos zijn geld te beeindigen.
  echt een volks minister, die de crinminaliteit hier goed weet aan te pakken.

  met dit soort mensen gaan we dus onze toekomst in als Land Curacao.
  je hoeft niet intelligent te zijn om de te kunnen voorspellen waar dit naar toe gaat.

  Hoe kunnen mensen met een gezond verstand geloof hechten aan hun praatjes, beloftes en leugens??

  dit is een land waar de grootste leugenaars de verkiezingen winnen..

 8. Pourier is gewoon een grote BOEF ! Zijn jullie al vergeten dat voordat hij premier werd, dat hij direkteur was bij de ABN-bank (curacao) en dat generaal NORIEGA van Panama via deze bank en met kennis van Pourier MILJOENEN narco- $$$$$$$ (dollars) had wit gewassen ???? Toen werd hij vlug vervangen !!! Hoe hypocriet kunnen deze figuren wel zijn ???

 9. @ Loko Loko. Je kan wel blijven sputteren door van onderwerp te veranderen, maar dat maakt de hoeveelheid van je leugens alleen maar groter. Pourier is geen Jamaloodin of El Hakim, laat dat duidelijk zijn. Pourier heeft in alle oprechte overtuiging gehandeld zoals elke burger mag handelen in een democratische rechtstaat. Het is nooit een schandaal geweest maar een dispuut, waarbij de rechter heeft beslist. Er bestaat trouwens niet per definitie een bezwaar om zowel salaris als pensioen te ontvangen.Welk onderwerp ga je hierna beginnen?

 10. @ Jeroen. Vraag me af wat hij nu precies met “hulp” bedoelt.

  Slechts een kwestie van goed lezen.

 11. @lokoloko, waarom hoor ik jou niets zeggen over Asjes die 2 salarissen krijgt? beetje hypocriet!

 12. Beste heer Pourier,
  Het is triest om sommige reacties te lezen. Mensen hebben kennelijk geen benul van de historie en de motivatie die U had om nog iets van de Nederlandse Antillen te maken. We zijn steeds verder afgegleden en ik begrijp mensen als @Mo heel goed wanneer ze de handdoek in de ring gooien. Mensen betalen elkaar gewoon niet meer. Zelfs de overheid speelt daar nu een rol in. En wat we nu zien is slechts een tipje van de ijsberg. Wanneer de MFK en de PS weer aan de macht komen dan moet ieder wel denkend persoon zijn plan gaan trekken. @Mo gelooft er nu al niet meer in en ik vrees dat er vele zullen volgen.

 13. Zorro,
  Heeft Pourier de onrechtmatig verkregen pensioenen al aan het land terug betaald? Integer?
  Natuurlijk, hij wist niet dat er elke maand onterecht pensioen uitkeringen op zijn bankrekening door het Land werd gestort. Dat terwijl hij tegelijk ook nog een salaris opstreek. Hij hield wel zijn lippen stijf op elkaar toen het schandaal in de publiciteit kwam. Toen van hem ondekt werd, deed hij alsof hij gek was.

 14. Alsof Miguelito destijds wel hulp van Nederland kreeg nadat hij braaf alle Nederlandse opdrachten uit had gevoerd.
  Vraag me af wat hij nu precies met “hulp” bedoelt.

  Typisch oude politiek van de PAR=bejaardenpartij.

 15. @ Miguel,
  Er is sprake van omkoperij en overlopen om toch op corrupte en fanatieke wije aan een meerderheid en bestuursmacht te raken. Een groot risiko met als gevolg: Wie zijn gat verbrandt moet ook de blaren zitten! Allerhoogste tijd voor die Tante om zich bij de kleinkinderen te voegen om nog waardevol te zijn.

 16. Ik geloof in geen enkele politieke peiling. De realiteit heeft zich ook bewezen in Nederland met de laatste verkiezingen. Men heeft voorspeld dat SP de grootste zou worden helaas pindakaas, CD wreeddadig verloren. Een ding weet ik zeker dat als het Curacaosevolk dezelfde fout maakt als een paar jaar geleden om weer op deze demisionaire boevenbende te gaan stemmen, dan is het ayo dushi Korsou. Men zal dan kiezelstenen met rijst moeten gaan eten. Eigenlijk snap ik ook niet waarom zo’n goede politicus als Alex Rosario en nieuwe partij moest oprichten om de PNP in de steek te laten. Deze dingen zorgen voor meer verdeeldheid van het Curacaose volk. In plaats van te verenigen werk men aan verdeeldheid. Hij en Ersilia de Lanooy zijn op dit moment de twee besten op financieel gebied waarom niet samen werken. Zo heb zijn er meerder goeie mensen die dit taak heel goed beheersen, laat me niet alle namen gaan benoenen. Dit heeft allemaal te maken met het streven naar eigen gewin en belangen, naar macht,ik doet het beter dan jou, het volk is onbelangrijk. Wat er nu zit is de slechtste wat Curacao ooit heeft gehad op financieen binnen zijn historisch bestaan. Als MFK en PS door gaan met dit beleid vrees ik net als Minguel Pourier het ergste voor Curacao. In ieder geval is het Curacaosevolk gewaarschuwd en moet straks geen krokodillentranen laten als ze straks niet kunnen eten, de financieen slechter gaat, de criminaliteit toeneemt dat ze niet eens in hun huis veilig meer kan zijn. Sterkte.

 17. de peiling voorspelling

  Mijn grootte Angst
  die gaat uit naar de telling der stemmen in Kranchi,gezien dat er zoveel verkeerd is gegaan baart de echte tellingen daar mij grootte zorgen en angst om aan de macht te blijven.De groep die deze opgave heeft wordt door Wie kontrolleert ? Zijn ze echt onafhangkelijk en geen Partijgenoten van een bepaalde Groep? En zal de telling ook Publiekkelijk geteld mogen worden? Gezien dat Kranchi veel in opspraak was/ is komen deze gedachten en vragen mij steeds te boven .

 18. @ Loko Loko. Je doet je naam eer aan.

 19. @Alvin,

  Helamaal eens. We bewijzen dagelijks het niet te kunnen. Afspraken die niet worden nagekomen, bedrijven die niet terugbellen, niet reageren op @mails enz. enz.
  We zijn langzaam maar zeker aan de rand van bankroet. Nog minder dan een jaar en we hebben het gehad hier.
  Ik ben inmiddels druk bezig mijn bedrijf vd hand te doen. Ik heb volgende week de eindbesprekingen. Duimen maar voor ons.
  Ik ben als Afro Curacaoenaar 15 jr geleden teruggekomen, mijn bedrijf opgezet, inmiddels door mijn eigen mensen langzaam maar zeker geterroriseerd dus het is nu genoeg.
  Ik gooi de handdoek dus in de ring.

 20. Peiling deugt van geen meter,verder geen commentaar!

 21. Wijze woorden van een capabele ex-PM!

 22. @ sony. Waar haal je het weer vandaan. Pourier had zonder de politiek een nog groter huis kunnen bouwen en huizen met een grote muur zie je hier in overvloed en het doel van een grote muur is om de misdaad te ontmoedigen en niet om je af te scheiden. Hij heeft ons niet dom en slecht behandeld en had liever ook met een positieve erfenis het land bestuurd. Nederland heeft hem en dus ons slecht behandeld, toen Nederland ons naar ik meen 350 miljoen beloofde als we het een en ander zouden bezuinigen. Pourier vond echter op een bepaald moment, dat de bezuinigingen niet verder verantwoord waren en ging de 350 miljoen niet door. Het was alles of niets voor Nederland (de Vries). Ik ken geen integerder en beminnelijker mens en politicus op dit eiland dan Miguel Pourier en het is een schande, dat je zo geheel onterecht over hem oordeelt.

 23. @ Mummie. Nederland heeft ons wel vaker moeten helpen tegen de misdaad en daarop kunnen we nog steeds gelukkig een beroep doen “met de wil elkander bij te staan”. Wat is daar mis mee, als we het zelf niet kunnen?

 24. Hiep Hiep Hoera, PAR naar de 0 zetel, ook met dank van M.Pourier. Stelletjes zakkenvullers.

 25. Erger nog, deze landverrader heeft samen met Saleh hun eiland Bonaire verkocht en veel ellende daar veroozaakt en leiden zelf een luxe leven op Curacao ! Echt TRIESTE figuren ! GEWETENLOZE figuren !

 26. Pourier en zijn partij zijn mede verantwoordelijk voor een hele generatie, ongemanierde, ongeschoolde, criminele en halfdebieleYDK’s die het eiland en Nederland, terroriseren.
  Par heeft “ruime op de boel” niet waar gemaakt, integendeel, de ellende is door hun toedoen erger geworden. Par heeft geen recht meer van bestaan, zal met de verkiezingen een enorme dreun krijgen en verdwijnt daarna net als de DP en NVP langzaam van het toneel.

 27. De politiek op onze eilanden is doordrengt van wantrouwen ,haat vriendjespolitiek ,nepotisme en patronage.De politieke leidersvan vroeger hielden zig bezig met deze praktijken,Men deden aan politieke uitsluiting.Mensen die hun stemmen hebben vetkocht aan politieke partijen werden beloond met koelkasten,werk, het verkrijgen van een huurwoning of werk bij de overheid en landskinderen ,hoogopgeleid in Nederland worden systematisch niet van werk voorzien op de eilanden.Vergunningen worden gewoon verkocht en er werd gehandeld met verblijfsvergunningen voor veel geld.Ik hoorde van een politicus die heel bond maakte ,al zijn buitenvrouwen kregen kwamen in aanmerking voor de huur van een overheidswoning en de huur betaalde ze nooit,,
  Als de bende van Schotte opgeslten worden in de Bon Futuro krijgt Curacao een tweede kans en die moeten ze benutten als de kiezers deze mensen weer aan een meerderheid helpen dan ben ik bang dat er vele mensen het eiland zullen verlaten en dat nederland op den duur zal ingrijpen,Al die oude partijen hebben boter op hun hoofd ook PAR .Dus mijn stemadvies aan de mensen op Curacao is stem Pais want pais is momenteel de beste partij voor Curacao.

 28. Niet vergeten dat Pourier al rijk was vóór hij de politiek in ging. Die knuppels van nu gaan er arm in en komen er rijk uit. Dat is de keerzijde Mummie en Sony. Wij hebben bewezen het niet te kunnen. Laten we NL niet om hulp vragen in de trend van kom het uitmaken hierzo, maar kom ons gewoon helpen. Wees een leraar. Dus geen toezicht, maar leer het ons. Leer het volk doortrapte mensen door te hebben voor ze aan de macht komen. Help ons inzien dat we niet nogmaals aan de zelfde steen stoten. Want zelfs een ezel is niet zo dom! Wij wel, want we helpen weer diezelfde criminelen aan de macht die er een veel grotere bende van hebben weten te maken vergeleken met de PAR.

 29. De Poll is helaas wel een aanwijzinjg waar we op moeten gaan rekenen.

  Wat deze nieuwe coalitie voor de toekomst brengt:

  de rijkere leven gewoon verder, die kunnen de duurdere boodschappen straks wel betalen.
  voor hun is er geen probleem.

  Maar er wordt dan niet meer geinvesteerd en werkloosheid zal verder groeien.
  alle ministers gaan weer op reis met famlie en vrienden op kosten van het land.
  het land gaat failliet, de gewone mensen zullen nog grotere armoede leren kennen.
  en dus moeten ze gaan stelen, dus iedereen die niet in een beveiligd huis woont zal geregeld overvallen worden door verslaafden met kapmessen.
  leuke toekomst, maar de meerderheid regeert.

  gezondheids zorg onbetaalbaar voor het gewone volk, AOV wordt onbetaalbaar.

  het probleem met MFK en PS is dat hun ministers laag geschoold zijn en totaal nergens verstand van hebben.
  ik noem even een paar namen:

  Jamooladin? wat weet hij van financien?
  zijn eigen bedrijf is zo goed als failliet schulden bij fiscus en aqua lectra.

  Hakim, idem ook grote schulden en vriendschappen in het midden oosten??

  Constancia, geen enkel fatsoenlijk diploma, waarschijnlijk verslaafd aan van alles en ook nog een strafblad met winkel diefstal in NL
  onder haar naam moet straks een nieuw ziekenhuis gebouwt gaan worden???

  Schotte grote vriend van Dos Santos met giga bedragen aan zwart geld in florida.
  schotte heeft ook geen enkel fatsoenlijk diploma, 800. 000 NAf aan MOT meldingen.
  hij heeft nog nooit kunnen uitleggen waar dit geld vandaan kwam.
  strafblad met veroordelingen voor fraudes.
  overal dushis en heeft diverse kindjes verwekt aldaar,
  heeft iemand doodgereden met 120km/uur, waar nooit onderzoek naar is gedaan.
  omdat hij toen de schoonzoon was van ene meneer Salas?

  Monk, die echt zo dom is, dat kan gewoon niet bestaan.
  probeerde Kranshi te verhuizen omdat hij daar dik geld aan kon verdienen…
  gratis onderwijs, wat nu een chaos is geworden.

  Wilsoe, wat heeft die gedaan?
  o ja hij heeft brieven gestuurd naar de VS om het beslag op dos santos zijn geld te beeindigen.
  echt een volks minister, die de crinminaliteit hier goed weet aan te pakken.

  met dit soort mensen gaan we dus onze toekomst in als Land Curacao.
  je hoeft niet intelligent te zijn om de te kunnen voorspellen waar dit naar toe gaat.

  hoe kunnen mensen geloof hechten aan hun praatjes, beloftes en leugens??

 30. dhr. Pourier moet zich diep schamen. Hij heeft ons ook heel slecht en dom belandeld.Maar hij heeft met onze armoe wel een gigantisch huis gebouwd ( in groot kwartier}, en kijken jullie zelf, een grote muur erom heen gebouwd.
  Lekker appart, van de YDK.

 31. De wens is de vader van de gedachte.

 32. Hoezo niet bang voor hulp uit Nederland? Dat had hij juist niet moeten zeggen, op naar de nul zetels voor de PAR.