• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Key Research, onderdeel van de University of the Dutch Caribbean (UDC), heeft gisteren de tweede peiling in een serie van drie bekendgemaakt. Daaruit blijkt onder meer dat PAIS op dit moment de derde grootste partij is en dat de PAR gehalveerd is. Bekijk hieronder de uitslagen van de peiling.

[scribd id=106595483 key=key-ogobcjz29a8k76ph3xl mode=scroll]

56 reacties op “Tweede peiling Key Research”

 1. Karel…….een paspoort is een document om mee te reizen………. pass the board naam zegt het al en niks meer

 2. josh….. pasop hoor dat jij niet gek word wat denk je dan , het kan in 1 seconde gebeuren hoor. let op en pas op je woorden.

  gebruik je verstand als je dat hebt.

 3. Ongerus..,dat doet NL niet hoor , en de olie e gas daan , nee hoor dat willen ze ook toch, stelletje dieven, denk aan de olie en gas dat is wat NL wilt en niks meer.

 4. Sommige van mijn beste vrieden hebben liever een lekkere vent, dan een lekkere dame, maar nu dit bekend is over onze Idi Amin, denk ik dat mijn vrienden een “gender-change” gaan overwegen, dan valt hun voorkeur niet meer op en wordt hun voorkeur in ieder geval niet meer geassocieerd met Idi. . .

 5. @ongerust,

  ik denk dat Idi amin zich beledgt voelt.

 6. @ ook ongerust,

  dat had ik ook al eens vernomen van lokale mensen…
  maar ja, zou geen probleem moeten zijn, toch?
  behalve natuurlijk die reisjes op kosten van hat land…

 7. Laten we even de cijfers afwachten, die moeten in de openbaarheid: Hakim hoge reiskosten, de rest gaat volgen, ook wiels komt op het slachtblok met zijn maandelijkse reisjes richitng Nl en de rest van het Caribisch gebied om zijn ervaring op te doen bij overjarige dictators, Aqualectra zit ook al in het schip (230 milj), voor 10-10-10 een liquiditeit van 30 miljoen. Laten we gewoon ervan uitgaan dat het goed komt, beetje hulp van boven kunnen we wel gebruiken, en dan bedoel ik zeker niet jehova hahahahahaha

 8. @ongerust,

  ik heb begrepen uit betrouwbare bron dat onze idi amin, al ruim een jaar een vaste vriend in Nederland heeft.
  en wij maar denken dat hij iedere maand naar NL ging om zijn dochters te bezoeken.
  ik begreep al nooit waarom iedereen hem steeds Helmina noemde.
  zijn reisjes zijn natuurlijk wel op kosten van het land Curacao.

 9. Nog maar weer even een historische aanvulling. Aangezien de Idi Amin aanhangers onder ons het willen spelen op het scherp van de snee, is het ook nog mogelijk (wederom met een kleine wetswijziging) dat NL Curacao volledig onder curatele plaatst, het tegenovergestelde van mijn vorige bericht, dus. NL kan wel zeggen niet in te willen grijpen, maar wacht maar tot hier 5000 Nederlanders worden bedreigd door horden Idi Amin aanhangers, moet je kijken hoe snel NL ingrijpt! Wees gewaarschuwd, Idi Amin aanhangers, “de macamba” was hier het eerst en toen kwamen “jullie” pas. “De macamba” is ook nooit weggeweest en Curacao is ook nooit sourverein geweest, wat mij betreft is Curacao nog gewoon een stukje NL in de tropen!

 10. Jongens (en meisjes natuurlijk), ik ben ‘nerveus’, zoals een van die Idi Amin aanhangers suggereerde over de niet-Idi Amin-aanhangers, maar als dit volk in meerderheid echt zo slecht en dom blijkt te zijn, dat ze de vorige boevenkliek weer in het zadel helpen, dan heb ik het volgende voorstel:

  – NL flikkert Curacao eenzijdig uit het statuut (daar is slechts een kleine wetswijziging voor nodig!).
  – NL trekt haar militairen terug, waarna de VS hetzelfde zullen doen en verhuizen de hele handel naar Aruba, die dan allang blij zijn.
  – NL stuurt alle Curacaoenaren die in NL wonen en een strafblad hebben en/of al langer dan twee jaar werkloos zijn, terug naar Curacao.
  – NL verbreekt alle diplomatieke banden met Curacao, waardoor het ook geen geassocieerd lid van de EU meer is.
  – Curacaoenaren krijgen geen toestemming meer zich in NL te vestigen, behalve als ze vollledig financieel onafhankelijk zijn.
  – Curacaoenaren zullen als gevolg van bovenstaande hun Nederlanderschap verliezen, met alle (internationale) gevolgen van dien.

  Niet mogelijk? Wake up, kijk naar Suriname en Haiti. Het geduld is niet eindeloos!

 11. @Rita, Waar komt die haat vandaan? Is dit afgunst jegens de Nederlander die heel zijn leven hard heeft gewerkt en jarenlang heeft moeten studeren om in een huis aan het Spaanse Water te wonen. Is het werkelijk zo dat je denkt dat deze welvaart toebehoort aan degene die er nooit offers voor hebben gemaakt? Tijd om met bedie benen op de grond te staan en ruiken aan de werkelijkheid. zonder deze ‘elite’ geen welvaart en dan zul je zien hoe snel curacao een tweede Haiti wordt. Het voelt een beetje als stank voor dank, Als je alle expats en hollandse pensionados van het eiland verdrijft blijft er nikls meer over van deze economie. Welvaart vraagt productiviteit.,…vraag is of MFK en PS dat kunnen brengen? Ik weet het antwoord wel..

 12. Ik had het al eerder gezegd vorige maand , maar we kunnen n8iet veel waarde hechten aan dit onderzoek. Om te beginnen is de groep der ondervraagden te klein , er zijn veels te veel zwevende kiezers nog en bovendien kunnen we een “universiteit” die (gertje) schotte een eredoctoraat geeft niet al te serieus nemen. Het zijn natuurloijk wel schokkende cijfers , die hopelijk mensen wakker schudden. Ik denk eerder aan PAR 5 MFK 4 PS 4 PAIS 3 PNP 2 MAN 1 FOL 1 en 1 restzetel die die waarschijnlijk naar PAIS of PS zal gaan.

 13. @ Jaloersheid. Je kan meteen bij rita aansluiten zoals John zegt.

 14. Elke partij die met de MFK in zee gaat is net zo crimineel als de MFK zelf

 15. Wie geeft in Curacao, waar de angst onder het volk groot is, nu een politieke mening aan een volslagen onbekende aan de telefoon ?

 16. Poll:
  Soberano 14 zetels
  MFK 7 zetels
  MailPais 0 zetels
  PARlabruwa 0 zetels.

 17. #Rita

  Misschien kun je je gedwongen laten opnemen bij de familie van je PS leider in de Capriles. Zou dat geen geweldig idee zijn, wat d8 je daarvan??

 18. @Cur Eye

  “Ik hoop op PAR/PAIS/PNP, don’t believe it will happen though”
  Dat zou allemaal best eens kunnen/ Ik zie een grote mogelijkheid.

 19. @ Cur Eye. Als PAIS het goed doet is een combinatie PAIS/MFK niet ondenkbaar

  Rosaria zal het goed doen en is te integer om met criminelen van MFK samen te werken of MFK moet mensen naar voren kunnen schuiven, die wel door de screening komen en capaciteiten hebben. Dat zit er dacht ik niet in.

 20. Alle Wiels-idioten beseffen niet wat er met 12 PS-zetels en onafhankelijkheid gaat gebeuren. Een van de gevolgen is dat de zwarte rijke bomba’s en arme slavinnen over blijven en jawel allemaal PS-sers. Ik zie de slavinnen anna, rita, zjana en die anderen al smeken om een kindje van opperbomba Wiels te mogen dragen, maar hij zal dat wegens gebruik van anabole steroiden aan de gewone bomba’s moeten delegeren. Haiti 2 dus, maar dan leren ze wel wat werken is en anders de zweep er over. Afrika was zelfs beter voor die tijd. De geheel onafhankelijke rijke Nederlanders heeft Wiels voor zijn luxe leven nodig.

 21. Opnieuw een regering met of PS of MFK of beide is de DOODSTEEK voor Korsou !!!
  Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat inwoners van Korsou hier intrappen MAAR als dit toch het scenario wordt ge ik met PIJN in MIJN HART naar een ander (ei)land, want dan wordt Korsou ONLEEFBAAR !!!!
  STEM met VERSTAND en laat je niet omkopen of brainwashen door PS en MFK !!!!

 22. @zjana

  Uit jouw reactie(s) mag ik aannemen dat je er beter van geworden bent de laatste 2 jaar Meer dan pastechi’s denk ik? Denk dan vooral aan je brieders en zusters die zonder licht, eten ed zitten vooral op BandaB waar je grote leider vandaan komt.

 23. En wat Wiels er ook nooit tegen zijn slaafjes verteld is dat als men “onafhankelijk” is men ook voortaan een “yu di korsou” paspoort krijgt. Dat wordt lachen.

 24. @Loko Loko… we’ll see ik denk niet dat alle PAIS stemmers ex-PAR stemmers zijn, denk wel heel erg veel.. it’s a crap shoot anyway.. Jouw keuze staat genoteerd… En van Rita ook met 12 zetels voor PS en een huis op Jan Sofat voor tante R.

  @Zoro… Ons volk is al jaren tot het bot verdeeld…. SI/NO pre-101010 coalitie huidige coalitie. De 10-11 verdeling zorgt al voor die onbestuurlijke situatie. Zoals tijdens laatste jaren PAR, toen Godett carte-blanche kreeg om zijn ene zetel voor het SI kamp in te zetten.
  Stomste wat PAR heeft gedaan is de MAN schofferen tijdens de SI/NO oorlog, net het excuus wat Cooper nodig had om de boel op te breken en tevens de complete ondergang van de MAN inluidde..

  Als PAIS het goed doet is een combinatie PAIS/MFK niet ondenkbaar en zelfs “goed”
  voor Curacao als ze meer dan 11 zetels samen hebben.

  Ik hoop op PAR/PAIS/PNP, don’t believe it will happen though…

 25. Zo, alles weer gelezen hieronder, inclusief de ‘macamba-haters’. Iedereen heeft recht om hier iets te schrijven (zolang het maar binnen de grenzen van het toelaatbare blijft) en iedereen met stemrecht heeft een plicht naar zichzelf en de medemens toe om WEL te gaan stemmen, maar calculerend kijkend naar de uitslag van die eerste en tweede poll van K.R. valt me op dat er 46% zwevend te noemen is (men heeft nu een andere keuze gemaakt). Of heeft men volstrekt andere mensen uit geheel andere wijken gebeld? Je weet het niet met deze Poll. Je kunt nu ook echter veronderstellen dat er een dikke 35% van alle kiesgerechtigden zwevend te noemen is! Dat ligt uitsluitend (?) aan drie partijen, te weten MFK, PS en PAR. Mensen moeten echt goed nadenken over wie, welke partij, of welke koers de juiste zou moeten zijn. Juist deze grote club mensen is enorm beïnvloedbaar en dat weten die corrupte partijen ook wel (MFK-PS). Dus in de komende weken wordt de strijd nog heviger en mogelijk zelfs oneerlijker gespeeld. Waar blijft de eerlijke voorlichting? Debatten, onderhoudende journalistiek en kritiek op de zittende demissionaire club.

  Alleen een partij met een lange-termijn-visie kan Curaçao de toekomst bieden die het nodig heeft en ook deze Poll-uitslag leg ik weer naast mij neer. Net wat @Nardy ook al aanhaalde: de Ned. poll kwam niet goed overeen met de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen. MFK moet echt zakken en PAIS minstens 7 zetels en dan kan het volk weer feest vieren.

 26. @Rita,,,jaloers ???????? Graag een huis willen op Spaanse water???..Dan moet je er ook hard voor gaan werken,net zoals de eiegenaars van die huizen!!!!!! En als er een dag komt dat er geen ene makamba op het eiland meer is of zal komen,moet je kijken hoe snel achteruit Curacao zal gaan en dan woont iedereen weer in een Kuniku huisje

 27. @Karel,

  zo is het helaas wel.

  de rijkere leven gewoon verder, die kunnen de duurdere boodschappen straks wel betalen.

  er wordt dan niet meer geinvesteerd en werkloosheid zal verder groeien.
  alle ministers gaan weer op reis met famlie en vrienden op kosten van het land.
  het land gaat failliet, de gewone mensen zullen nog grotere armoede leren kennen.
  en dus moeten ze gaan stelen, dus iedereen die niet in een beveiligd huis woont zal geregeld overvallen worden door verslaafden met kapmessen.
  leuke toekomst, maar de meerderheid regeert.

  gezondheids zorg onbetaalbaar voor het gewone volk, AOV wordt onbetaalbaar.

  het probleem met MFK en PS is dat hun ministers laag geschoold zijn en totaal nergens verstand van hebben.
  ik noem even een paar namen:

  Jamooladin? wat weet hij van financien?
  zijn eigen bedrijf is zo goed als failliet schulden bij fiscus en aqua lectra.

  Hakim, idem ook grote schulden en vriendschappen in het midden oosten??

  Constancia, geen enkel fatsoenlijk diploma, waarschijnlijk verslaafd aan van alles en ook nog een strafblad met winkel diefstal in NL
  onder haar naam moet straks een nieuw ziekenhuis gebouwt gaan worden???

  Schotte grote vriend van Dos Santos met giga bedragen aan zwart geld in florida.
  schotte heeft ook geen enkel fatsoenlijk diploma, 800. 000 NAf aan MOT meldingen.
  hij heeft nog nooit kunnen uitleggen waar dit geld vandaan kwam.
  strafblad met veroordelingen voor fraudes.
  overal dushis en heeft diverse kindjes verwekt aldaar,
  heeft iemand doodgereden met 120km/uur, waar nooit onderzoek naar is gedaan.
  omdat hij toen de schoonzoon was van ene meneer Salas?

  Monk, die echt zo dom is, dat kan gewoon niet bestaan.
  probeerde Kranshi te verhuizen omdat hij daar dik geld aan kon verdienen…
  gratis onderwijs, wat nu een chaos is geworden.

  Wilsoe, wat heeft die gedaan?
  o ja hij heeft brieven gestuurd naar de VS om het beslag op dos santos zijn geld te beeindigen.
  echt een volks minister, die de crinminaliteit hier goed weet aan te pakken.

  met dit soort mensen gaan we dus onze toekomst in als Land Curacao.
  je hoeft niet intelligent te zijn om de te kunnen voorspellen waar dit naar toe gaat.

  hoe kunnen mensen geloof hechten aan hun praatjes, beloftes en leugens??

 28. Ik weet nog steeds niet waar de Pais voorstaat. De Pais heeft nog steeds geen website waar men alle bijeenkomsten kan volgen zoals pueblo Soberano dat wel heeft. Als je iets wilt ”verkopen” moet je je best voor doen.
  Je kan niet verwachten dat men jou ”product” koopt zonder dat je de moeite neemt om uit te leggen hoe jouw product werkt. Zo werkt het niet.

 29. @Wil. kan jij een reacite geven op de corruptie van de MFK-MAN en PS?
  @Zjana, wil je echt in een land als Haiti wonen? wil je paspoort inleveren he!

 30. Velen zullen hun trots moeten slikken als zij Curacao echt voorop stellen, want Schotte gaat de hoofdrol spelen. De nieuwe kabinet wordt dan gevormd door MFK/PAIS. Zoniet is de enige alternatief MFK/PS. Dit laatste zal onacceptabel blijken voor Nederland.

 31. Mensen zoals Rita denken echt dat ze niet armer kunnen worden. Die beseffen niet in wat voor luxe ze leven. Maar goed, sommige mensen leren alleen door ervaring.

 32. Peilingburo van MFK en PS en Ere doctor voor een sinberguensa

 33. Cur Eye,

  PAR en Pais samen 10 ? No way! Alle Pais stemmers zijn weglopers van Par. Maar dan nog, met 10 zetels kunnen ze geen regering vormen.
  Mijn prognose : MFK 7, PS 6, PAIS 5, PAR 3. Als PAR in de oppositie gaat dan bestaan zij over 4 jaar niet meer.
  Als PAIS hun rol niet goed speelt, dan is Curacao gedoemd met een coalitie van MFK en PS.

 34. oh oh ho, ineens zijn de tegenstanders en haters van de kabinet Schotte zoooo nerveusss !!! SOBERANO for ever !!!!!!!!!!

 35. @Wil, die Ultimo niet gelezen… maar eergisteren een gekakel op p2 (editorial) waarom Rosaria een nog grotere boef is dan Cleopa… die krant is echt te slecht… alleen maar meningen zero onderbouwing…. *niks* inhoudelijk over partijprogramma… (on)haalbaarheid van punten of waarom doelstellingen slecht zijn voor Cur… I mean, if you oppose kom met argumenten…

  Alleen maar op de man(nen) spelen… Ik ben blij dat PAIS niet in de tegenaanval gaat…

  @PAIS (a bit off topic) Blijf op het positieve bericht van hoe je welke problemen gaat aanpakken. Ga de wijk in en informeer mensen. Niet alleen de complexere langetermijn doelstellingen uitleggen… concentreer op de korte termijn… Als je geen cent te makken hebt, je onveilig voelt zou het je aan je reet roesten of de begroting sluitend is dit jaar…

 36. @ Rita
  Lijkt wel of je een dochter van Hitler bent

  HEB ECHT MEDELIJDEN MET JE

 37. @ Cur Eye. Als er een peiling komt met een duidelijke vingerwijzing naar een Schotte 2 dan ga ik mee met rita’s droom om Wiels 12 zetels te bezorgen, waarmee tevens de onafhankelijkheid een feit wordt. Geheel volgens de euthanasiegedachte moet je een onwaardig leven niet nodeloos verlengen en kan Wiels snel en afdoende het land en volk met een korte stervensbegeleiding naar de eeuwige jachtvelden helpen, want met Schotte duurt dat onnodig lang en moet Nederland dat weer zo nodig verhinderen door in te grijpen tegen de wens van de meerderheid van het domme volk.

 38. @ Cur Eye. Aan wishcasting hebben we niets maar dit is mijn forecast:
  MFK 6, PAR 6, PAIS 4, PS 4 en 1 zetel die ik niet kan verdelen

  Hiermee zou het land onbestuurbaar worden. Tel daarbij op, dat Schotte niet weer aan de oude vertrouwde screening zal ontkomen en dat PAR en PAIS nooit met MFK/PS/MAN zullen samengaan. Die ene zetel wordt dus bepalend voor de zwakke en instabiele 11-10 meerderheid. We hebben net als Nederland een stabiele regering nodig, die de rit uitzit, maar het volk zal dat bepalen.

 39. @ wil. Waarom ken je de slechte reputatie van Ultimo Noticia niet?

 40. @ rita. en makambas lekker naar nederland!

  curacao is van ons! ook jullie huizen aan het spaanse water

  Droom maar lekker verder. Geen makamba’s maar YdK naar Nederland en zo is het altijd geweest. Dan zal je toch geld moeten hebben om die huizen te kopen of wil je onteigenen? Op 19 oktober weten we hoeveel niet en slecht opgeleiden zijn gaan stemmen.

 41. Rita: jouw optie is een goed idee. Ik zou willen aanvullen: Ook alle antillianen terug naar Curacao (150.000). Dan krijg je toestanden als in Haren. En kunnen Makambas (16de economie van de wereld) hun geld uitgeven waar ze wel welkom zijn. B.v. Aruba, Frankrijk, USA, etc. Curacao is echt niet het centrum van de wereld en niemand zit op het eiland en zijn inwoners te wachten. Curacao heeft de buitenlander met geld harder nodig dan dat de buitenlander Curacao nodig heeft.

 42. Verkiezingspijlingen moeten verboden worden. Men beinvloed stemgedrag en de kleine partijen zijn de klos door dit soort peilingen.

 43. Eindelijk worden de mensen wakker. PAR 3 zetel ? Eigenlijk moet het 0 worden. Lees Ultimo- Noticia van 19 september, pagina 8 en 9. De 36 schandalen (corruptie ) van PAR. Reactie ?

 44. Een ding is zeker: zonder Schotte wordt er geen nieuwe regering gevormd. Of denkt men dat PAIS en PAR een coalitie met PS kunnen aangaan? Alle andere partijen zijn eruit, en voor altijd.

 45. @Zorro, ik herinner me nog een discussie die wij een tijd geleden hadden over de PAR, de lijst en bep. keuzes die ze hierbij hebben gehanteerd..

  Key geeft wel duidelijk de parameters van de peiling aan en dus kan ieder voor zichzelf bepalen wat de kwaliteit is van de peiling..

  Meer dan de helft van de ondervraagden heeft geen voorkeur uitgsproken.. dus dit is een steekproef over 305 mensen… Zegt mij niet zoveel… is gewoon een indicatie…

  Wat ik op straat hoor is in iedergeval dat *heel* veel PAR stemmers naar PAIS gaan.. en ik hoop dat PS stemmers die ontevreden zijn met de manier van politiek van HW, MAN stemmers en MFK stemmers ook overstappen…

  Aan wishcasting hebben we niets maar dit is mijn forecast:
  MFK 6, PAR 6, PAIS 4, PS 4 en 1 zetel die ik niet kan verdelen… ik hoop naar PNP, PAIS of PAR..

  Leuk om de forecasts te vergelijken na de verkiezingen… Best guesser krijgt een virtual bolo.

 46. als dit echt gaat gebeuren, dan kan Curacao wel inpakken over nog geen 2 jaar is het eiland failliet.
  maar als je arm bent denk je dat het toch niet slechter kan worden.
  dus deze mensen stemmen gewoon MFK/PS.
  ieder volk krijgt de regering die het verdient.
  jammer voor de mensen die weten dat er met Maffia geen land te regeren valt.
  Die staan erbij en willen het liefst zo senl mogelijk weg.
  dus weer een brain drain en een kapitaalvlucht….

 47. @Churandy

  Je vergist je in deze “universiteit” het s een andere MBO zirlgbenoemde universiteit de Caribbean International University. Dat is een Venezoelaans gebeuren gevestigd in het WTC waar ze alleen Spaans spreken.

 48. dag PAR tot nooit meer ziens! PS naar 12 zetels! en makambas lekker naar nederland!

  curacao is van ons! ook jullie huizen aan het spaanse water

 49. Ja een peiling onder 690 kiezers. Daar kun je idd geen realistische conclusies uittrekken. In welke wijken is er gepeild? Juist, niet bekend maar o zo belangrijk. St. Rosa stemt voornamelijk PAR bijvoorbeeld. Maar als Curacao Schotte weer stemt na 23 maanden ellende te hebben gebracht, zou dit genoeg zeggen over de intelligentie van de lokale bevolking.

 50. @Nardy

  Helemaal met je eens. Maar ik kan me toch niet voorstellen dat er – behalve de mensen die al eerder PS/MFK hebben gestemd nog veel bij zullen komen. Ik dicht onze dusdhi hende toch meer intellectuele bagage toe.
  En verder een peiling op basis van +800 mensen met een fout marge van een paar %. En nog wel uitgevoerd door de UDC?
  We moeten ondanks de treurigheid maar blijven lachen, vnd ik.

 51. Wacht maar tot een brood 100 gulden kost, misschien wordt men dan wakker.

 52. Wiels onze volgende premier?

 53. Het verschil met de vorige peiling ook door Key Research is zo onwaarschijnlijk, dat elke geloofwaardigheid ontbreekt, maar het is goed dat de PAR daardoor wakker blijft en dat Schotte wordt aangemoedigd om zich nog verder in de schulden te steken met zijn leugens.

 54. Heb met mn werknemers tijdens een BBQ (porkchop weet je wel) al even een hartig woordje gesproken 🙂 niet stemmen is geen optie, ze krijgen een halve dag vrij (verplicht) dus stemmen met die hap en even duidelijk uitgelegd wie waar voor staat.
  Uiteindelijk is het hun eigen keuze, maar gebrek aan voorlichting zal het niet zijn.

 55. Gerrit Schotte heeft een ere doctoraat van deze zich universiteit noemende MBO opleiding. Dat zegt toch al genoeg over deze peiling!!!!

 56. Persoonlijk denk ik dat dit artikel gister al een hoop mensen van schrik niet heeft doen slapen. De Amigoe kopte zelfs met: “Meeste vertrouwen in Schotte”

  Hoe dan ook: ter vergelijk, de diverse peilingen 3 weken voor de verkiezingen in NL (zoals nu in het aangezicht van onze verkiezingen) toonden dat de PvdA op of rond 5e plaats zou komen. Toen PvdA met een nipt verschil 2e werd, werd dat door de meeste mensen (en peilingen) als een verrassing gezien. Conclusie: het kan nog alle kanten uitgaan, peilingen van nu zeggen vrijwel niets.

  Ik denk wel dat de poll menigeen weer even heeft wakker geschud. Maw: iedereen die een beetje integriteit heeft en zich de huidige situatie maar een beetje aantrekt: naar de stembus!