• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-premier Jan Peter Balkenende maakt zich grote zorgen over de politieke situatie op Curacao. Door de basisregels van de democratie niet te respecteren, zal Curacao in plaats van een ‘high trust’-society, op korte termijn terugvallen naar een ‘low-trust-society’. Dit meldt Radio Hoyer 2.

Balkenende sprak gisteravond op de fundraising bijeenkomst van politieke partij PAR. Het onderwerp van zijn lezing was ‘Samen Sterk’. Volgens de oud-premier heeft hij een cultuur van angst aangetroffen op Curaçao. Hij heeft gesproken met bedrijven die zeggen dat als het zo doorgaat, niet meer zullen investeren.

Democratie
Bij de vorige verkiezingen was de PAR de grootste partij, maar werd door een andere meerderheid een coalitie gevormd. “Dat heb je volgens de basis spelregels van de democratie te respecteren”, aldus Balkenende. “Maar nu de meerderheid is ontvallen, dien je ook die andere uitkomst te respecteren.”

Verslag door Rick Hart van Radio Hoyer 2:

29 reacties op “Balkenende vreest voor ‘low-trust society’ op Curaçao”

 1. @ R.Willems, ik zeg niet dat ik de “kunde” in pacht heb, maar dat zegt niet dat jij niet de grootste nonsens uitkraamt. En ik vind het wel grappig om je nonsens te lezen, voel ik me iedere keer weer gesterkt in mijn mening over jou. Dus wat mij betreft be my guest met je braaksels.

 2. Makamba,
  In mijn onkunde? Waar is jouw “kunde” gebleven? Wake-up man jullie hebben de kennis niet meer in pacht, bovendien ik schrijf en bepaal zelf wat ik schrijf en jij hoeft het niet te lezen.Ik zeg en schrijf: geloofwaardigheid. Indien jij schrijft en zegt “vertrouwen” is het jouw zaak!

 3. JP Balkenende vreest voor wat er al is.

 4. @alle PS en MFK stemmers.

  het probleem met MFK en PS is dat hun ministers laag geschoold zijn en totaal nergens verstand van hebben.
  ik noem even een paar namen:

  Jamooladin? wat weet hij van financien?
  zijn eigen bedrijf is zo goed als failliet schulden bij fiscus en aqua lectra.

  Hakim, idem ook grote schulden en vriendschappen in het midden oosten??

  Constancia, geen enkel fatsoenlijk diploma, waarschijnlijk verslaafd aan van alles en ook nog een strafblad met winkel diefstal in NL
  onder haar naam moet straks een nieuw ziekenhuis gebouwt gaan worden???

  Schotte grote vriend van Dos Santos met giga bedragen aan zwart geld in florida.
  schotte heeft ook geen enkel fatsoenlijk diploma, 800. 000 NAf aan MOT meldingen.
  hij heeft nog nooit kunnen uitleggen waar dit geld vandaan kwam.
  strafblad met veroordelingen voor fraudes.
  overal dushis en heeft diverse kindjes verwekt aldaar,
  heeft iemand doodgereden met 120km/uur, waar nooit onderzoek naar is gedaan.
  omdat hij toen de schoonzoon was van ene meneer Salas?

  Monk, die echt zo dom is, dat kan gewoon niet bestaan.
  probeerde Kranshi te verhuizen omdat hij daar dik geld aan kon verdienen…
  gratis onderwijs, wat nu een chaos is geworden.

  Wilsoe, wat heeft die gedaan?
  o ja hij heeft brieven gestuurd naar de VS om het beslag op dos santos zijn geld te beeindigen.
  echt een volks minister, die de crinminaliteit hier goed weet aan te pakken.

  met dit soort mensen gaan we dus onze toekomst in als Land Curacao.
  je hoeft niet intelligent te zijn om de te kunnen voorspellen waar dit naar toe gaat.

  Hoe kunnen mensen met een gezond verstand geloof hechten aan hun praatjes, beloftes en leugens??

  dit is een land waar de grootste leugenaars de verkiezingen winnen..

 5. je kan een hoop van Balkenende vinden, maar ik weet zeker dat hij nog nooit een dubbeltje, dat niet van hem, was in zijn eigen zak heeft gestoken.

  Er zijn hier een hoop politici (waarschijnlijk allemaal), die alleen in de politiek zitten vanwege al die pastechis…..

 6. R. Willems en Zjana zijn toch niet zo dom als ik dat ik ze vaker heb uitgemaakt. Ik denk dat ik het best wel met hen eens kan zijn.

  Is er toch toekomst voor deze bananenrepubliek?

 7. @zjana, wij hebben jullie geimporteerd en omdat jullie van inferieure kwalitiet waren zijn jullie er nog steeds, maar dat zal niet lang meer duren, kijk maar naar Bonaire!

 8. @ Arno, Hitler & co waren ook zeer vernieuwend bezig begin jaren 30, midden jaren 40 moest het Duitse volk weer gaan vernieuwen omdat er bijna geen Duitser meer leefde. Het hele land platgebombardeerd was en ze voor de volgende 20 jaar krom hebben moeten liggen voor de herstelbetalingen aan de andere Europesche landen. Zo vernieuwend kan vernieuwend dus zijn, welterusten.

 9. @ Zjana
  Rot zelf lekker op naar donker afrika, daar hoor je thuis in een boomhut in het oerwoud.

 10. @Zjana:
  Misschien even terug de geschiedenisboeken inkijken voordat je zo dom met je uitroeptekentjes strooit.

  De VOC gaat over de specerijenhandel tussen Europa en Azie.
  De WIC gaat over slavenhandel deze kant uit. Het aandeel van de VOC in slavenhandel was zeer klein, speelde geen rol. En mocht je het anders hebben gedacht, denk je nou echt dat Balkenende zou zeggen dat we terugmoeten naar de slaventijd? Hoe dom kan je zijn om dat te denken.

 11. Hier kunnen wij nog wat van leren:

  http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/3320744/2012/09/22/Ex-minister-Kameroen-25-jaar-cel-na-miljoenendiefstal.dhtml

 12. @zjana,

  Jammer, de dommigheid straalt weer uit deze reactie. Geheel in lijn met de PS en de andere maffiosi.Wat een sukkels hebben we toch onder onze eigen mensen.
  En 1 hele goede raad: leveren jullie nu eindelijk je paspoort in. Want idd van de “regering” in Nederland valt nix meer te verwachten.
  Kortom, we mogen allemaal in de grond zakken.
  Hoe jammer nu.

 13. @ zjana, wij hier in Nederland verstaan onder de VOC mentaliteit, initiatief, werkzaamheid en doorzettings vermogen. Dit zijn woorden die in jouw vocabulaire niet voorkomen en daarom kan het zeker met jou nooit iets womijn rerden. Waar ga je straks je onderstand ophalen ?, Rotterdam of Amsterdam en als je vanavond je door de VOC betaald bordje funchi eet, denk dan eens aan wat ik net geschreven heb.

 14. @ZJANA, ga lekker door met je facistische en racistische partij als de PS> net als de NSB bestaat het uit mislukkelingen laffaards en racisten.

  en laat de anties uit nederland ook maar teruggaan naar maffia eiland curacao waar de maffia curacao regeert!

 15. Pueblo Soberano kandidaten laten wel dagelijks van zich horen via radio en Internet. Terwijl de andere politieke partijen alleen om stemmen smeken zonder zichzelf aan het volk te presenteren zoals Pueblo Soberano dat doet.
  Pueblo Soberano is zeer vernieuwend bezig met hun politieke campagne. De rest is nog steeds bezig met oude politiek.
  Soms zijn er zelfs twee bijeenkomsten van Pueblo Soberano op verschillende locaties te volgen via het Internet Chapeau webmaster!

  De kandidaten van Pueblo Soberano zijn stuk voor stuk vernieuwend bezig.
  Gisteren hoorde ik een van hen alweer zeer goede dingen vertellen over hoe om te gaan met de natuur/groen op Curacao.
  Chapeau!

 16. Low trust…..Ook de wereld heeft dat door. Zie onderstaand citaat..Dat is zeker geen fijn investeringsklimaat, en daar moeten we het toch van hebben, want het geld groeit niet [meer] aan de bomen.

  “Het vestigings- en investeringsklimaat van Curaçao is duidelijk minder aantrekkelijk dan van het naastgelegen Aruba. Dit kan worden geïllustreerd uit de omvang van de inkomende buitenlandse investeringen op beide eilanden. Zo bedroeg de gecumuleerde waarde van alle directe buitenlandse investeringen op Curaçao ultimo 2011 volgens de UNCTAD 596 miljoen US dollar, tegenover bijna 4,3 miljard US dollar in Aruba.

  Een andere illustratie van het uiteenlopende vestigings- en investeringsklimaat tussen Aruba en Curaçao betreft het monetaire beleid, aldus economisch analisten. Volgens het IMF heeft Aruba een goed trackrecord bij bewerkstelliging van macro-economische stabiliteit (o.a. zorgen voor prijsstabiliteit). Bij Curaçao daarentegen bestaat, aldus de EIU, flinke onzekerheid over het monetaire beleid. In juni 2011 besloot het parlement om de centrale bank van Curaçao en Sint Maarten op te heffen. Het is echter nog altijd onduidelijk of Curaçao een eigen munt invoert of overstapt op de US dollar (zoals Sint Maarten). Een jaar na de opheffing was nog geen voortgang geboekt bij het opzetten van een eigen centrale bank, aldus EIU.”

 17. Wake up Balkebrij, we hebben hier al meer dan 100 jaar een non-trust maatschappij!!

  Niemand kent hier enige vorm van respect, echt helemaal niemand, het enige verschil is dat we het nu eerder durven laten zien, dat is het verschil, en ik voorspel je dat het inderdaad nog veel erger gaat worden!

 18. Balken-ellende, met zijn V.O.C mentaliteit van piraterij en slavenhandelaar ! ! !
  Puur stemming kwekerij ! ! ! Daar zijn jullie MAKAMBAS goed in ! ! !

  ROT OP ! ! ! terug naar jullie MAFFIA-land !

 19. @ Willems in je onkunde verwar je geloofwaardigheid met vertrouwen. Twee maffiosa kunnen tegenover elkaar wel geloofwaardig overkomen maar vertrouwen zullen ze elkaar nooit.

 20. Schotte en Wiels hoef je dit niet uit te leggen, dit is precies het soort samenleving welke beide maffiosi nastreven. Waarom democratie ? Zolang je telkens maar een groep aanwijst die de oorzaak is van je eigen falen zullen er altijd genoeg sukkels als @willems zijn die daar als een blind paard achteraan blijven lopen, en kun je ongestoord je eigen zakken blijven vullen. Dat dat het land en dus ook zijn volgelingen ten gronde zal richten is geen probleem, simpel een kwestie van nederland de schuld geven, mensen als @willems zullen dat met hun beperkte intellect immers direct geloven. Hitler was vroeger ook een meester in manipuleren van zijn kiezers, vrijwel op dezelfde manier als Schotte en Wiels nu. Met hem en zijn volgelingen is gelukkig door de rest van de wereld afgerekend. Wanneer worden we hier eens wakker en volgen we dat voorbeeld ? Curacao wordt het nieuwe somalie. Ik ben gelukkig inmiddels weg hier.

 21. Mijn vertrouwen in deze volslagen corrupte regering is al lange tijdvhelemaal weg.

  Misschien tegen beter weten heb ik het geloof dat de kiezers ook zien dat hun stemmen op MFK, PS en in mindere mate MAN helemaal fout geweest zijn en dat zij bij de aankomende verkiezingen afrekenen met deze corrupte bende.

  Mocht echter de huidige coalitie.toch weer zetels krijgen dan houd ik het hier voor gexien. Met zo’n dom volk wil ik dan niet meer samenwonen.

 22. Mijn vertrouwen in de huidige regering is zo laag dat wanneer deze partijen terug komen ik al mijn lokale bezittingen zal verkopen. Nu krijg je er nog iets voor en straks niets meer.

 23. Wat is het nu? De ene keer heeft Balkenende over meerderheid als verkiezingsresultaat en de andere keer als respect. Ja respect! Geen wonder dat de CDA keldert van 21 zetels naar 13 en PAR volgens de laatste voorspellingen van 8 zetels naar 4.Lijkt niet op high-trust!

 24. Balkenende praat met twee tongenwat kennelijk bij deze gezeldschap een gewoonte is.
  De ene keer heeft hij over meerderheid i.v.m. verkiezingsresultaat en de andere meerderheid als “respect”. Ja als respect niet als democratische volkswil als stembus resultaat. Dat CDA kelderde van 21 zetels naar 13 en volgels de laatste peilingen PAR van 8 naar 4 is een kwestie van geloofwaardigheid.Resultaten die niet op een high-trust
  lijken.

 25. respect is iets dat je eerst moet verdienen.
  alles wat je krijgt is niks waard.

 26. Leg dat maar aan Schotte en die andere ellendelingen van PS en MAN. Alleen maar ellende met deze mensen.

 27. http://www.youtube.com/watch?v=5HiWAOU7htw

 28. Helemaal juist en goed verwoord.

 29. Kijk Balkenende, het zit zo; Respect is hier iets wat je gebruikt….als het je uitkomt.
  Het is zo ongeveer het meest misbruikte begrip op Curacao, men wil het vooral graag krijgen, maar zelden geven.
  Zo ook met de democratie, dat pas je alleen toe als het je uitkomt, dus niet als je naar huis wordt gestuurd door de meerderheid….