• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechter heeft vandaag zijn oordeel geveld en met de hamer geslagen: James Murray komt voorlopig niet vervroegd vrij. Versgeperst.com was vanmorgen bij de rechtszaak aanwezig en vroeg aan toeschouwers die ook in de zaal aanwezig waren: vindt u dat vandaag het recht heeft zege gevierd?

De 65-jarige Marietta zegt Murray nog steeds geen berouw heeft getoond voor zijn daad. “Hij is een gevaar voor de gemeenschap. Ik ben blij met de uitspraak.”

Dezelfde straf
“Ja, deze uitspraak is goed!”, roept de zestienjarige Jacgnalis. “Ze moeten hem doden, dat is nog beter. Hij heeft een onschuldig kind vermoord. Het kind had helemaal niets te maken met zijn relatie met haar tante.” Jacqnalis vindt daarom dat Murray dezelfde straf verdiend. “In de gevangenis hebben ze een lekker leven.”

Behandelen
Ook voor de 32-jarige R. Matilda is de uitspraak uitstekend. “Als zo iemand naar buiten komt, dan heeft hij geen leven meer. Hij moet dan weer integreren in de samenleving. Er zijn ook mensen die van schrikken of bang zijn omdat ze weten wat hij heeft gedaan. Het is goed dat hij blijft vastzitten en hij moet worden behandeld.”

Gerustgesteld
“Wij hebben gewonnen”, zegt de 62-jarige Elva. “Ik vind het een heel goede uitspraak van de rechter en ook voor de familie. Ik ben een nicht van de moeder, ze is net als een zus voor mij en dit is voor ons allemaal een hele geruststelling. Mijn nicht kan verder zonder bang te zijn. Bang zijn is namelijk haar eerste proleem en voor nu is tenminste de komende paar jaar gerustgesteld.”

‘We kunnen verder’
Mevrouw Martina (62) vindt de uitspraak ook volkomen terecht. “Over vijf jaar zullen we weer verder kijken maar op dit moment is het goed nieuws, vooral voor de familie. Als samenleving kunnen we ook weer verder.” Martina vindt dat Murray moet worden behandeld omdat hij tijdens de vorige zitting geen berouw toonde. “Ik hoop dat hij dat toch een keer zal doen. Want hij heeft het nooit laten zien of gezegd tegen de familie, dat hij er spijt van heeft.”

www.versgeperst.com