• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De zitting van de bodemprocedure van het beroep bij de Raad van State tegen de aanwijzing, heeft vandaag plaatsgevonden. Op 13 juli heeft de Rijksministerraad aan het bestuur van Curaçao een aanwijzing gegeven, maar Curaçao ging hiertegen in beroep.

Curaçao moet de overheidsfinanciën op orde brengen. Half augustus heeft Curaçao beroep ingesteld tegen dit besluit. Volgens Raadsman van Curaçao Douwe Boersema ging Curaçao niet im beroep, omdat ze het oneens zijn de beslissing, maar omdat zij vinden dat het tot vrijheid van Curaçao zelf behoort, in samenspraak met het College Financieel Toezicht.

Delegatie
Omdat het instellen van een beroep geen schorsende werking heeft, blijft de aanwijzing aan tot er een uitspraak is gedaan. Dit kan twee maanden duren. Zowel een delegatie van het College Financieel Toezicht als een delegatie van de Curaçaose regering was hierbij aanwezig. Minister van Financiën Jamaloodin was niet bij de zitting, hoewel hij wel in Nederland was voor het beroep.

7 reacties op “Douwe Boersma over beroep aanwijzing”

 1. Ik denk persoonlijk dat Douwe Boersma in de 3 fase van dementie is beland en alleen nog maar $$$$$$ tekens ziet als hij slaapt.

 2. “Het is een persoonlijke belofte en daar zet ik mijn handtekening onder” aldus Schotte in zijn campagnefilmpjes op TV, maar waar hij het geld vandaan haalt hoor ik niet. De laatste belofte was nieuwe auto’s en nieuwe wapens voor de politie alsmede camera’s op kritieke plaatsen dus overal.

 3. douwe is de enige makamba die mag blijven

 4. Stella en Boersma deden het woord, Onze minister van financien snapt het namelijk niet, vandaar de puinhoop.

  Stem vooral weer op de MFK mensen, dan weet je zeker dat je straks 100 gulden voor een brood gaat betalen.

 5. Jammerladin, wat een arrogantie.
  wel op kosten van Curacao naar NL (familie bezoek?), maar niet het fatsoen hebben om naar de rechtbank te gaan.
  MFK, heeft helaas geen goede ministers kunnen vinden in hun kliekje.
  hetzelfde geld natuurlijk ook voor PS.
  ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar de MAN had koeiman en cooper.
  beide niet mijn keuze, maar toch beter als de overige ministers.

 6. Douwe Boersema geeft hierbij aan dat de regering het eens is met de aanwijzing. Daarnaast toch meer vrijheid willen hebben? lekker tegenstrijdig Douwe!

  Dit is echt een PS gedachte….Geen toezicht vanuit Nederland! Samenspraak met CFT lijkt me niet zinvol omdat de regering dictatoriale neigingen heeft! Laat als regering is 1x zien dat jullie een begroting kunnen opstellen zonder rare fratsen…dat is jullie al bijna 2 jaar niet gelukt.

  Laat aub Jamoloodin zijn ticket+ hotel + eten terugbetalen! Komen voor de zitting maar niet aanwezig zijn. Als mijn baas me uitlandig stuurt voor een meeting/cursus en niet kom opdagen voor de meeting…..1x raden!

 7. Jamaloodin was niet aanwezig, hij is wel op onze kosten naar Nederland gereisd maar onze belangen verdedigen was hem even een stap te ver. Of zou het een te moeilijke materie voor hem zijn ?