CURAÇAO – De Kiesraad heeft gistermiddag in het kader van de verkiezingen van 19 oktober een openbare vergadering gehouden in de trouwzaal van Kranshi. Tijdens de vergadering zijn de kleuren en de nummering van de deelnemende politieke partijen vastgesteld.

 
Volgens artikel 33, lid 1 van het Kiesreglement, komen partijen die na de herziening van de lijst eerder deze week zijn goedgekeurd, in aanmerking voor een nummer en kleur. Vertegenwoordigers van elke partij kregen gisteren de gelegenheid om het nummer van volgorde te kiezen en kregen een kleur toegewezen. Na het proces van nummering en kleurbepaling, heeft de Kiesraad dit op officiele wijze bekendgemaakt en het proces-verbaal in bijzijn van alle aanwezigen ondertekend.

Het resultaat:

Nummer Lijst  Kleur
1. Movementu Futuro Kòrsou – MFK Wit
2. Frente Obrero – FOL Oranje
3. Pueblo Soberano – PS Crème
4. MAN Blauw
5. Partido Alternativa Real – PAR Geel
6. Democraat / Laboral Rood
7. Partido pa Adelanto i Inovashon Soshal – PAIS Lichtblauw
8. Partido Nashonal di Pueblo – PNP Groen

[scribd id=106556286 key=key-q02jx0ek2rqzqu9okl2 mode=scroll]

5 reacties op “Nummering en kleur politieke partijen vastgesteld”

 1. Eh, Rita, dit is geen peiling of zo. Even er bij blijven.

 2. ha ha zo zie je maar weer volk kiest gewoon voor mfk en ps! liefst zie ik gewoon de ps 12 zetels halen zou beter zijn.

  par verliest dik. partij is alleen van makambas

 3. Er is nu al gerotzooit,en die peiling van UDC/Key daar veeg ik mijn reed mee af.de Hond in NL (en die heeft toch echt ervaring)zat er gigantis naast SP 39 zetels werd 15 niet één erbij,groenlinks 9 werd 3 ga zo maar door,dus???????????

 4. Het is de volgorde van vetkuifje, die overal zijn tentakels heeft zitten. Nee, dat is wel bij sport zoals wielrennen, dat de eerste van het jaar ervoor rug nummer 1 krijgt.

 5. Ik dacht altijd dat de partij waarop het meest gestemd werd tijdens de vorige verkiezingen 1 werd, de tweede grootste 2 enzovoorts. Dat zou betekenen:

  1. PAR
  2. MFK
  etc