• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Gerrit Schotte en demissionair minister van Verkeer Charles Cooper presenteerde vanmiddag in de ministerraad de plannen voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum Sambil en zetten de laatste handtekeningen. De shopping mall moet in oktober 2013 gereed.

Het nieuwe winkelcentrum biedt werkgelegenheid aan duizenden mensen. Cooper garandeert dat de werknemers lokaal zullen zijn. De minister heeft naar eigen zeggen veel werk verzet om tot de realisatie van het project te komen. Dat Schotte nu de handtekening zet voor het project heeft volgens Cooper niets te maken met het pronken met andermans veren. Cooper ontkent dat hij campagne voert met het winkelcentrum.

30 reacties op “Cooper: ‘Sambil geen onderdeel verkiezingscampagne’”

 1. De afgelopen 2 jaar is er geen deal tot stand gekomen zonder dat er zwart geld of corruptie of toko den toko bij te pas kwam. Iemand noemt hier nog onze vriend van Assendelft van Wijk, ach ja, lachende minister van economische zaken, deal gesloten. Gelukkig niet doorgegaan.
  Dit kan niet anders dan verkiezingsstunt zijn, want Cooper is geen minister van Economische zaken. Wat een dom initiatief. En als je wilt scoren, Cooper, dan zorg dat de infrastructuur rond bestaande winkelcentra OK is, dat het eiland wordt verlost van zijn criminaliteit en zwerfvuil, en last but not least, stop met fabels vertellen en het volk voor de gek te houden. MAN stelt toch al niks meer voor, sinds Don Martina zich terugtrok, dus ga in godsnaam geen goedkope verkiezingsstuntpolitiek (is dat één woord?) voeren.

 2. @ Your Worst Nightmare, hoe denken deze heren deze “white elephant” te willen vullen?.
  Nou simpel, je nodigt Cooper en zijn hele familie uit en zie hoe snel die mall gevuld is.

 3. Liegen Liegen Liegen en als de volk in trapt verdienen zij niet beter dan maar nos dushi Corsow op Marktplaats zetten met al hun stemmers dan kom ik de eerste vier jaar niet meer naar mijn Dushi Corsow!!!!

 4. Dus met een sambil zullen er meer winkels failliet gaan in punda en otrabanda riffort rennesaince en zuikertuintje. hoeveel bisocopen moet curacao hebben?

 5. Laten we even wachten of er een gebouw komt te staan, want er is nog steen gelegd. Tegen die tijd over een jaar of 2 moet er maar afgewacht worden of er na Schotte 2 nog arbeiders hier te vinden zijn of ge-importeerd moeten worden.

 6. Een voordeel die Cohen familie heeft wel ervering met zaken doen in een land met dictatuur zoals Venezuela..

  Maar waarom gebruiken de MFK en MAN niet in hun campagne het geweldige plan van KIKI BEACH met CHRIS VAN WIJK VAN ASSELDELFT?

 7. En over enkele maanden, als de rotonde klaar is, worden er ook nog volop winkelunits gebouwd aan de Noorduynweg. Een nieuw filiaal van La Curacao plus nog enkele honderden meters met allerlei andere winkels. “Curacao moet het nieuwe Miami worden” zegt de grossier in faillissementen, Gerrit Schotte. Helaas is Hato geen Miami Intl.

 8. Er is geen ondernemer die stemt op deze rand debielen,Curacao barst van de winkels van alle soort,het zal wel witwas werk zijn,net zoals dat grote kantoor op de hoek tussen de thaams en de Supper staat al 9 jaar leeg is zelfs nooit open geweest,en dat gelul over de stromkast kan het niet aan maar die aan de overkant wel,in een nacht word zon kabel getroken ,klein sleufje en direkt weer dicht,daarna aan sluiten,gewoon witwas werk daar de winkels ook in dit winkel centrum leeg blijven staan,zeker als deze regering terug komt.

 9. NATUURLIJK NIET, SAMBIL IS GEEN ONDERDEEL VAN EEN VERKIEZINGSCAMPAGNE. HET IS HET RESULTAAT VAN EEN HARDWERKENDE MINISTER DIE ALLEEN IN HET BELANG VAN HET VOLK DENKT EN WERKT. COOPER IS ZEKER DE ENIGE DIE DIT ECHT GELOOFT!

 10. ik hoop dat de dromer ook inzicht heeft genomen over het adhoc handelen
  9 autobussen uit brazilie afgedankte of nieuw?
  Om de continuiteit tot verbruik te garanderen heb je nodig:
  gezonde wegdek met trotoir, — geen geen putten op de weg—
  chauffeurs met inzicht in het verkeer—de bus is v oor ons allemaal–
  geregeld ondehouden binnen en buiten—verschrikkelijk die vieze bussen die rondrijden–
  Aha! hoe denkt hij over de busbaan met tijd aanduiding—passagiers wachten eeuwen in de hitte van de zon—-
  Verlicht de bushaltes,(doorzichtige) wachtruimtes tegen regen. Brievengat Buenavista Bandabou zijn alemaal dom. nee Curacao is een toeristenland, gun die ook goede service,
  houd criminaliteit tegen, begin hiermee mag ook in het klein.

  Werk mee met de ” denker en de doener”

 11. Ondernemers hebben het zwaar in Venezuela. Ze kunnen zomaar op een dag genationaliseerd worden. Men vlucht met bosjes het land uit. Het is natuurlijk een logische stap om het naar Curacao te verhuizen. Niet dat we hier winkels nodig hebben, maar het bezit van de ondernemers is in ieder geval redelijk veilg gesteld.

 12. Sam, dat kennen we. na 10 maanden krijg je geld om iets te kopen. Sam kan ook “sam, sam” zijn, oftewel samen delen.
  Bil is afkorting van geldbiljet. Ben dus benieuwd wie na 10 maanden als de bouw stilgelegd wordt daar de bouwer failliet is, de centjes gaat verdelen.
  Maar verder is het grote onzin om op die plek een ” Mall” te gaan bouwen. Is er dan helemaal geen vestigingsbeleid? De winkeliers van Otrabanda zal de schrik nu helemaal om het hart slaan. Als het Sehos weggaat dan kunnen ze helemaal hun boeltje pakken.
  Ben trouwens wel benieuwd wie de geldschieters zijn!

 13. @ Cooper garandeert dat de werknemers lokaal zullen zijn.

  Waar wil hij die in vredesnaam vandaan halen zelfs de werkwilligen? Met een paar maanden is het nieuwtje er af en begint de fase van ruine.

 14. Schotte gebruikt het anders wel!

 15. Als Chaves de verkiezingen verliest dan is er geen sprake van Sambil en zelfs geen Sambal !

 16. @Peter,

  Agricultuur zal later inderdaad een belangrijk onderdeel zijn op Curacao… goed dat de PS daar ook mee bezig is…

  Naar verluidt is het ook een belangrijk punt bij de PAIS en dan naar aanleiding van een mogelijk voedseltekort over een aantal jaar.

  Als ik toch zou moeten kiezen voor welke partij ik zal gaan,dan zal het PAIS worden aangezien Wiels en Co heel veel mooie dingen beloven allleen is er nog weinig van terecht gekomen. Misschien zit dat mannetje die je gesproken hebt bij de verkeerde partij 😉

 17. Wat zeg je? Nu pas de handtekening. terwijl het hele terrein al maanden geleden gekapt en nu geegaliseerd is.
  illegale bouw door deze mensen, waarom verbaasd me dat niets..

 18. Oh wacht even, het is een fazade om geld wit te wassen door Venezolanen. Werk aan de winkel voor de belastingdienst en het OM.
  YWN

 19. Wat mij zo verbaast is dat dit winkelcentrum onder de stinkende rook van de Isla komt te liggen. Ik vraag me af hoe ze dat gaan oplossen.

 20. Misschien kan de heer Cooper vertellen hoe de vergunning is verlopen?.

  Misschien kan de heer Cooper vertellen hoe de vergunning is gegeven voor het weghalen van diabaas bij een neergelegen berg die nu verwoest is?.

  Misschien kan de heer Cooper vertellen waarvan er genoeg klanten moeten komen om deze winkels draaiend te houden als de bevolking geen geld heeft om hier te shoppen?.

  Kan de heer Cooper ook vertellen hoe de afvalwater verwerking zal plaatsvinden?. Of gaat het allemaal de zee in bij Piscadera?.

  Is er een onderzoek gedaan naar de beofte voor nog een schopping maal?, even voor de duidelijkheid, er is geen hond te vinden bij Zuikertuijn mall, Promenade en Salinja Galleries. Hoe denken deze heren deze “white elephant” te willen vullen?.
  YWN

 21. En wie heeft toentertijd het ondernemingsplan goedgekeurd, of tenminste bekeken naar de haalbaarheid van zo’n supergrote Mall? Waar waren toen de oppositiepartijen en wat was hun inbreng? Sambil… Is dat niet een andere naam voor Money Laundery? Allemaal vragen waar ook Cooper geen zinvol antwoord op weet. VBC misschien?

 22. Het had de MAN gesierd als men dat terrein gebruikt had voor agricultuur.
  Op Curacao haalt men nog steeds de neus op voor agricultuur terwijl dit juist goed is voor ons eiland.
  Heb eergisteren een interessante toespraak over agricultuur op Curacao gehoord van een kandidaat van de Pueblo Soberano. Zeer informatief. Bedankt !

 23. Biedt werk aan duizenden mensen. Ja 80% Venezuelanen en 20% Curacaoenaars.

 24. Deze partijreclame gaat backfiren, een prachtig (overbodig) winkelcentrum en de bevolking heeft ni’un plaka om er uit te geven, resultaat zal zijn, meer atrako’s om toch een paar centen in Coopers megastore uit te kunnen geven, je moet er tenslotte gezien worden hè Coopertje !

 25. dan verdwijnen er toch banen bij andere winkels,want het besteedbaar inkomen van de burgers gaat niet omhoog,dus die kunnen niets meer uitgeven,dan dat ze verdienen….een klein voordeeltje voor bestaande winkels ,is dat de kans iets kleinner wordt ,dat ze jou toko niet overvallen,want potentieele overvallers krygen meer keus

 26. Cooper niet. Schotte wel.

 27. Het z.g. winkelcentrum is niets anders dan een manier om geld weg te sluizen uit Venezuela voor de aandeelhouders van Sambil en Cooper en Pinocchio Schotte hebben heel veel pastechi’s gehd hiervoor. Sliep uit allemaal.

 28. Tuurlijk voert hij er campagne mee, wie betaalt immers anders het geld voor het voeren van campagne anders dan ook weer deze Venezolaanse oplichters?

 29. Net alsof er een tekort is aan winkels op Curacao. De vraag wordt nu net minder.

 30. Als MAN een fimpje van Sambil toont als prestatie van Cooper, kan het niet anders dan voor de campagne zijn. Cooper, je doet het weer net als de rest: liegen.