CURAÇAO – Niet alleen de regering draagt verantwoordelijkheid voor het terugbrengen van de criminaliteit, maar ook andere pilaren in onze samenleving moeten daaraan bijdragen. Dat vindt minister Charles Cooper van Verkeer.

Cooper roept werkgevers- en werknemersorganisaties, kerken, journalisten en andere pilaren in de samenleving op samen te gaan zitten om tot een oplossing te komen. Rick Hart van Radio Hoyer sprak met de minister.

14 reacties op “Cooper over terugdringen criminaliteit”

 1. cooper ban serio. leg mij even uit hoe jij denkt dat wilsoe aan de hooft van diensten moet uitleggen, dat ze wet-overtreders moeten aanpakken. terwijl zijn wielsje, Nederlanders in body-bags wil terug sturen. opruiend gedrag vertoont. en dit staat jij toeknikkend toe. je doet er niks aan, integendeel…..je steunt ze.

 2. Er komt bij, een extra winkelcentrum, met tegenwoordigen en personeel uit buitenland.
  Er lopen velen professionelen rond vanuit Nederland (antillianen) die geen werk kunnen of
  aangenomen worden. Bestaat een minister die de zaak onhder loep nemen? ooit een onderzoek gedaan? nee, en nee.

  Dadelijk is het land nog carni ni piska

 3. Als de regering het niet meer weet dan moeten ze maar wegwezen en over laten aan de mensen die dat wel weten

 4. Hij bouwt gewoon met venezuela een grote shoppinmall tussen de armste wijken van Curacao in (Wishi, Veeris, de Savaan en klein Piscadera. Dan hoeven de mensen niet meer zover te gaan om een overval te plegen.

 5. alle inwoners een voor een registreren en kijken wat ze voor het leven doen

 6. Alle reactanten missen the point en ik zie als the point : heeft deze onbenul de taken van Kadé overgenomen ? Als het antwoord hierop “ja” is, is dat jammer want zelfs de statistieken die Kadé iedere dag bijhield zijn te ingewikkeld voor deze onbenul.
  En verder wordt het publiek er nu bij betrokken, dan kunnen ze de schuld van het mislukken van hun criminaliteits bestrijding in onze schoenen schuiven, terwijl wij al genoeg gedaan hebben met het fortificeren van onze eigendommen.

 7. Hahahaaha, vragen of men bij elkaar kan komen om tot een oplossing te komen, terwijl meneer zelf debit is aan het hele gebeuren met de staten waar ze niet eens bij elkaar kunnen komen…. MAN is straks sowieso verledentijd dus doe nu nog maar ff interessant 🙂

 8. Terugdringen criminalitiet moet beginnen bij de overheid. Weet jij hoeveel gangsters in de gevallen regering zitten?.

 9. Fanatieke militaire politie met chronische controle van iedereen / auto’s die er ook maar enigszins verdacht uit zien.’ En opgepakten met een ijzeren bal aan de voet langs de weg laten werken’. Hebben we straks nog het beste wegennet van de wereld ……………..

 10. Behalve verstand van vergunnings- en andere pasteichi’s heeft hij nu ook nog verstand van criminaliteit. Wat valt er nu weer te halen voor hem in Leerdammertje Wilsoe’s sector?

 11. Holle vaten klinken het hardst?

 12. Ah ik begrjp het, bejaarden jeugdigen winkeliers zijn eigenlijk zelf schuldig aan overvallen met geweld, berovingen etc.
  Cooper beste man ook voor jou wordt het de hoogste tijd voor de Capriles.

 13. Uit het gesprek blijkt dat Cooper ook van criminaliteit en met name de bestrijding er van totaal geen kaas gegeten heeft.

  Kan iemand vertellen waar hij wel verstand van heeft????
  Oh ja het was me even ontschoten….van zakken vullen natuurlijk.

 14. Ministers stippelen doorgaans eigenhandig goed onderbouwd beleid uit, maar Cooper (last van overgewicht?) spant simpel anderen voor zijn kar onder het mom van ‘samen te gaan zitten om tot een oplossing te komen’. Dan heeft hij weinig kaas gegeten van zijn functie als minister en kan daarom rustig op zijn bureaustoel blijven zitten. Misschien kan hij vragen of zijn collega G. Schotte wat secuurder om kan gaan met geld, zodat er voldoende geld ‘over’ blijft voor een adequate bestrijding (en terugdringing!) van de criminaliteit.