• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Koninkrijksrelaties werd deze week in de Tweede Kamer onderworpen aan een zestal vragen over de olievervuiling in Jan Kok. In haar antwoorden gaf zij te kennen dat het aan de regering van Curaçao en aan PdVSA is om maatregelen te nemen. Stichting Schoon Milieu Curaçao is niet te spreken over haar reactie.

“Goed bestuur en het respecteren van mensenrechten wordt in het Koninkrijk der Nederlanden afgesproken in het bijbehorende Statuut en wel met Art. 43”, vertelt SMOC op haar website. “Spies laat met haar antwoorden op de Kamervragen van Van Gent (GroenLinks) en Hachchi (D66) zien dat in dezen ze weinig interesse heeft voor Curaçao.”

Een incident
Vooral de opmerking van Spies dat het olielek een incident is en er geen sprake is van een onomkeerbare situatie, strijkt SMOC tegen de haren in. “TNO heeft uitgebreid laten zien dat olielekkage veel vaker gebeurt”, gaat de stichting verder. “Spies kent de feiten niet, ze wil ze niet kennen of ze is niet eerlijk. Kies zelf maar. Vaststaat dat Spies niet wenst in te grijpen op Curaçao. Blijkbaar houdt voor Spies politieke wil en naastenliefde op bij de Noordzee”, aldus SMOC.

3 reacties op “SMOC: Spies toont weinig respect voor Statuut”

 1. Waar ligt het respekt???

  Ga maar eens rustig naar uitzending gemist van vrijdag 5 okt 2012 kijken.

  Periode
  1.057
  vr 5 okt 2012, 21:15
  Drie Nederlanders reizen met Menno Bentveld naar Nigeria om met zelf te zien wat de gevolgen zijn van de grootste vergeten olieramp ter wereld. Daar is een gebied ter grootte van Nederland vervuild.

 2. @ Smoc, Vaststaat dat Spies niet wenst in te grijpen op Curaçao, Wie wil er wel ingrijpen ? Zij denkt natuurlijk, jullie kunnen het toch zelf. WNF koopt haar geweten af met 5000 gulden, had zij natuurlijk ook kunnen doen, maar zit Curaçao nou echt te wachten op 5000 makamba guldens, waar is jullie zelf respect ?

 3. hoe vaak is aan het adres van de minister van Koninkrijk relatie de boodschap gericht:
  ‘Bemoei je met zaken in Nederland” Ik heb nergens kunen lezen dat iemand uit de bevolkings groep zijn/haar stem laten horen van “Jongens dit gaat te ver!

  Dep je eigen boontje, en kookt lekker in eigen sausje.