CURAÇAO – Voor Nederlanders over de grens is er vanaf 1 oktober de dagelijkse digitale krant Dutch Times. De krant wordt zeven dagen per week verspreid per e-mail en vervangt de gratis Wereldkrant die de Wereldomroep sinds 2006 uitgaf. Dit meldt hoofdredacteur Thomas Arts van de Dutch Times vandaag.

De Wereldomroep stopt met het informeren van geëmigreerde Nederlanders en expats. De nieuwe organisatie Dutchabroad.nl, opgezet door medewerkers van de omroep, neemt deze taak over op commerciële basis.

Platform
Een abonnement op de pdf-krant Dutch Times is daarom niet gratis en kost 1,35 euro per week. Dutchabroad.nl wil het platform worden voor alle Nederlanders die over de grens verblijven. “We willen Nederlandse expats en emigranten op maat bedienen met nieuws, informatie en service. Tegelijkertijd kunnen Nederlanders op ons platform contacten leggen, informatie delen en de banden met het thuisland onderhouden”, zegt Arts. De Dutch Times is het eerste product van de nieuwsorganisatie.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Dutch Times voor Nederlanders over de grens”

  1. als versgeperst maar blijft, en de telegraaf de waarheid uitzendt

  2. @Wimpiri; Leer eerst eens lezen! Je denkt toch niet dat iemand in Australie of Canada zit te wachten op een Papiamentstalige krant? Lees de tekst nog maar eens een keer goed door!

  3. @ Mosterd je opmerking komt in aanmerking voor ” the most stupedest remark of the day”, zijn er daarom zoveel papiamentstalige dorpsbodes op dit eiland omdat ze internet nog niet hebben ontdekt ?

  4. Mosterd na de maaltijd. Via internet kan je alle nieuws en info krijgen die je maar hebben wilt.