• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAIS wil gebruik gaan maken van social media om criminaliteit op Curaçao tegen te gaan. Hiervoor wil de partij Facebook en een speciaal ingerichte opsporingswebsite inzetten. “Er moet zo snel mogelijk iets worden gedaan. Genoeg is genoeg”, zegt partijleider Alex Rosaria.  

“Curaçao is van ons allen en met zijn allen kunnen en moeten we er een beter eiland van maken. Hierbij is onderlinge samenwerking van essentieel belang”, zegt Rosario. Met de speciale website wil hij bereiken dat niet alleen de politie maar straks ook de hele bevolking van Curaçao op zoek is naar misdadigers. Volgens Rosaria moet alles wat de politie vrij wil geven op de website en de Facebookpagina komen te staan.

Iedereen alert
PAIS benadrukt dat ook andere media een grote rol spelen bij de opsporing van criminelen. Kranten, televisie- en radiostations kunnen volgens de partij bij de verslaggeving van een delict de website benoemen om iedereen alert te houden. “Voor alle inwoners van Curaçao is het van groot belang om de criminaliteit te stoppen en het veiligheidsgevoel weer terug te krijgen”, zegt Rosaria ter afsluiting.

23 reacties op “PAIS wil social media inzetten tegen criminaliteit”

 1. Uitstekend Idee,,soort “”Opsporing verzocht””progamma net als in Nederland,,,Met dat progamma worden ook veel misdadigers opgepakt !!

 2. @Peter, PS. <FK en MAN hebben nu ook 2 jaar laten zien niets te doen voor de armen en alleen maar voor de families dos santos en van der Dijs! Alleen maar pastechis voor zichzeld.. en dan al die privereisjes de hele wereld rond. Wanneer komen die oliesjeiks nu?
  @lucho, welke fabrieken dan?
  @zjana, en wat doet Wiels elke maand in Nederland op onze kosten? Wat doet hakim in libanon en Qatar? Wat doet Schotte in India en Haiti op onze kosten?

 3. @ Peter. Btw, de PAR dankt haar ”rijkDOM” aan onze belastinggeld en hun vele toko’s den toko’s.

  Petertje, er is nog nooit iemand van jouw club hier, die desgevraagd bewijzen kon leveren. Vraag eens hoeveel geld MFK in zijn campagne heeft gestopt en nog zal stoppen en vraag dat ook aan de PAR, die als grootste partij echt moet sappelen en zelfs schulden moet maken om wat geld voor de campagne binnen te halen en dat is al jaren zo. Aan de hoeveelheid reclame kan je al het een en ander afleiden. Geen cent komt van belastinggeld, want het is hier niet zoals in Nederland waar politieke partijen geld van de staat krijgen. Nu graag nog over welke toko’s je het hebt. Je hebt 2 mogelijkheden: of je liegt of je geeft geen antwoord.

 4. @ Zorro. Het is de moeite niet waard om met zulke domme mensen te discusieren. Ik erger me kapot dat men zo dom is dat ze zich laten brain washen en omkopen. Men heeft gewoon een hekel aan PAR en aan de blanke mensen waardoor ze gewoon niet meer willen accepteren wat de realiteit is van de huidig regering. Ik snap het eigenlijk niet want volgens mij zitten er meer gekleurde mensen in de PAR dan blanke mensen. En by the way Schotte is zelf ook blank. Het is gewoon puur racistich en geintroduceerd door Wiels. Hij moet zich schamen. Hij is zelf woonachting met een Portugeze mevrouw die ook blank is.
  Ik wil niets anders dan dat het al 19 oktober is hoe dan ook het resultaat is want ik ben deze periode zat. Na de verkiezingen zullen we wel zien hoe we verder gaan afhankelijk van welke partijen de regering zullen gaan vormen.

 5. Ach Petertje, stop met die onzin, je iq zal waarschijnlijk niet hoger liggen als die van jullie wereldleider wiels, min 10 dus.

 6. Peter, kan je enkele voorbeelden noemen van verbeteringen die de huidige regering heeft gemaakt? Ik ken Gerrit Schotte persoonlijk en ik kan je zeggen dat ik gewoon walg van deze persoon. Het is een en al leugens die uit zijn mond komen.

 7. @mi mes, de PAR is een kei in paniekzaaierij. Geen mens trapt meer die die angstzaaier van de PAR. Hahahah, jij bent zeker de leukste thuis.

  Als ik zie hoe die lijsttrekker van de PAR mensen die vele malen beter opgeleid zijn dan zij toespreekt krijg ik altijd een lachbui.
  De PAR is passé.
  Btw, de PAR dankt haar ”rijkDOM” aan onze belastinggeld en hun vele toko’s den toko’s.

 8. @ Peter. Dus Pais wil op dezelfde voet doorgaan als zestien jaar geleden tijdens de PAR-dynasty?

  Wie is jouw souffleur of door wie ben je ge-indoctrineerd met die nonsens?

 9. Peter ga maar lekker stemmen op Pueblo Soberano en of MFK die alles doen voor de bevolking. Over 1 jaar kom ik dan wel terug naar deze eiland en dan wil ik persoonlijk van jou horen hoe het met je gaat en je leven op dit eiland. Ik ben het echt zat van mensen die PAR de schuld geeft van alles, ok ze hebben zeker ook hun dingen gedaan zoals ieder ander partij maar halo open je ogen en zie en accepteer wat de huidige regering aan het doen is. PS die wil gewoon weg jaloers is op mensen met geld en die wilt elimineren. Denk na wat krijg je dan? Neem Cuba als voorbeeld van de rijken is alles afgepakt, heeft de volk hiervan genoten? Nee, het is een groep (Castro en vrienden) die alles zogenaamd in de naam van de staat hebben, het volk zelf leeft in armoede. Wil je dit ook voor ons eiland Peter? De auto die je nu in rijdt zal je over 20 jaar nog steeds hebben, de blackberry die je nu hebt zal je ook moeten inleveren. Alle luxe die de yu di Korsow gewend is om te hebben zullen jullie allemaal moeten missen. Willen ze dit wel? Realiseren ze zig dit? Hopeloos ik kan het niet geloven wat voor domme mensen er hier op dit eiland wonen. Wake up people smell the coffee.

 10. Dus Pais wil op dezelfde voet doorgaan als zestien jaar geleden tijdens de PAR-dynasty?
  Wat denkt onze Pais te doen aan arbeid en scholing? Komt onze Pais ook alleen op voor de rijken en de illegalen net als de PAR?

 11. Lucho, fabrieken? Wahahahaha man, laat me niet lachen.
  Jij hebt er werkelijk niets van begrepen.
  Waar doel je op? Alesi rijst, Amstel bier of misschien suiker van grote zakjes in kleine zakjes doen om Europese subsidie te vangen?
  Doe je huiswerk voordat je mensen gaat napraten!

 12. @abraham,

  Zo te zien ben je niet echt van deze tijd…. Bijna heel Curacao heeft een blackberry (een mobiele telefoon waar je nog net geen pizza mee kan bakken). En op die telefoon kan je ook facebook bekijken…. En met die overvallen bekostigen zij hun beltegoed om op Facebook te gaan, dus kunnen zij zich zelf eventueel aangeven…

 13. @Lucho

  Weet je wel waar je het over hebt, Lucio. Of ben je bang dat de pastechi’s niet meer jouw kant oprollen.

 14. ja zjana,

  je hebt gelijk Schotte was altijd thuis om zijn werk te doen…..
  je ziet splinters bij anderen, maar je eigen balk zie je niet.
  Schotte heeft kapitalen uiot gegeven aan nutteloze reisjes…..
  met prive fotoslaaf en troetel poedels…

 15. Zjana, ten minste ging hij niet 4 keer per jaar naar Haiti op kosten van de regering om persoonlijke deals te maken. Haiti kan voorlopig helemaal niks betekenen voor Curacao.

 16. lucho, je praat non sense. Bier brouwen op Curacao is het domste wat je kan doen. Vanwege protectionisme van de regering en het feit dat Amstel torenhoge tarieven moest betalen aan Aqualectra, waren alle prijzen voor alle andere merken bieren te duur. Protectionisme op een klein eiland zoals Curacao is absurd. Tegenwoordig zijn alle bekende bieren verkrijgbaar op het eiland tegen veel gunstiger prijzen. De concurrentie tussen de distributeurs komt ten goede van de consument en creëert nieuwe banen voor de nieuwe bier distributeurs.

 17. Het is een goed idee,maar ik had je toch slimmer gedacht,immers die genen die weten wie de overvallen pleegt zegen niks en hebbenook geen p c,daar is geen geld voor ze heben amper te vreten laat staan een computer in huis,dit soort dingen moet via telecuraco en net 11 bekend gemaakt worden net zo als opsporing verzocht,laten zien wat voor schade en leed dit tuig te weeg brengt,maar dat zal Wilsoe ze reet roesten,die weet nog niet eens hoe hij in een stoel of op een bank moet zitten,hij hangt in zijn stoel zoals je s’avond thuis komt na een dag hard werken,laat me niet lachen.

 18. Alex Rosaria, de hele wereld afgereisd als staats-secretaris en helemaal GEEN resultaten bereikt !!!

 19. Ik help mee
  a veel zoeken betaald werk en willen werken—-Het land is vuil, rioleringen verstopt–
  b Als mensen brood kunnen kopen is de criminaliteit ook minder
  c Geef een deel van de hoge salarissen van de ministers terug naar de bevolking
  d Verlichting brengt ook een sociale cohesie onder de bevolking
  c Bushaltes pikdonker ‘s avonds rijden amper openbaar vervoer

  Komt uit de airco vandaan en werk voor en met mensen. Nu is campagne tijdministers zijn niet meer bang voor mensen en lopen niet rond met 5 pitsbull aan het zijde

 20. Lucho… er komen steeds meer partijen bij…. vind jij jezelf nog wel geloofwaardig?

 21. Alex je kan beter beginnen met je excus aan te bieden aan de samenleven die jij met PNP en PAR in dedze ellende heb gebracht toen jij Alex Rosaria alle fabrieken heb laten sluiten op Curacao waar heel veel mensen werden ontslagen.

 22. Helemaal eens, we hoeven zelfs het wiel niet meer uit te vinden aangezien in Ned. Duitsland en veel andere Europese landen Opsporing verzocht flink veel crimi’s oppakken.

 23. Lijkt mij een heel goed plan.
  Doch in de tweede regel wordt de onmogelijkheid reeds aangetoond “onderlinge samenwerking” is nu precies het meest onbereikbare op ons eiland.
  Jammer, bedenk een realistischer plan.