CURAÇAO – De Verenigde Naties heeft 21 september uitgeroepen tot Internationale Vredesdag. Volgens PAR-leider Emily de Jongh-Elhage een goede reden om morgen stil te staan bij vrede, respect en tolerantie om zo een basis voor een beter Curaçao te creëeren.

 
“Elk persoon die goed bij zijn zinnen is vindt het leuk om respectueus te worden behandeld, wilt vredelievend wonen in een tolerante omgeving”, zegt de PAR-leider. “Maar wij moesten gedurende de laatste jaren en zeker de laatste maanden toekijken hoe leiders zich meer en meer gedragen zonder respect willende dat keurige burgers het toestaan.”

Respect
De Jongh-Elhage vindt dat dit niet meer geaccepteerd kan worden, ‘gezien het niet respectvol gedrag is en jongeren op een slecht spoor zet en valse hoop geeft’. Daarmee bedoelt de PAR-leider het succesvol kunnen zijn in het leven door respectloos gedrag te tonen naar medeburgers en eigendommen en positieve resultaten van anderen. “Laten we NEE zeggen tegen dictatuur en JA tegen democratie. Respect is onze vlag en democratie ons wapenschild. Eis integriteit van onze bestuurders en dat ze respectvol omgaan met anderen.”

10 reacties op “‘Vrede, respect en tolerantie voor beter Curaçao’”

 1. @ Peter. Het feit dat de PAR zonder verkiezingen aan de macht probeert te komen door alsmaar te blijven doordrammen zegt al genoeg. Hoe durft de PAR het woord Democratie nog in de mond te nemen?

  Voor die paar maanden is voor PAR en andere partijen macht niet het doel, maar om de neergang van ons eiland te stoppen, want de “regering” gaat gewoon door als niet demissionair. Niet alleen PAR maar bijna iedereen op het eiland en ver daarbuiten heeft het over de democratie, waarvan de wetten door deze “regering” niet gerespecteerd worden Die internationale wetten staan boven onze Staatsregeling en alle artikelen, die Jasjes te onpas naar voren brengt. We gaan volgende week hopelijk beleven wat de gouverneur verstaat onder meerderheid en democratie.

 2. @ zjana. 16 jaar PAR en geen klap uitgevoerd !!!

  Dit is natuurlijk praat van een dronken aardbei en moet je 16 jaar op een andere planeet hebben gezeten. PAR zou NOOIT 8 zetels hebben behaald, als je gelijk zou hebben. Nee, je moet vooral zo stom blijven om met Schotte c.s. te willen doorgaan alsof er in 20 maanden beter onderwijs, minder criminaliteit, meer investeringen, minder armoe, betere economie en een meer gevulde schatkist is gekomen. Curacao is alleen maar in diep verval geraakt waar we voorlopig niet van zullen herstellen ondanks de zo mooie startpositie met een aanwijzing van Nederland en nog steeds bakt Jamaloodin er helemaal niets van en neem het hem eens kwalijk met de opleiding van een cassiere of minder.

 3. @ Peter. Het ergste vond ik de nieuwe slogan van de PAR, ”een stem op de PAR is een stem voor god.”..

  Spijtig, dat ik die niet gehoord of gezien heb en het lijkt zo onwaarcshijnlijk. Kan je dat bewijzen met een link naar youtube of zo?

 4. @Peter Bon

  Dezelfde leiders die je nu hebt. Want dat wil de meerderheid.
  Schotte doet zijn naam eer aan:

  http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3320092/2012/09/21/Ruim-2-5-ton-voor-ontslagen-GVB-directeur.dhtml

 5. Het feit dat de PAR zonder verkiezingen aan de macht probeert te komen door alsmaar te blijven doordrammen zegt al genoeg. Hoe durft de PAR het woord Democratie nog in de mond te nemen?
  De PAR wil twee zeer omstreden personen voorzitters van de Staten maken.

  De PAR wil maar niet begrijpen en bevatten dat de PAR passé is.
  Daarnaast staat men niet te trappelen om een bejaarde lijsttrekker die ver van het volk staat te ondersteunen.

  Het ergste vond ik de nieuwe slogan van de PAR, ”een stem op de PAR is een stem voor god.”..
  De PAR heeft hiermee zijn eigen graf gegraven. Met god behoor je geen politiek te bedrijven.
  Niemand kan god claimen.

 6. De boel opruimen? Met de verkiezingen wordt PAR opgeruimd. Hun laatste paar aanhangers kunnen zich maar beter achter PAIS scharen, evenals alle DP/PNP want men zal versteld staan hoeveel zetels Pueblo Soberano behaalt. In een land waar er in de gevangenis een stemlokaal staat, en waar een kwart van de bevolking in de ciriminaliteit zit, zal de uitslag velen doen schrikken. De traditionele partijen hebben altijd hun best gedaan om stemmen te winnen bij het uitschot, maar nooit iets gedaan om het tij te keren. Kennelijk wilde men geen beschaafde en ontwikkelde volk, want die is moeilijk te manipuleren en te kopen.
  Men oogst wat men zaait.

 7. 16 jaar PAR en geen klap uitgevoerd !!! zouden zogenaamd de boel opruimen !!!

 8. Panem et circenses…

  Ik zeg ja tegen democratie en wil STEMMEN volgende maand !

 9. Hypokrita di mas grandi ku tin.

 10. Grappig, wie is onze leider? Wie zijn onze leiders? We zagen de afgelopen jaren vele leiders vergruist ten onder gaan en als na de verkiezingen een andere regering mocht aantreden zullen opnieuw vele leiders als onnuttig of nog veel erger worden afgedaan.
  Een staten minderheid en een staten meerderheid eisen beiden de macht op om de regering te controleren. De regering staat dat alleen de staten minderheid toe. De staten meerderheid staat erbij en kijkt ernaar. Lijkt mij niet onlogisch dat wij als bevolking hetzelfde doen. Bij wie kunnen wij onze eis tot integriteit en respectvol met elkaar omgaan neerleggen?
  Hopelijk krijgen we na de verkiezingen een ploeg die naar ons wil luisteren.