• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koningin Beatrix heeft een dozijn vertrekkende leden van de Tweede Kamer tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau gemaakt. Dat maakte de eveneens scheidende Kamervoorzitter Gerdi Verbeet gisteren bekend, nadat ze alle afzwaaiende Kamerleden persoonlijk had toegesproken.

Haar woorden veroorzaakten diverse keren een lach en een traan. Zo hield Ineke van Gent (GroenLinks) het niet droog, toen ze door Verbeet werd geprezen als iemand met onder meer charme, flair en improvisatievermogen. Richard de Mos die tot zijn ontsteltenis niet meer op de kandidatenlijst van de PVV kwam, moest ook zichtbaar tegen zijn tranen vechten. Verbeet zal hem ‘zeer’ missen: “We hebben verschrikkelijk veel gelachen samen.”

Gulle lach
Maar er was ook ruim baan voor de gulle lach, vooral toen Verbeet het woord richtte tot Ad Koppejan van het CDA: “Ik kom nu toe aan de Koefnoen-types.” Moederlijk strooide Verbeet met lovende woorden. Ook bijvoorbeeld voor Eric Lucassen, evenmin op de laatste PVV-kandidatenlijst gezet. Hij kwam zeer ongelukkig in het nieuws doordat hij onder meer zijn buren zou hebben geterroriseerd. Maar hij werd een gedegen Kamerlid, vindt Verbeet, met veel dossierkennis.

© ANP, alle rechten voorbehouden

Toespraak van premier Mark Rutte bij afscheid voorzitter Tweede Kamer Gerdi Verbeet
[scribd id=106460349 key=key-1ipsvks4mnf9dv2thky7 mode=scroll]

1 reactie op “Ridderlijk vertrek uit Kamer”

  1. Sorry hoor, maar dit is OUD nieuws intussen…!