• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft het voorstel van de Statenvoorzitter van het afgesplitste parlement, Dean Rozier, afgewezen. Rozier heeft voorgesteld om rechter Bob de Wit te laten oordelen over de huidige situatie in de Staten. Volgens Asjes is het voorstel niet conform de staatsregeling.

Op de eerste plaats wil Asjes opmerken dat ‘recentelijk meer pogingen zijn gedaan om besluiten te nemen buiten het parlement om’. “Wat dat betreft, refereer ik naar artikel 56, lid 1 van de Staatsregeling van Curaçao. Volgens dit artikel, kan het parlement uitsluitend debatteren of besluiten nemen in een vergadering. De Staten mogen alleen beraadslagen of besluiten nemen, indien meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden bij de vergadering aanwezig is.”

Informatie
“Dit betekent dat ik moet constateren dat wat Rozier vraagt in zijn brief, is dat het parlement een besluit neemt buiten een openbare vergadering, wat niet conform de Staatsregeling van Curaçao is.” Tot slot stelt Asjes vast dat Rozier ‘informatie mist’. Volgens Asjes heeft de krant Amigoe op 14 september al de mening van Bob de Wit over de situatie in de Staten gepubliceerd. Daarmee wordt het voorstel van Rozier overbodig.

14 reacties op “Asjes wijst voorstel Rozier af”

 1. @Nardy

  Ik hoop het, maar een zeer groot percentage van de inwoners zit vol met haat en dat gaat niet snel beter worden denk ik.

 2. @Nardy

  Volgens de Amigoe van vandaag krijgt Karel gelijk.

 3. Karel maakte 2 schrijffoutjes:
  Het merendeel van Curacao zal over een paar weken toch op de PAIS of de PAR stemmen

 4. Het merendeel van Curacao zal over een paar weken toch op de MFK of de PS stemmen.

 5. Asjes.. oh ja die man die momenteel voor 2 baantjes betaald krijgt!

 6. @ Rozier,

  Nu snap ik Rozier helemaal niet meer! Hij zou een stap opzij zetten en klaar zijn met politiek om de rust terug te brengen onder het volk. Nu heeft hij daarmee precies het tegenovergestelde bereikt.
  Waarom moet hij een derde erbij halen, terwijl hij zelf een oplossing voor het geheel zal kunnen zijn? Door over te lopen, viel hij uit de pan in het vuur en als Parlements voorzitter zou hij alleen uit het vuur in een hel terecht komen. Ja, indien er andere verplichtingen erbij komen kijken, dan maar bij een derde proberen!

 7. @ABC: ik ben bang dat jij gelijk zult krijgen. Ik denk ook (hoop het niet) dat dezelfde partijen aan de “macht” zullen blijven en dat het hele land Curacao naar de verdommenis gaat. De ware reden zullen we toch nooit te horen krijgen. Laten we hopen dat wij fout zitten met deze conclusie.

 8. Heel goed Asjes nu kun je het wel de staatsregeling hanteren, U en uw vriendtjes in de regering proberen de deksel zolang mogelijk op de stinkput te houden die jullie hebben gemaakt, maar zoals altijd er komt een dag, en dan gaat de deksel omhoog dan zal het volk weten wat voor een rotzooi jij en je vriendtje in de regering er van hebben gemaakt. Ik hoop voor het volk dat deze dag snel zal komen.

 9. Bovendien beargumenteert Asjes hiermee niet waarom hij niet op het voorstel van Rozier ingaat. (Niet dat ik het niet weet: gezichtsbehoud en nog even graaien, maar goed.)

  Momenteel zijn er twee groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan en zich allebei beroepen op wetten, regelementen etc. Ondertussen staat het land stil en weet neimand wie er verantwoordelijk is. Laat een rechter, iemand die mag beslissen op basis van wetten, maar een lijn trekken hierin.
  Ik denk dat asjes bang is voor een echt legitiem besluit!

 10. Wat een verrassing zeg… en hij met al die artikelen…. wat een grapjas!

  Kan die foto niet gefotoshopt worden, er hoeft alleen maar een klein snorretje bij getekend worden. Want dat soort gedrag vertoont hij al een geruime tijd!

 11. Wat een drogreden. Hier lult zelfs Asjes zich niet meer uit.
  Rozier krijgt echt wel de helft bijeen conform artikel 56, lid 1 , dus de Staten mag mag wel belsuiten nemen.

  het leuke is dat hij met dit artikel bewijst dat de vergadering van 11 wel legaal is, met al de consequenties voor zijn voorzitterschap en coalitie van dien.

  Whahah machtig man. Thanks Asjes!

 12. Bij voorbaat gedoemd tot vergeefse moeite.

 13. ja meneer Asjes je voeld dat het heet onder je voeten word het he!?
  he mag duidelijk zijn dat de mensen jou niet meer willen.

  mensen zoals jou die curacao vertegenwoordigen falen in hun vak!
  stap op nu het nog op een vredige manier je bent de macht over curacao kwijt.
  je doet niks goed voor de mensen!

  je maakt curacao kapot samen met meerde collega’s.

  de burgers eisen eerlijkheid en vrede op het eiland

  We are legion
  We do not forgive
  We do not forget
  Asjes expect us!

  WE DEMAND PEACE AND HONESTY ON THIS ISLAND

 14. Snap niet waarom men het een en ander wilt doordrammen. Schotte wordt sowieso weer premier van Curacao volgende maand. Ben benieuwd naar de ware redenen achter dit gedoe.