• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de uitspraak in de zaak Jennefer. Dat liet het OM donderdag weten. Volgens het OM is wel degelijk te bewijzen dat de Curaçaose Anthony K. het tienjarige meisje heeft vermoord om misbruik te maskeren.

 
In eerste instantie werd K. veroordeeld tot achttien jaar vanwege de doodslag op Jennefer van Oostende uit Rotterdam. Het OM had levenslang geëist tegen de 27-jarige man, die ontkende het meisje te hebben misbruikt. De rechtbank achtte bewezen dat de man Jennefer had gedood, maar niet dat dat gebeurde om het misbruik te verhullen.

Misbruik
Overigens achtte de rechtbank wel bewezen dat de man het kind had misbruikt, maar was niet duidelijk wanneer. Volgens de officier zijn er aanwijzingen in het dossier te vinden waaruit wel blijkt dat het misbruik heeft plaatsgevonden vlak voor Jennefers dood. Bovendien zou er nader forensisch onderzoek kunnen plaatsvinden, aldus de officier van justitie.

Film
Het drama voltrok zich toen Jennefer bij K. was om met haar neefje en nichtje te spelen. K. was de ex van de zus van Jennefer. Jennefer wilde naar de film, maar kreeg daarover ruzie met K. Volgens het zoontje van K. werd ,,papa gek in zijn hoofd” en heeft hij Jennefer daarna gedood.

Psychologisch onderzoek
De rechter noemde het schrijnend dat K. de familie lange tijd voorloog en in onzekerheid liet over de ware toedracht rond de dood van Jennefer toen naar haar werd gezocht. Het werd K. ook zwaar aangerekend dat hij niet mee wilde werken aan het psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum en dat hij ook weinig bereidwilligheid toonde in de rechtszaal. De familie van Jennefer reageerde geschokt na de uitspraak. De familieleden liepen huilend en vloekend weg uit de rechtszaal.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com