CURAÇAO – De druk op gouverneur Frits Goedgedrag wordt flink opgevoerd de laatste dagen. Zowel het parlement als de samenleving wacht met spanning op zijn oordeel over het uit twee groepen bestaande parlement. Via een persbericht laat Goedgedrag weten te hopen na het weekend de oriëntatiefase af te ronden.

Tussen vorige week vrijdag en gisteren heeft de gouverneur oriënterende gesprekken gevoerd met meerdere Statenleden. De gespreken gingen over de situatie die ontstaan is nadat elf Statenleden vorige week moties van wantrouwen hebben aangenomen tegen leden van de demissionaire regering.

Gesprekken
Goedgedrag sprak de laatste dagen met de Ondervoorzitter van de Raad van Advies C.M. Grüning, Statenvoorzitter Ivar Asjes, Statenvoorzitter Dean Rozier, de fractievoorzitters van de politieke partijen die in de Staten vertegenwoordigd zijn en demissionair premier Gerrit Schotte. In de gesprekken hebben zij aan de gouverneur uitgelegd op welke wijze de huidige situatie volgens hen moet worden opgelost.

Afronden
Vanwege de complexiteit en de gevoeligheid van de materie op dit moment, beraadt de gouverneur zich nu over stappen die hij moet gaan nemen. Hij geeft aan te hopen snel na het weekend de oriëntatiefase af te ronden.

8 reacties op “Gouverneur: ‘Oriëntatiefase na weekend afronden’”

 1. Wie zwijgt stemt toe voor alle narigheden op het eiland
  Je kan niet met iedereen vriendje blijven!

  Ik zou graag een regering willen zien, met visie.
  Het land uit de duister halen. Meer licht, politie op straat in de wijken.

  Het is reeds bewezen dat waanneer de politici in vaarwater zitten dat er doden vallen in het land

 2. Vader goedgedrag moet wel opschieten met het onderonsje bij zijn onopgevoede kinderen
  Allemaal hebben ze een bazooka aangeschaf vanuit de schatkist
  De weekend is nog ver en kunnen nog meer doden vallen

 3. Na de orientatie ronde komt de evaluatieronde. Daarna komt de beslissingsronde. etc etc Rekke, rekke, rekke. Enfn Frits je moet uiteindelijk toch met de billen bloot dus geef een beetje gas. Verklaar tevens dat alle handelingen verricht door de illegale demissionaire regering nietig worden verklaard. Dus nadat het meerderheidskabinet een motie van wantrouwen heeft ingediend, vanaf die datum worden alle handelingen verricht door de afgezette ministers als niet gedaan beschouwd.

 4. De reacties van dhr. Goedgedrag maakt me denken aan Droopy Dog … super slowmotion op z’n langzaamst … terwijl daarbuiten iedereen tekeer gaat en de demissionaire regering maar doet wat die wilt.

 5. “Oriëntatiefase afgerond…………..”
  Ze verstoppen zich ALLEMAAL……
  Net als de oilspill denkt men dat het wel “wegdrijft” aan de horizon en “uit het zicht is uit het hart” OPGELOST TOG ?????
  DAT is de YU-mentaliteit en iedereen die hieraan toegeeft is VERDOMD SCHULDIG AAN DE ANARCHIE DIE NU HEERST !!!

 6. Het eiland staat in brand en Lafgedrag HOOPT de orientatiefase na het weekend te kunnen afronden. Omdat Lafgedrag in het weekend gaat golfen?

  En dan nog maar de orientatiefase! Dat doe je bij een brand in 1 minuut en dan ga je blussen!

  Lafgedrag heeft aangetoond volslagen ongeschikt te zijn nu er eindelijk eens een beroep op hem wordt gedaan anders dan voor het opdraven bij borrels, recepties en openingen.

  Weet iemand hoe je van een gouverneur af kunt komen? Ik weet zeker dat het hele eiland Lafgedrag liefst gisteren nog inruilde voor Jaime Saleh. Die had wel karakter en durf.

 7. de mensen noemen hem soms lafgedrag…
  eigenlijk vind ik hem ook extreem angstig.
  de materie zal ingewikkeld zijn, maar toch 11 tegen 9 lijkt me duidelijk….
  democratie heeft te maken met de meerderheid.
  hij had ook duidelijker stelling kunnen nemen tegen deze maffia regering tijdens hun bewind.
  werd hij gechanteerd? was hij ook in de ban van de angstcultuur?
  werd hij bedreigd?
  of ook gewoon omgekocht?
  ik heb echt serieuse bedenkingen over dit gebeuren met deze gouverneur.

 8. Doe niet zo naief je weet precies wat er mis is op dushi korsow. Schijt aan nederland doe nu eens wat goeds voor de bevolking van dush korsow. Niet meer blijven uitstellen beken kleur ook al zijn er fouten gemaakt tijdens het aanstellen van deze regering. Je verdiend dan meer respect van de bevolking dan met zwijgen.