• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De bevolking moet gerustgesteld worden. Er heerst ongerustheid door de vele overvallen op het eiland en minister van Justitie Elmer Wilsoe die niets doet”, dit zegt PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito tegenover Radio Hoyer 2. Zij was gisteravond één van de deelnemers van de wake bij de ambstwoning van de gouverneur.

Volgens Jesus-Leito moet er duidelijkheid komen over de positie van de Statenvoorzitter en de legaliteit van de meerderheid van de Staten. De golf van criminaliteit is volgens het Statenlid zorgwekkend.

Gesprekken
PAR-partijleider Emily de Jongh-Elhage heeft intussen met gouverneur Frits Goedgedrag gesproken. Hoewel de inhoud van dat gesprek veel onduidelijkheden zou wegnemen, wordt er volgens Jesus-Leito niets over de inhoud van de gesprekken met de vertegenwoordiger van het Staatshoofd naar buiten gebracht. Volgens de parlementariër stond het gesprek in het teken van de vorming van een interim-kabinet.

Zita Jesus-Leito in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2:

18 reacties op “Jesus-Leito: Onzekerheden voor bevolking”

 1. @Hans Geurtjens

  Hij dient persoonlijk aangerekend te worden voor de chaos die is ontstaan de afgelopen 23 maanden. Het is volkomen uit de hand gelopen.
  In de meeste democratische landen stappen subjecten als Wilsoe dus. Hier blijven ze zitten en raaskallen er maar war op los. Dit heeft allemaal met onkunde te maken, ze weten niet waar ze beginnen moeten omdat het al heel lang uit de hand loopt.
  Hij is de hoogste “baas” op justitie dus wel degelijk dient hem dat te worden aangerekend.
  Maar van rechten, WvS enz heeft niemand kaas gegeten en daarom loopt het zo uit de hand.

 2. @ sony. Je mag niet eens stemmen en wees maar blij, dat de YdK in Nederland niet mag stemmen, want dan zou er helemaal niets van de coalitie over blijven.

 3. Uit de reacties hier kan men z’n conclusie trekken waarom MFK en PS zoveel aanhang hebben gekregen.

 4. Als er eerst een interim kabinet komt en de MFK na de verkiezingen als grootste partij weer Schotte als min.pres. kiest , dient Schotte opnieuw gescreend te worden aangezien hij dan niet het argument kan gebruiken dat hij al de zittende pres. was en dus al gescreend was. Aan zet is: Goedgedrag dus !!

 5. Jesus Leitoe, waar zeur je over, door jou en de hel van PAR.kliek, zitten wij hier in nederland.
  Nu zitten jullie deze regering te boycotten waar je ook kan. Jullie hebben helemaal niks gedaan voor ons. Daar zit de reden dat wij hier zijn, hier hebben wij meer respect gekre-
  gen dan in heel die 16 jaar waarin jullie niets en ook niets hebben gedaan voor ons
  die het hard nodig hebben. Nu zijn jullie net duivels die het vuur van haat moeten
  spuiten, vooral jullie vreselijke omayra leeflang, die niets gedaan heeft voor onze
  arme mensen. STOP, nooit meer een stem van mij of mijn grote familie daar op curacao.

 6. VandeZotte, wat hebben onze jeugd aan ”rolmodels” als ze niets te eten hebben?
  Men gaat niemand zitten ophemelen als men niets te eten heeft. Arbeid en scholing is de oplossing voor alle ellende op ons eiland.
  Scholing op Curacao is een lucratieve handel geworden, heb je geen geld krijg je geen scholing. En het ergste zijn deze zakkenvullers die deze wet 80-20 saboteren.

  Echt van de zotte.

 7. @ ABc
  Waar heb je het eigenlijk over?
  Wie is er nu aan het regeren?
  Dacht dat dat al enige tijd geen Par meer was?

  Mensen hebben Rolmodels nodig en jammer genoeg is deze regering en in deze instantie de Min. van Justitie een hele slechte voorbeeld, hij laat alles maar gebeuren, neemt geen ferme stappen en gedoogd maar wat zijn coalitie genoten doen.
  Zie maar de uitspraken van Wiels over bodybags, hij zit ernaast en lacht minnelijk naar het volk.
  Als een Statenlid wordt aangevallen als hij de Staten wil betreden, doet de Min. v Justitie Niks. Criminelen zien dit allemaal gebeuren en denken ”ons kan niks overkomen”.
  Het eiland is stuurloos maar deze ”regeerders”doen alsof hun neus bloed en blijven zitten. Schaamteloos.

 8. @Geo, dus zal een dure grap worden als Schotte, Hakim, jamaloodin etc in bon futuro zitten

 9. ABC, je zegt het verkeerd het volk is tegen arbeid. het volk houdt niet van werken. Daarnaast neemt het volk graag illegalen in dienst. je huis laten bouwen door een kennis die met illegalen werkt maarja wel goedkoper! hetzelfde dat het volk massaal goedkoper illegaal Polar dronk zodat de amstelfabriek failliet ging!
  En nu durft het volk weinig te doen. Onder de PS zitten al veel van deze mannen die overal kinderen hebben en er niet voor zorgen! En dan toleren ze de corruptie van de PS en de manierjtes om zgn gratis onderwijs te regelen..

 10. Verblijf in de gevangenis kost onze gemeenschap rond de 500 gulden per dag PER PERSOON !

 11. Verblijf in de gevangenis kost onze gemeenschap rond de 500 gulden per dag. Dit geld kunnen we voor veel betere dingen gebruiken.

 12. Ik ben fel tegen Asjes en Helmin Wiels, dat neemt niet weg dat ik van mening ben dat PAR een pond boter op haar hoofd heeft. Zo lang dat niet smelt en vriendjes van vriendjes ook bij PAR een goed heenkomen mogen zoeken, hoort PAR in het rijtje thuis van alle anderen die precies hetzelfde doen.

 13. @zakhaas,

  helaas is castratie en sterrilisatie geen optie.
  maar als je ziet wat voor figuren hier moeder kunnen worden.
  vanaf 14 jaar zijn ze al zwanger van allerlei vreemsoortige types.
  en het gaat maar door soms zijn ze 23 jaar en hebben 6 kinderen rondlopen?
  natuurlijk kan je die meiden niet de schuld geven, ze zijn tenslotte zwak begaafd.
  maar de omgeving van die meiden, die dit laten gebeuren wel.
  die meiden zouden zich vrijwillig moeten laten sterilliseren.
  die mannen die daar mee het bed delen zijn natuurlijk ook zwak begaafd.
  wat moet er van die kinderen terecht komen een hele nieuwe generatie zwak begaafden.

 14. Zolang de PAR alleen maar aan sancties denkt in plaats van preventie vrees ik dat het niet beter zal worden. Je kunt schreeuwen wat je maar wilt maar de enige oplossing is arbeid en scholing. Maar ja, de PAR is juist tegen arbeid en scholing.

  Illegalen betalen geen belasting maar pikken wel al onze banen in en de werkgevers vinden dit goed omdat ze deze mensen ver beneden het minimumloon betalen. Dat is de KERN van alle problemen op dit eiland.

  Illegalen betalen geen belasting of het nu illegale werkgevers zijn of illegale werknemers.
  Hierdoor komt er minder belastinggeld binnen voor het eiland, geld die men gebruikt om bv de salarissen van onze politici te betalen dus ook die van de PAR !

  De PAR zegt dat gratis onderwijs van een ”lage niveau” is terwijl de scholen dezelfde boeken gebruiken als daarvoor.

  Dus schreeuwen en van alles roepen heeft geen enkele zin, kom met brongerichte aanpak.

  Zowel illegale werkgevers en illegale werknemer moeten betasting betalen, die moeten juist gesanctioneerd worden als ze niet geen belasting afdragen.

  Een zetel voor de PAR is NIET een zetel voor God. Dit valt onder blasfemie.
  PAR, watch your step !

 15. Kleine correctie: Vroeger vielen dit soort kinderen in het familiare sociale vangnet,

 16. @Hans Geurtjens. Ik ben deels eens met je stelling en deels weer niet vielen dit soort kinderen in het familaire sociale vangnet die opgevangen werden door grootouders,opa en oma zussen, broers van die desbetreffende familieleden net als in nederland. Tegenwoordig die socialevangnetten zoek of bestaan er niet meer. De sociale vangnetten heeft plaats gemaakt voor het materieleluxe, geld, geld, geld. Sociologisch gezien heeft onze maatschappij gefaald van hoog tot laag.Het is moeilijk een factor te noemen waar dit meet te maken heeft. Begin bij onze politici die niet meer het goede voorbeeld geven van hoe we met elkaar moeten omgaan.Ze vragen allemaal offers van volk maar zijn allemaal zakenvullers of corrupten of proberen ten koste van het volk zich te verrijken. Het zijn geen geode voorbeelden voor het opgroeiende generatie jongeren. Gelukkig zijn het nog niet allemaal hetzelfde met uitzonderingen daar op zijn plaats. Ik denk dat Curacao total heropgebouwd moet worden, eigenlijk bedoel ik het volk. We hebben helemaal geen respect meer voor elkaar. Kijk een Chineseman met zijn vrouw wordt doodgeschoten voor 200 gulden een kind blijft achter zonder vader en moeder. Dat is toch triest voor de geschiedenis van ons dushi Korsou. In het verleden waren ook mensen dood geschoten voor 5 gulden. De mensen die het goede voorbeeldfunctie hebben in de maatschappij zijn er niet meer. Of ze zijn dood of zijn naar het buitenland vertrokken op zoek naar een betere toekomst voor hun familie. Een minister van justitie die criminelen bevoordelen. Hoever moeten wij nog wegzaken eer er wordt ingegrepen. Functioneerd ons justitiele aparaat niet meer onze democratie onze gouverneur. Wilsoe is deel van het geheel en is ook schuldig aan dit situatie. Hij geeft niet het goede voorbeeld. Samengevat mag worden dat het systeem totaal gefaald heeft van hoog tot laag. EEn socioloog kan dit beter samenvaten dan ik. Dit is mijn visie.

 17. Er is een goede remedie tegen al het geweld: daders verplicht castreren. Komen er in ieder geval geen idioten meer bij.

 18. Wilsoe is door en door corrupt, zoals helder aangetoond met zijn brief inzake de tegoeden van zijn partijfinancier dos Santos. Maar de toegenomen criminaliteit kun je Wilsoe niet aanrekenen, afgezien van het feit dat hij wel een heel slecht voorbeeld geeft door openlijk criminelen als dos Santos te bevoordelen.

  Nee, het is de Curacaose samenleving van totaal ongeschikte vaders en moeders die kinderen op de wereld zetten die in eenoudergezinnen worden opgevoed, nee grootgebracht want opgevoed worden ze juist niet. Deze kinderen worden de criminelen en, wat nog erger is, worden de ouders van een nieuwe generatie criminelen.

  En daar kun je Wilsoe niet de schuld van geven, hoe graag ik het ook zou willen doen.