CURAÇAO – De huidige demissionaire regering doet benoemingen die niet door de Staten gecontroleerd kunnen worden. Dat zegt PNP-leider Humphrey Davelaar tegenover Radio Hoyer 2. De parlementariër denkt niet dat het kabinet lopende zaken afhandelt en is daarom voorstander van een interim-kabinet.

“Er worden geen vergaderingen meer opgeroepen, dus is de Staten haar controlerende functie kwijt en weet niemand waar de regering mee bezig is”, aldus Davelaar. “De PNP-voorman verwacht vóór komende zondag een reactie van gouverneur Frits Goedgedrag. Davelaar heeft afgelopen zondag met de gouverneur gesproken in het kader van de oriëntatiegesprekken en kreeg te horen binnen een week bericht te krijgen.

Humphrey Davelaar in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2:

8 reacties op “Davelaar: Regering doet oncontroleerbare benoemingen”

 1. Weet iemand de uitkomst van het OM al mbt de “omkoop poging” van Pik Pisas??

 2. @Hans Geurtjens, ik ben het met je eens.
  Maar ik moet toch helaas contateren dat er veel, heel veel mensen voor deze goedkope spiegeltjes en kraaltjes politiek zwichten.
  Ik ben bang dat we straks (opnieuw) een regering krijgen die ” het volk wil “.

 3. ze zitten nu al te zoeken naar wetten die er wel/niet zijn zodat al verliezen 19 oktober , ze toch blijven zitten

 4. Een partij, MFK, die absolute nobodies als Rudney Garmes (een mislukte kok) en Pik Pisas (een afgekeurd politieagentje) in de Staten zet kun je toch niet serieus nemen?

  En nog minder de kiezers die op hen stemmen. Waarom zegt Schotte niet gewoon: we zijn een partij voor de corrupten en de dommen, en om in de Staten of de regering te komen moet je het allebij zijn?

 5. Hoe is het mogelijk dat er geld wordt gebruikt uit de pot van de Refineria voor campagne Schotte. Dit mag toch niet zomaar.

 6. Niemand weet waar ze mee bezig zijn??? Hahaha. Ze zijn net alS 3 jaar geleden weer aan het puzzelen hoe ze de meerderheid kunnen krijgen. Mocht dit mis gaan is er een plan !. Schotte is nu aan al aan het uitzoeken hoe hij zolang mogelijk een formatie van de nieuwe regering (als die er komt) kan vertragen, tegenhouden. Alleen om in hat zadel te blijven, letop de vuile oorlog is begonnen zonder dat de huidige politieke partijen hier weet van hebben.

 7. Ik weet wel wat ze aan het doen zijn. nog snel hun zakken vullen en onbekwame mensen plaatsen

 8. Het moment dat we weten waar ze mee bezig waren is dat we ontdekken dat de staatskas leeg is. De hoofdpersonen naar elders vertrokken zijn en het volk van deze maffia bende mag bloeden.