CURAÇAO – Bonaire krijgt op zaterdag 29 september een consumentenbond, die diezelfde dag met een openingsvergadering van de Union Konsumido Boneiru (Unkobon) wordt ingeluid. Volgens de oprichters is de consumentenbond hard nodig, omdat er te weinig controle is op de prijzen.

Ook wil de organisatie dat er meer transparantie komt over de prijsopbouw. De consumentenbond moet daarom als onafhankelijke waakhond gaan fungeren.

Stimulerende omgeving
De initiatiefnemers van ‘Consumentenbond Bonaire’ geloven er niet in dat consumenten op Bonaire te afwachtend en verdeeld zijn, zoals veel wordt beweerd. In een persbericht verklaren zij dat zij weten dat er veel bewuste consumenten op Bonaire zijn en dat deze in staat zijn om een krachtige vereniging van consumenten op Bonaire vorm te geven. Het enige dat nodig zou zijn om van de afwachtende houding af te komen, is een omgeving die stimuleert. De consumentenbond wil hier nu een basis voor scheppen.

Succes
De consumentenbond op Bonaire lijkt al voor haar daadwerkelijke geboorte een succes: op de Facebookpagina van de consumentenbond meldden zich binnen vier weken al meer dan duizend leden aan. Ook zijn er al samenwerkingen geregeld, onder meer met de Consumentenbond Nederland, Fundashon pa Kosumidó Curaçao en de Bonairiaanse stichting Fundashon Tienda pa Konsumidó Boneiru, die sinds 1999 prijzen noteert en verschillen registreert.

Oprichtingsvergadering
Iedereen die de oprichtingsvergadering wil bijwonen kan zich aanmelden via info@consumentenbonaire.com of via de Facebookpagina. De vergadering vindt zaterdag 29 september om 10.00 uur plaats in Jong Bonaire.

www.versgeperst.com