CURAÇAO – Dean Rozier, de Statenvoorzitter van het afgesplitse parlement, heeft in een brief aan de Staten voorgesteld om voormalig lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie Bob de Wit te laten oordelen over de huidige situatie in de Staten. Rozier heeft de brief gisteravond naar alle Statenleden gestuurd.

“Het is gedurende de afgelopen weken manifest geworden dat er tussen de Statenleden onderling meningsverschillen bestaan over rechtmatigheid en rechtsgeldigheid van vergaderingen van Statenleden en van besluiten van functionarissen bij de Staten”, schrijft Rozier. De oud-MFK’er is van mening dat ‘deze meningsverschillen niet in het belang van ons land zijn’.

Vertrouwen
De nieuwe Statenvoorzitter heeft gekozen voor De Wit omdat hij “het gezag en het vertrouwen op Curaçao geniet en door zijn deskundigheid en bekendheid met ons land, sneller en gemakkelijker dan plaatselijke rechterlijke instanties tot een opinie kan komen.” Rozier hoopt op een spoedig antwoord van de Statenleden en heeft een kopie van de brief aan gouverneur Frits Goedgedrag gestuurd.

Illegaal
Elf Statenleden hebben vorige week maandag tijdens een zelf ingelaste Statenvergadering, in het oude Statengebouw aan het Wilhelminaplein Statenvoorzitter Ivar Asjes en vice-voorzitter Amerigo Thodé afgezet. Oud-MFK-lid Dean Rozier is aangesteld als Statenvoorzitter en FOL-leider Anthony Godett als vice-voorzitter. Rozier was uitlandig op het moment van de vergadering. Volgens Statenvoorzitter Asjes is de benoeming van Rozier en Godett illegaal en weigert af te treden.

[scribd id=106351654 key=key-10hqr9ei6r1n9umewh0g mode=scroll]

15 reacties op “Rozier laat van zich horen”

 1. Waar blijft die loudmounth die schreef dat Rozier nooit meer terug zou komen op het eiland ? Of heeft hij zijn keutel zo moeten intrekken dat hij erin gestikt is ?

 2. Sommige mensen zijn ook zo dom. Zo ken ik mensen uit Boca die eigenlijk niets goed kennen van Constancia. Maarja zij beloofd zgn baantjes als je op haar stemt. Deze mensen wachten nu al 8! jaar op de beloofde baantjes van Constancia. en nog zullen ze op haar stemmen.

 3. Mee eens met Dankjewel, dit is weer om tijd te winnen. Maar onder tussen gaat deze regering gewoon door met geld opmaken. Er is ook geen controle doordat de staten niet aan het vergaderen is. Weer geld weggenomen van overheids nv’s om niet op de begroting geplande zaken te betalen. Feest voor de Churandy (aka MFK campagne) is gefinancieerd door de pot van Isla.

 4. En we zijn weer terug bij af. Meneer Rozier laat weer eens zijn ware kant zien.

 5. Votado, elke dag dat deze regering aanblijft loopt het tekort verder op.

  Deze week is Constantia met haar gevolg weer aan het feesten in Washington USA.

  En dan mogen we nog van geluk spreken dat Eunice Eisden om medische redenen niet kan reizen, want die was zo vaak op snoepreis dat Insel Air serieus heeft overwogen haar naam te veranderen in Eisden Air.

 6. dit is gewoon tijd winnen. uitstel. aan welke kant staat rozier?

 7. @ votado
  je kunt wel gaan stemmen op de mensen die jou MISSCHIEN een baan geven,
  maar gebruik je ‘verstand’ (van wat er nog over is) eens jouw favorite partij gaat jou niet helpen aan een baan dat moet je zelf doen!

  het is tijd dat curacao veranderd weg met de criminalitijd en het onrust zaaien van de politiek, we willen vrede en niet in haat en neit hier op het eiland wonen of vakantie vieren.
  dit moet tot een halt worden geroepen en regels op het eiland komen dat wapen bezit verboden word en normaal en fatsoenlijk met elkaar kunnen omgaan.

  tuig uit de poliltiek halen en mensen met een gezond en eerlijk verstand er neerzetten en curacao weer een welvarend eiland maken.

  we are legion
  we do not forgive
  we do not forget
  goverment expect us!

 8. @votado, Nee schotte en roversbende richten te veel schade elke dag aan de macht.. weg met ze!

 9. Votado, ze hebben het over democratie. Iets waar dictator asjes niet van gehoord heeft

 10. @ Votado. Niets of niemand zal kunnen verhinderen, dat we zelf blijven beslissen op 19 oktober a.s.

 11. Een volgende actie waardoor de boel vertraagd zou worden en inderdaad de verkiezingen voor de deur staan. Laat de gouverneur lekker doorgaan en kan een nieuwe min-pres tekenen voor het ontslag van de huidige regering, waarmee Schotte toch al ingestemd heeft, en de benoeming van de nieuwe regering. Schotte c.s. gaan immers gewoon op de ingeslagen weg voort alsof er niets gebeurd is. Ik hoop, dat de oproepkaarten bij alle burgers in de brievenbus komen, want ook Post NA zal van dat geteisem in de gelederen hebben.

 12. @votado,

  ja hoor jij mag gewoon weer op je eigen maffia partijen stemmen.
  maak je geen zorgen hoor…
  straks weer lekker Wiels en Schotee aan de macht.
  die dan het eiland verder leeg kunnen roven.
  alles voor Dos santos en van Dijs.

 13. Uitstekend.

 14. Eindelijk iemand van de statenleden die een handreiking doet en duidelijkheid probeert te scheppen

 15. Waar HEBBEN ze het over, over VIER weken gaan we zelf stemmen.
  Laat ons zelf beslissen!
  Mag het a.u.b?
  Bedankt, he he.