CURAÇAO – “In het licht van de laatste politieke ontwikkelingen voel ik mij als Curaçaoënaar geroepen en gedwongen om persoonlijk Gerrit Schotte aan te klagen”, meldt Harrie Verstappen. De burger heeft aangifte gedaan tegen de demissionair premier wegens de al dan niet onderzochte MOT-meldingen.

Verstappen heeft via een brief gericht aan procureur-generaal Dick Piar, zijn aangifte gedaan. “De jaren na 2010 kenmerken zich door een steeds sneller verval. De democratie wordt hierbij ook steeds verder uitgehold. Het één en ander heeft zeker te maken met de persoon van onze eerste minister, de heer G.F. Schotte. Er zijn ernstige verdenkingen dat deze persoon strafbare feiten heeft gepleegd die hem voor zijn ambt ongeschikt maken. Feiten die tot op heden niet justitieel onderzocht zijn”, aldus Verstappen.

Meldingen
De redactie van Versgeperst.com ontving tot drie keer toe transactiegegevens van Schotte, onder andere uit de periode 2008-2010. De regering heeft naar aanleiding van het eerder uitlekken van deze Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT)-meldingen afgelopen maart een officieel persbericht uitgegeven. “Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de meldingen samen met MOT onderzocht en kwam tot de conclusie in december 2010 dat er geen reden is voor een strafrechtelijk onderzoek op basis van deze meldingen”, schreef de regering in het persbericht.

Duidelijkheid
Pressiegroep Akshon Sivil ondernam actie nadat de stichting uit ‘verschillende bronnen’ had vernomen dat het OM de meldingen helemaal niet onderzocht heeft en stuurde een brief aan het OM en procureur-generaal Dick Piar. In de brief vroeg de stichting duidelijkheid over of er wel of niet onderzoek is gedaan door het OM naar de MOT-meldingen. Uit het antwoord van Piar, blijkt volgens Akshon Sivil dat de meldingen over Schotte nooit zijn afgeleverd door MOT bij het OM en dus ook nooit zijn onderzocht.

[scribd id=106349538 key=key-j8axl66y7u8l8g0l02m mode=scroll]

25 reacties op “Burger doet aangifte tegen Schotte”

 1. @Nardy,

  je kunt niet zeggen dat hij lui is.
  alleen hij zet zijn werklust in voor de verkeerde partijen.

  in zijn positie kan hij ook niet anders.
  net als Asjes, Monk en vele anderen zijn ze alleen nog geschikt voor de politiek.
  het bedrijfsleven zou niets met ze te maken willen hebben.
  een te slecht verleden van fraude en leugens……
  en totaal onbetrouwbaar dit soort mensen hebben geen geweten.
  als ik per ongeluk iemand dood zou rijden, zou ik niet verder kunnen en willen leven.
  GERRIT SCHOTTE gaat gewoon door en vindt dat alles en iedereen voor zijn belang moet wijken.
  ARM CURACAO DIE AAN DIT SOORT MISDADIGERS HUN STEM GEVEN.

 2. Jo, ze zeggen ”je moet jezelf nooit met de almachtige vergelijken”
  Wie zich met GOD vergelijkt is gedoemd te verliezen.

 3. @Sander, ja het zal inderdaad heeeel hard werken zijn geweest want hij was toen ook nog gedeputeerde was (een fulltime baan). Maw hij moet naast zijn baan, het gezinsleven, en het ensceneren van een uitbraak en een toekennen van Playa Abao aan Robbie dos Santos vermoedelijk tot ver diep in de nachtelijke uurtjes hebben gewerkt…….

 4. Als je de peilingen van de UDC mag geloven geniet Schotte nog het meeste vertrouwen gevolgd door Wiels en zou de PAR in een klap zakken naar 3 zetels.

  “Pais in één klap derde en PAR gehalveerd”.
  Nu hecht iuk weinig tot geen waarde aan deze peilingen, zeker niet van de UDC, maar one never knows.
  Het zou nog een zwartere dag in onze geschiedenis worden.

 5. @Nardy,
  dat kon ik niet vergeten zijn, want dat wist ik niet.
  maar ik geloof je wel.
  hij had in 2008 alleen maar schulden en nu is hij waarschijnljk een milti miljonair.

  wat je allemaal kan bereiken met hard werken….

 6. @Sander, vergeet niet de 600.000 nafls erbij te tellen, schulden van Schotte die door een derd zijn betaald. Dus feitelijk gaat het om 1.400.000 nafls die hij heeft “verdiend” via checks en schulden betaald door anderen…….

 7. 50 MOT meldingen met een totaal bedrag van 800.000 NAF?
  en dan niet doorspelen naar het OM??????????????

  er stinkt hier iets……….

 8. trouwens, ik weet zeker dat de heer R. Willems ook mee zal doen met deze handtekeningen actie.
  hij wil tenslotte dat de naam van Gerrit gezuiverd wordt.

 9. @Nardy,

  er zou een handtekeningen actie moeten komen waar mensen die zich ook belazert voelen door Gerrit Schotte, aan mee kunnen doen.

  een aagifte ondertekent door duizend mensen……
  dan moet het OM wel in actie komen, toch???

  ondanks de angstcultuur die hier heerst door het maffia bewind van de laatste 2 jaar.
  denk ik toch dat er genoeg mensen zijn die hier hun naam en handtekening onder willen zetten.
  zeg maar waar ik me moet melden om te tekenen…

 10. Porfin un DAAD!
  Ken ta sigi?

 11. Geweldige actie Harrie Verstappen!
  Graag ook aangifte namens mij.
  Wie ondersteunt deze aangifte nog meer?

 12. Als ik had gedaan wat Schotte heeft uitgevreten zat ik nu voor 20 jaar in Bon Futuro maar gerritje blijft lekker doorfeesten en heeft elke dag een andere jionge meid in zijn bed. waarom het verschil?

 13. Nog even en kabouter Schotte is ambteloos burger.
  Hij kan dan meeen regelrecht de Bon Futuro inwandelen.
  Zojuist op de radio gehoord dat er geplukt wordt uit de pot van de Raffinaderij. Allerlei projecten oa verkiezings feestjes van Schotte. En mede omdat er geentoezicht in de Staten is gaat het dus gewoon door.
  Wat een zieke zooi.

 14. Waarom zijn er tijdens de PAR-regeerperiode eigenlijk nooit acties gevoerd tegen de malversaties van DR. S? Ons kent ons? De pot verwijt……? Niemand van de zelfbenoemde elite – politiek en bepaalde overheisdsinstanties – is brandschoon op dit rotsje. Ook Dean Rozier niet die nu weliswaar zalvende woorden (s)preekt over zijn goede bedoelingen voor het volk maar ook in het verleden fulmineerde tegen de oude politiek – i.e PAR- waarmee hij nu een coup probeert te plegen maar ook een fel tegenstander heette te zijn van corruptie terwijl hij zich aansloot bij de MFK ondanks dat hij wist de leider daarvan een crimineel karakter heeft en dus corruptie hoog in zijn vaandel heeft staan. Curaçao, waar moet dat in hemelsnaam naar toe? 1969-taferelen? Hebben we hulp van buitenaf nodig?

 15. Hele goede zaak, deze aangifte als burger.

  Het OM beschikte op een informele manier natuurlijk al over deze documenten en waarschijnlijk meer, maar het is goed dat deze nu gezamenlijk ook eens formeel zijn ingediend samen met een aanklacht/aangifte zodat het OM nooit meer zal kunnen zeggen ‘wir haben es nicht gewusst’.

  Ik hoop van harte dat het OM hiermee aan de slag gaat, want naast Frits Goedgedrag begint ook het OM nu snel autoriteit te verliezen door hun schijnbaar volledig passieve houding tegenover de malafide praktijken van Schotte en zijn coalitie.

 16. Wie heeft inderdaad nog vertrouwen in ons OM? Het is niet dat ze onbetrouwbaar overkomen, maar juist de NON-acties. Het lijkt alsof het OM nauwelijks meer functioneerd. Bv dat persbericht van Gerrit van MOT had men kunnen tegenspreken? Dan die screening waarvan Donner zei dat als VDC lam ligt moet het OM het maar doen. Ja en toen lagen er geen strafrechterlijke vonnissen wat ze konden onderzoeken, slechts civiele vonnissen. Want zo werkt dat hier op Cur: als er zich gevallen van fraude voordoen, neemt men niet eens meer de moeite aangifte te doen. Men eist gewoon-al dan niet succesvol- de gelden op bij de civiele rechter. Zoook in het geval van Gerrit. Aangezien dat Donner dit cultuurverschil niet kende, het het OM dit verschijnsel wellicht niet aankaarte, glipte Gereit ertussendoor.

  Ik denk dat het OM beter dient te communiceren om de schijn van passiviteit te vermijden. Ik denk ook dat het OM beter dient te communiceren inzake al dan niet vervolging. Ik denk niet dat het OM dus onbetrouwbaar is, ik denk wel dat er harde verbeterpunten nodig zijn om het gezicht van rechtvaardigheid te blijven bewaken. Uch 🙂

 17. Een kansloze actie als het OM de dag ervoor al zegt dat politieke aangiftes weinig tot geen prioriteit hebben.

 18. En het OM nipt nog maar eens aan een glaasje Chablis.

 19. @rignald, dit heeft niets te maken met politiek en is een civiele zaak, gaat over de prive persoon, of zakelijk persoon Schotte, en niet als premier. dat zijn dubieuze prive zaken impact hadden moeten hebben op zijn aanstelling, dat staat ook buiten keif, hij had met deze zaken nooit en te nimmer premier mogen worden, vb; Godett fraudeerde ook en belande in de bak

 20. @ Rignald. Dit kan niet als een politieke zaak gezien worden, want het is een aanklacht van een burger tegen een andere burger over een affaire uit 2010, toen Schotte nog geen politicus was. Ik vind wel, dat het OM zich zodanig gedraagt dat het vertrouwen wel erg slinkt.

 21. @rignald, is dat op verzoek van wilsoe????

 22. Goede stap maar helaas heeft het Om al aangegeven zich niet met de politiek te bemoeien en het feit dat dit al lang bekend was bij het OM en zij niets heeft gedaan ben ik bang dat ze dit ook in een laadje laten verdwijnen. Het OM heeft het recht om zelf op onderzoek te gaan maar toch doet zij niets.

 23. top aktie, druk opvoeren

 24. @mi mes,

  helmaal mee eens.
  ben benieuwd of het OM de ballen heeft om dit aan te pakken.
  want veel vertrouwen in het OM heb ik ook niet meer.
  waarom moet er eerst aangifte gedaan worden bij een geval als deze is het toch duidelijk dat het geld niet eerlijk verkregen kan zijn…..

 25. Naar mijn mening is de OM zelf ook corrupt. Die meldingen zijn zeggen ze nooit door MOT aan de OM afgeleverd, ok dat kan maar nu heeft de OM van veschillende bronnen deze informatie ontvangen en hebben ze deze meldingen nog steeds niet onderzocht. Schotte samen met al zijn finaciers moesten allang in Bon Futuro zitten. Andere voorbeeld van diktatuur in ons land. Jammer hoe een paar figuren zoveel macht hebben om iedereen te kunnen omkopen.