• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) blijft bovenop de Isla zitten. Zo stelde SMOC de milieudienst vragen over wat er is gedaan met de metingen van zwaveldioxide, die in maart en april werden gedaan. De concentraties bleken toen vier meetdagen achter elkaar veel te hoog.

SMOC wil weten hoe hierop is gereageerd door de milieudienst. Ook stelt de milieuorganisatie vragen over de samenstelling van de uitstoot van de BOO, de revisie van de Isla hindervergunning uit 1994 en de recente olieramp bij Jan Kok, waar Isla van wordt beschuldigd. De milieudienst heeft hier tot op heden nog geen antwoorden op gegeven.

Isla verantwoordelijk
Minister Jacinta Scoop-Constancia van Gezondheid overweegt nu om Isla verantwoordelijk te houden voor de olieramp van Jan Kok. Zij stapt hiervoor mogelijk naar de rechter. SMOC verklaart dat zij van Scoop-Constancia verwacht dat de milieudienst nu strak wordt aangestuurd en de vragen dan alsnog worden beantwoord. Ook zou SMOC graag zien dat Isla beboet wordt voor de te hoge uitstoot van zwaveldioxide.

1 reactie op “SMOC stelt vragen over Isla”

 1. knap van smoc dat ze volhouden
  helaas zullen ze niks bereiken,maar iemand maakt zich hard voor deze vervuiling top!
  ik vraag me alleen af hoe men de toekomst ziet zonder isla
  stel nu eens dat in 2019 de isla het vuurtje dooft………
  benzineprijzen stijgen werkloosheid stijgt
  het terrein blijft liggen zoals het ligt
  want serieus wie gaat daar zn handen aan vuil maken……

  dus bij deze, hoe ziet u de toekomst zonder isla……………..?