• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Behalve PAIS, presenteerde ook PNP gisteren haar partijprogramma. De groene partij zegt zich in te willen zetten voor het terugbrengen van orde, fatsoen en discipline in de samenleving. “Het wordt tijd om serieus te worden en Curaçao en ons volk een nieuwe start te geven.”

“De eerste twee jaar van autonomie van Curaçao heeft geen goede resultaten opgeleverd”, constateert PNP in haar partijprogramma.”Ons actieprogramma bevat een groot aantal voorstellen om de situatie te herstellen in alle regeergebieden. Ons parlement moet weer een plek zijn van gezonde dialoog, waarbij vertegenwoordigers van verschillende partijen elkaar behandelen met respect om samen te werken aan de vooruitgang van het land.”

Onderwijs en ziekenhuis
Eén van de zaken die de partij wil aanpakken is het onderwijs. Volgens hen zit het onderwijs vast wat veel drop-outs oplevert. “Onze cultuur en sport moeten een stimulans krijgen”, stelt de partij. Ook het nieuwe ziekenhuis komt terug in programma van PNP. “Nashonal is beschikbaar om het huidige plan voor een nieuw ziekenhuis te evalueren en te corrigeren, want we kunnen geen tijd meer verliezen om ons volk de zorg te geven dat het verdient. Er is een kader nodig om vreemde bewegingen te voorkomen zoals onlangs is gebeurd met de druktank.”

Verzekering en pensioenleeftijd
PNP ondersteunt de plannen om een basis verzekeringspakket te introduceren voor de gehele bevolking. De partij is het echter niet eens met het gewicht dat het huidige plan legt op zwakke groepen zoals gepensioneerden. Ze vinden dat private verzekeringsmaatschappijen moeten worden betrokken bij de uitvoering van het plan. Het plan om de pensioenleeftijd op te schroeven, vindt PNP noodzakelijk. Ze willen dit wel geleidelijk doen.

Criminaliteit
Ook het toenemende geweld krijgt aandacht van PNP. “Er moet een veel sterker beleid komen dat gericht is op bestrijding van deze golf van criminaliteit.” De financiële situatie waarin het eiland verkeert, is ook niet onopgemerkt aan de partij voorbijgegaan. Zij zien de crisis als één van de belangrijkste uitdagingen.

Het partijprogramma (Papiamentstalig)
[scribd id=106289577 key=key-w1tq4ipk1t42aqbo3bs mode=scroll]

10 reacties op “PNP presenteert partijprogramma”

 1. WaarGaatDitEilandNaarToe, hoe kan Chris Peterson met jou in kontakt komen?

 2. Volgens mij is chris peterson de enige die Wiels en schotte aan kan
  Hij is intellegent,eerlijk en heeft lef
  Luiter maar hoe hij deze Gangsters aanpakt

 3. Iyo Rosa op 10! Een YDK die wel voor het eiland wil werken!

  Tur Tur Iyo!

 4. meneer Hemfrie is duidelijk iemand die iedere dag luistert naar de verhalen die Wiels verteld.
  en is ook iemand die alles gelooft wat hem verteld wordt.
  hij hoort halve waarheden, maar vergeet dat halve waarheden hele leugens zijn.
  inmiddels is zijn verstand verslaafd geraakt aan de verhalen van Wiels.
  dat heet hersenspoelen…..
  het is jammer dat er zo een grote groep mensen zijn als meneer of mevrouw Hemfrie.
  het zijn mensen die een leider nodig hebben om hun leven een beetje acceptable te maken.
  dus eigenlijk kan ik het deze mensen niet kwalijk nemen.
  in duitsland zeiden ze ook na de oorlog: wir haben es nicht gewust….
  We hebben het niet geweten

 5. @M.Isenia, giselle ziet eruit als een dame waarop Schotte graag mee een beschuitje eet.

  @hemfrie, PS zegt veel maar doet niets. Juist van hun had ik meer verwacht. 2 jaar lang de tijd en niets gedaan. Onderwijs is 2 jaar niets aan gedaan, Wiels heeft geen problemen om samen te werken met corrupte MAN en MFK, Liever tijd besteden aan brieven schrijven voor Dos Santos dan het aanpakken van de criminaliteit, pastechis geven, zgn 80-20 regeling die nog niet rond is, Wiels zit meer in Nederland dan hier, haatzaaierij, dictoriaal gedrag, gratis onderwijs dat een zooitje is..

 6. hahahaha PS concrete oplossing? 4 Ministers op Onderwijs en hierdoor de hele ministerie verpest. Door de snelle invoering van gratis onderwijs niet vogels de juiste regels gelden geleend van RDK. PS plukt alle overheids nv kaal om hen doelen te bereiken! Voor de korte termijn leuk maar voor de lange termijn hogere schulden! Je kan niet geld uitgeven en dan nergens anders op korten!

 7. Ben politieke partijen moe die alleen maar zeggen wat er moet gebeuren zonder met alternatieven te komen!
  Er is slechtst een partij die daadwerkelijk zegt hoe dingen veranderd moeten worden en dat is de Pueblo Soberano. De rest zit als kippen zonder koppen van alles te roepen maar komen nooit met een concrete oplossing, en dit gebeurt al jaren. De groene partij is heer en meester hierin. Veel bla bla maar bitter weinig daadkracht.
  En Pais is geen haar beter, het blijft maar op dezelfde wijze sudderen en vangen anno 2012.

 8. Die Giselle McWilliam mag van mij wel PM worden.. ziet er een stuk beter uit dan Schotte en Constancia!

 9. op mijn stem mogen ze rekenen.
  ik hoop dat iedereen straks beseft dat als er nog een keer MFK/PS/MAN komt, dat het land Curacao onherstelbaar beschadigd zal worden.
  En dat we dan weer bij NL zullen moeten aankloppen, die dan niet thuis geeft…
  mensen laat je niet verleiden door Schotte met zijn valse glimlach.
  ooit gehoord van een wolf in schaapskleren??????????

 10. Die Chris Peterson op nummer 3 mag ik wel. Intelligente jongen die fink van wal steekt!