• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçaoënaars stellen vandaag massaal hun profielfoto in op zwart. Reden hiervoor is het toenemend geweld op het eiland met als klap op de vuurpijl de dodelijke overval gisteren op een Chinees stel in De Savaan. “Curaçao is in rouw”, laat fotograaf Bea Moedt op haar pagina weten.

De moord van gisteravond heeft hard ingehakt op het veiligheidsgevoel van de inwoners van Curaçao. Een man en vrouw werden in koelen bloede vermoord voor de ogen van hun vijfjarige zoontje. Volgens veel facebookers werkt de, volgens hen lakse, houding van de overheid ook niet mee. “Deze zinloze moord moet de laatste zijn. Wilsoe zal nu moeten accepteren dat we het niet meer tolereren. Genoeg is genoeg”, aldus gebruiker Black lion.


Foto door Knipselkrant Curaçao

22 reacties op “Facebook wordt zwart”

 1. Elke bewoner van dit eilandje is zelf verantwoordig voor deze puinhoop dat ontstaan is.
  Men leeft goddeloos, gelooft uberhuapt nietmeer! De tumba, carnaval en facebook en al die andere niets-zeggende flauwekul, daar leeft men voor. De waarheid, rechtvaardigheid bestaat al lang nietmeer. Het is een groot nep zooitje.
  Hopi, hopi tristu!!! Men moet gewoon terug naar God. Hij zal onze stem horen en dit prachtig eiland genezen!! GE

 2. Ik ben een paar jaar geleden in Curacau op Vacantie geweest bij mijn familie die daar woonde. Ik was al droevig toen ik die hoge muur zag, die om het huis gebouwd was, en dacht meteen aan die Bananen Republieken, waar ik vele maanden per jaar humanitaire hulp ga doen. Dat zijn hele groote staaten met veel corruptie en armoede!
  Waarom is het niet mogelijk, dit kleine Eiland voor alle eerlijke inwoners “veilig” te maken??
  Menselijkheid heen en heer, maar KILLER, die andere mensen afslachten, hebben geen menselijkheit verdient. Hier, waar ik me op het moment bevind, kan de politie van de wapens gebruik maken zonder groot te vragen!” Mag ik a.u.b een gangster arresteren , of op hem schieten? Waar getroffen wordt, daar word niet naar gevraagt of om getreurt!
  De Regering die nu aan de macht is moet gesmeert zijn, anders gaat dat zo maar niet, dat normale eerlijke mensen gedood worden. Daarvoor is dit Eiland te klein. Ik hoop, als ik weer eens terug kom naar dit mooi Eiland met zijn lieve mensen,, dat het heel veel verandert is. Ik ben geen Nederlandse , maar ken veel mensen die graag naar Curacau zouden komen. Het niet doen omdat het niet veilig is. Mijn gedachten zijn bij het dochtertje van her Chinees echtpaar,wat nu achter blijft. “To the governement on Curacau! Do something! Now and immidiatly before it is to late!! “

 3. @ruthmila, Er was tijdens de FOL-MAN regering meer criminaliteit inderdaad. par heeft daarna met hulp uit Nederland heel wat gedaan om de veiligheid terug te brengen.. maar deze regering kon het zelf wel met deze gevolgen van dien! grappig dat jullie soberanos van alles een politiek spelletje maken en van alles de PAR de schuld geven. Hoe kan het dan dat NIETS jullie schuld is. terwijl jullie een groepje roversbende zijn die NIETS voor het volk doen!

 4. @ Ruthmila M. Een lang verhaal met veel onzin dus je had beter heel kort kunnen zeggen “de PAR heeft het gedaan” zelfs als het gaat sneeuwen.

 5. @Ruthmilda,

  weet jij dat de afgelopen 24 maanden Curacao geregeerd is door MAffia?
  Dos santos en van dijs zijn in mijn ogen gevaarlijke maffia families…
  deze zijn de geld schieters van jouw PS en MFK.
  het geweld de afgelopen periode is schrikbarend toegenomen.
  natuurlijk gebeuren er overvallen in alle periodes, maar nu is het extreem!!!!!
  als je dan geen PAR wilt stemmen stem dan PNP of PAIS.
  {PAR is ook niet mijn kleur)

 6. De overheid heeft niks hiermee te maken. Wie is niet treurig met deze moorden? Ik ken deze familie. Zat vroeger altijd in de middag uren bij hun, toen hun een Chinese restaurant genaamd Yuri hadden. Curaçao is in rouw, maar toen de politieke partij PAR aan de leiding was, werd ook een chinees beroofd en vermoord. Toendertijd was er helemaal geen drukte rondom de situatie op Curaçao. Alle cafes, restaurants en cinemas werden in de avond uren niet gesloten, en toen was het niet levensgevaarlijk in Curacao. Hun probleem is, dat de heer Wilsoe minister voor de partij Pueblo Soberano is, en de regering van de heer Schotte niet geliefd is bij de politieke party van PAR. Vandaar al deze tumult. Par boekt alles op min. Wilsoe, omdat hun illegale regering niet kan optreden. Ze hebben geen L.B, ze hebben geen legale beschikking, maar een getekend papier van ene illegale notaris. Het kan hun helemaal niks schelen dat 2 chinezen dood zijn. Op 19 oktober 2012 is er een weer een verkiezing. De politieke partij PAR en opvolgers, gebruiken dit treurige geval, om aandacht te krijgen van het volk. Maar het volk wil de politieke partij PAR niet meer. En het is dagelijks te merken. Deze ex- Coalitie, hebben niks voor de arme mensen gedaan. Vandaar al deze heil van gister avond. Let op, volgende week, praat hun er niet eens meer derover. Wij hier op Curaçao zijn er al aan gewendt.

 7. Uit vele opmerkingen valt te lezen dat men aktie verwacht van de politiek mn v/d min van Justitie.
  We kunnen lang gaan wachten voor deze man optreedt gezien zijn houding, vooral als zijn partij ergens is en ook het feit dat zijn ”lider” gewoon kan zeggen dat ”mensen in bodybags terug gestuurd worden” en hij op dat moment aanwezig is en alles met een smile zit aan te horen.

  Wat voor voorbeeld geeft deze regering aan het volk, vooral de jeugd, met hun handelingen? ook gezien het laatste optreden v/d PS bij de Staten? wat deed de min van Justitie toen een burger werd aangevallen?

  Ik wens de familie van deze slachtoffers veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 8. Wanneer gaat men 1 keer gewoon realistisch te werk. Heeft een jongen van 18 geen werk en geen school maar rijdt hij rond op een dure motor waarmee hij in Salinja gaat feveren. meteen oppakken. Jongens die de heel avond op pad zijn en laat uitslapen en overdag onder een boom zitten meteen aanpakken! jongeren horen op school of werk te zijn en indien niet dan gaan ze maar zich melden bij de vkc en gaan ze schoffelen.

 9. @ajred, wij mogen toch ook geen wapens dragen van de overheid om ons te beschermen dus ja overheid alles! overheid dient er voor te zorgen dat we veilig zijn. Maar al 2 jaar doet de overheid hier niets aan. Min van Justitie gaat liever brieven schrijven aan mw Clinton om crimineel geld terug te krijgen!

 10. Misschien moet de politie, eventueel met behulp van het VKC, eens meer in actie komen in de avonduren. Waar zijn al die politieagenten? Of is er geen geld om de avond en nachturen extra te belonen.
  Het oplossings % is dan misschien wel hoger vwb overvallen etc als in andere landen maar dat neemt niet weg dat het onheil reeds geschied is. Preventie is tot niet zo’n moeilijke opgave?
  Laat zien dat je er bent.

 11. @Jared. Als de overheid hier niets mee te maken heeft, waarom gaat Hakim dan Een speciale politie instellen ter bescherming van toeristen?
  Waarom moet een moordenaar, op nadrukkelijke aanwijzing van Wilsoe, worden vervoerd met een onbeschermd busje, waaruit hij prompt ontsnapt. Is dat zorg voor zijn “personeel”?

 12. Señores muy lamentable estas situaciones, di Mi Dishi Korsou van mij jeugd, esta quedando poco, de donde salen tantas armas?
  El gobierno nuevo tendra que tomar medidas muchas mas fuertes para acabar con tanta violencia.
  Derepente en ebay podran conseguir una silla electricas de segunda,

 13. Waarom deze elende op ons mooie eiland, met zijn doorgaans lieve en behulpzame inwoners?.. Curacao gooi het roer om en stop deze nare zaken, begin bij de wortels zoals de politiek!.. Geen geweld meer en ook geen olielekken meer op het eiland, politiek steek de handen nu eens eindelijk uit de mouwen..
  Curacao go for it!.. we love you all!..

 14. ta hopi triestu Korsoa adios

 15. Ik heb 10 jaar op Curacao gewoond zonder ooit een teken of Violence,ben geschokt!!!!!Wie zorgt er nu voor dat kleine jochie???

 16. en effe op vakantie naar curacao KAN OOK NIET MEER,,veel te onveilig,,het eiland is 60km lang en 8km breed,,en telt maar 150000 inwoners,en is maar 2/3 bewoont,,wat er op neerkomt dat de kans reeel aanwezig is dat ook ik de pineut kan zijn,net als ieder ander op het eiland…dus groet van een ex-toerist mijn profiel-foto gaat ook op zwart..zo.n klein mannetje zij ouders afgepakt,om niets

 17. Opnieuw de dictatuur van een minderheid. Ik denk zelf niet dat het hier ooit anders zal gaan.

 18. Alleen ter duidelijkheid, t was t dochtertje van de chineze mevrouw! Diep en diep triest deze hele gebeuren! #whatsgoingon

 19. Zelfs Miss Curacao is niet meer veilig op straat. Alle cafes, restaurants cinemas kunnen in de avond maar beter sluiten want het is levensgevaarlijk in curacao. Wilsoe en regering Schotte hebben nu al 2 jaar laten zien dat Dos Santos belangrijkeris dan de veiligheid van Curacao

 20. Diep treurig deze laffe overval met dodelijke afloop . Vooral nu voor de kleine die alleen achterblijft !!
  Zal geen vakantie boeken als dit niet aangepakt wordt door de overheid op het eiland !!!!!!
  Hoop dat het nu afgelopen is met lakse, achterbakse houding van de regering !!

 21. Wtf! Wat heeft de overheid hiermee te maken?:S

 22. Dit is een zeer bedroevend verhaal, ik vind het zo erg voor deze mensen en dat jongetje dat achter blijft. Deze hardwerkende, altijd voor je klaarstaande vriendelijke chinezen die continue het doelwit zijn van deze fokkers.

  curacao in deze staat is het onmogelijk ‘s avonds nog er eens op uit te gaan, je roept de ellende over jezelf af. Ga je de straat op wordt je overvallen of erger, en tegelijkertijd je huis leeg getrokken, thuis blijven is de beste optie, slecht voor de economie, goed voor mijn spaarpot maar er ff op uit is altijd gezellig maar kan niet meer.