CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Felix Pinedo deelt vandaag zijn twijfels over de bedoelingen van de gouverneur.

 
Ik heb via de nieuwsmedia kunnen constateren dat de gouverneur oriëntatiegesprekken aan zal gaan met onder andere dhr. Mr. C. Grüning als ondervoorzitter van de Raad van Advies. Dhr. C. Grüning was één van de twee adviseurs, die de gouverneur in de arm heeft genomen om hem te adviseren over de problematiek die binnen de politieke wereld heerst. Dhr. Grüning en dhr. Mr. R. Koeijers hebben reeds een advies uitgebracht ten overstaan van de gouverneur. Indien dhr. C. Grüning, in de hoedanigheid van vice-voorzitter van de Raad van Advies, nu over dezelfde problematiek in gesprek gaat met de gouverneur, is er volgens mij blijk van een conflictueuze of een tot conflict leidende situatie. Dhr. Grüning heeft namelijk op persoonlijke titel advies uitgebracht aan de gouverneur. Als vice-voorzitter van de Raad van Advies fungeert hij in een heel andere collectieve en collegiale hoedanigheid. De vraag is of de leden van de Raad van Advies een andere mening toebedeeld zijn of niet, ten aanzien van het door het reeds genoemde heren uitgebrachte advies. Het is hoe dan ook niet ethisch dat dezelfde persoon, die in een eerder stadium en in een andere hoedanigheid met een prijskaartje of niet reeds een advies heeft uitgebracht aan de gouverneur, nu namens de Raad van Advies zich uitlaat bij dezelfde gouverneur ten aanzien van hetzelfde probleem waarover hij de gouverneur reeds heeft geadviseerd.

Stof tot nadenken.

9 reacties op “Ingezonden: de gouverneur in de fout”

 1. Emoties en fanatiekheid dienen in dit soort gevallen geen rol te spelen. Proberen zakelijk te blijven is juist aangeraden. Als ik dhr. Grüning was, zou ik iemand anders van de Raad van Advies mijn plaats laten innemen. Juist omdat het om zo’n belangrijke zaak gaat dienen de actoren op hun ‘quivive’ te zijn.

 2. Heer Pinedo : prima verhaal om de kwestie eens vanuit deze invalshoek toe te lichten.
  Interessant.
  Freedom Loving weet , zo schat ik in, geen jota laat staan een syllabe van Staatsrecht. Hij doet zich mijns inziens intelligenter voor dan hij is. Louzy commentaar van dit heerschap.

 3. Ik zie het probleem niet. Baat het niet het schaadt ook niet. Onze Gerrit schijnt het ook mis te hebben, dat hij moet meetekenen voor een nieuw (interim)-kabinet en het opstappen van zijn demissionaire regering en dat zou hij niet doen. Hij moet de oude versie van de Staatsregeling hebben gelezen of gehoord, maar die is in 2010 aangepast zodanig dat de nieuwe premier daarvoor officieel kan ondertekenen. Dat weet de Gouverneur natuurlijk ook al, want anders zou hij deze weg niet ingeslagen zijn en voortzetten.

 4. Heer Pinedo, ga je rechtenstudie maar eens afmaken, dan heb je kans dat je er iets van begrijpt. Tot dan, hou je commentaar maar voor je.

 5. Standpunten van beide kanten wisselen steeds. Visies ook. Schotte kan het best wel eens fout hebben. Goede raad komt dan van raadgevers. Daar hoeft niets mis mee te zijn.

 6. +100 voor Philippe

 7. En onze statenvoorzitter zit ook in de fout.. onze minpres die tegelijk het energiebeleid bepaalt..

 8. De materie ligt dermate gevoelig dat iedere informatie van ter zake deskundigen welkom moet zijn. Laten we stoppen met muggenziften en proberen een oplossing te vinden voor het probleem dat we worden geregeerd door een politieke minderheid die weigert op te stappen.

 9. Gezien de problematiek waar we nu mee zitten, lijkt me dit een non-issue