• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Pan American Health Organisation (PAHO) heeft gisteren Curaçao, tijdens de eerste vergadering van het regional committee van de World Health Organisation (WHO), officieel toegelaten als geassocieerd lid. Jacinta Scoop-Constancia (demissionair minister Gezondheid) heeft het lidmaatschap geaccepteerd.

Onder begeleiding van ons volkslied werd de Curaçaose vlag toegevoegd in de zaal met de internationale vlaggen. Vervolgens bedankte Scoop-Constancia de PAHO en de internationale gemeenschap voor het accepteren van Curaçao als geassocieerd lid. Ook belichtte zij dat Curaçao bewust is van de verantwoordelijkheden die horen bij het lidmaatschap. “Curaçao zal profiteren van de mogelijkheden maar zal ook een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in de regionale gezondheidszorg.”

Nieuwe status
Met de nieuwe status van geassocieerd lidmaatschap, heeft Curaçao de autoriteit gekregen om haar zaken aan te pakken met rechtstreekse steun vanuit het hoofdkantoor van de PAHO in Washington DC, Amerika. Daarnaast kan ons eiland samen met andere landen in de regio, gezamenlijke prioriteiten vaststellen en zo meer ruimte creëren voor steun van de PAHO op het terrein van gezondheid. De vergaderingen van de WHO duren tot vrijdag in Washington DC.

5 reacties op “Curaçao officieel geassocieerd lid van PAHO”

 1. Dat ze deze vrouw toelaten. ze heeft niets gedaan aan de zorg van curacao. deze loopt hardhollend achteruit. er zijn er zelfs doden door gevallen!

 2. of moet het zijn: dankzij haar valse nagels en diploma”s??

 3. ondanks haar valse nagels en diploma”s staat ze er toch maar…..

 4. Geachte heer Maaskant,

  U hebt volkomen gelijk maar het zal die volkomen incapabele ongeschoolde (bijna ex )minister een worst wezen. Ze staat weer eens mooi te (tracten) te wezen op de foto zodat ze later kan zeggen “kijk eens wat ik heb bereikt”zelf niet wetende waarom het gaat.
  Als het eiland afhankelijk is en blijft van dit soort schorrimorri dat zal er niets meer van ons dushi Corsow overblijven.

 5. Leuk voor het prestige van onze [bijna ex] minister. Ze zal wel niet weten dat het niet alleen om de foto gaat of het goede gezelschap, maar dat het ook ergens toe moet leiden..

  Voorbeeld: Als we het rapport van de CAREC mogen geloven, dat is er op onze eilanden geen Dengue meer. Het is althans niet meer gerapporteerd. We moeten vrezen dat Constancia ook deze waakzaamheid op Curaçao niet heeft kunnen volhouden. We hebben volgens deze Caribische gezondheidswaakhond nog wel veel buikgroep en koorts, maar ernstige zaken melden we niet. Suriname is bijvoorbeeld veel actiever in deze samenwerking. CAREC rapporteert over de maanden Maart en April 2012 dat er elders in de regio wel een stijging van Dengue is waar te nemen maar omdat o.a. Curaçao het af laat weten de statistieken een daling vertonen. “Elders” is 39% van de patiënten jonger dan 25 jaar. Had deze regering het niet veel over “samenwerken in de regio”, willen ze van nog meer clubs lid worden?

  Citaat uit het rapport “484 dengue fever cases were reported, which is a 74% decrease in cases reported compared to the corresponding period in 2011. The main reasons for the decrease in cases is due to the lack of data from Aruba, Curacao and BES.”

  http://new.paho.org/carec/dmdocuments/CSRs/CSRAugust2012.pdf