• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – Partido PAIS scoorde vorig weekend tijdens de voorverkiezingen maar liefst 4199 stemmen. De partij mag dit jaar dus met vlag en wimpel meedoen aan de verkiezingen op 19 oktober. Vandaag werd het partijprogramma van PAIS bekendgemaakt.

 
Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 ging hier met partijleider Alex Rosaria dieper op in. Een belangrijk punt voor PAIS is de eenheid binnen de bevolking. “We willen één regering voor alle Curaçaoënaars: kleur, religie of taal maakt niet uit. De regering heeft een zorgplicht voor iedere burger”, aldus Rosaria. Een ander punt voor de partij zijn de financiën. “We zijn pro open markt en pro economische groei.”Het gratis onderwijs is voor de partij geen prioriteit. “We moeten juist investeren in het onderwijs.”

13 reacties op “PAIS presenteert partijprogramma”

 1. Als Pais (hr Rosaria) het aandurft om de gezonde sterke Curacaose mens (desnoods gedwongen) de kans geeft onderwijs en educatie laat volgen, zorgt voor opvang van de kinderen zodat moeder naar school kan of gaat werken (zie Lula in Brazilie) en zorgt dat er werk is voor deze mensen en alle schoolverlaters dat er genoeg wordt geinvesteerd in het onderwijs (meer en betere onderwijzers (leeraren) en veiligheid (minimum straffen) meer en goed opgeleide politie dan heeft hij mijn zegen.
  Het moet niet zo zijn dat (zoals toen met het Hyath hotel ) de mensen thuis werden gehaald en gebracht er voor oppas werd gezorgt er door deze verwende gasten allerlei smoesjes werden verzonnen om maar niet te hoeven werken en er ter einde raad maar meisjes uit de Filipijnen werden overgevlogen. En begin nu niet over uitbuiting en allerlei andere smoesjes. Pais moet er zijn voor ALLE mensen op dit eiland ongeacht afkomst.
  Mensen stem met het verstand en laat u niet beinvloeden door allerlei sentimentele en naar Nederland gemaakte verwijten (rasisme enz). Hoe dan ook als we het willen of niet we hebben Nederland nodig, of prefereren jullie Venezuela (criminaliteit, rasisme, werkeloosheid, geen vrijheid van uiting (spreken) enz. onder Venezuela ben je minder dan vuil.) bedenk.

 2. Heel goed dat we nu anno 2012 een keer GOED NADENKEN over de Isla. Mensen omscholen en alternatieven voor die vervuilende troep. Heel goed dat Rosaria heeft meegedemonstreerd. Ik ken de man als een rechtlijnig en vooral iemand zonder strafblad en een goede opleiding.
  We zullen het met hen moeten doen willen we uit de misere komen. Nog 1 jr met die PS/MFK/.Man en kunnen we allemaal hard wegrennen. Steeds meer mensen verlaten het land inmiddels.
  Gratis onderwijs als je 10.000 pm betaald? kom op nou zeg. Het moet zo zijn dat iedereen die hulp nodig heeft die kan krijgen, zo was het al steeds.
  Laten we liever investeren in scholen en kinderen behoorlijke leerboeken aanbieden. Het gros wat van school komt spreekt a/slecht Engels, en b/ nog slechter Nederlands. Dus waar hebben we het over. De kinderen willen naar de US en Ned. om verder te studeren, dat gaat lekker dus als je de taalk nauwelijks machtig bent.
  Je hoeft maar je ogen en oren open te doen en je ziet in wat voor bananenrepublic we leven.
  Schande, en al die veroorzakers met Wiels voorop dienen meteen de Bob Futuro boinnen te wandelen.
  Schoften zijn het allemaal.
  Als je langs de tent van Jamoloodin langs rijd dan zie je een MFK auto met foto van deze Al Capone boef.Laat ie eerst aan zijn verplichtingen voldoen zoals wij allemaal moeten doen. SVB betalen en belastingen.
  Ik ben een kleine zelfstandige maar als ik mijn verplichtingen niet nakom dan kan ik nergens op terugvallen.
  Bealen is het credo. En terecht.
  Ondertussen gaat die schurkenzooi in de Forti maar door met het financieren van projekten van de RFK.
  Hoe kan dat!!

  KOM VANAVOND ALLEMAAL MEEDEMONSTEREN. DIT IS UW PLICHT ALS BURGER.

 3. het maakt mij niet uit of je PAIS of PNP of PAR stemt.
  maar niet meer op de Maffia partijen, die de afgeopen 2 jaar het land leeggeroofd hebben.

 4. Lucho jullie zijn de enige partij met intelligentie op dit eiland. De rest zijn een stelletje meelopers zonder principes.

  Biba Pueblo Soberano, Biba!!!

  Respekt.

 5. @Zorro,

  Wat bedoel je met je laatste reactie?

 6. Lucho: Schotte was ook een zetelrover! Op wie ga jij dan stemmen? Als je goed kan luisteren zegt hij alleen dat gratis onderwijs niet voor iedereen moet gelden! Waarom zal je iemand met een goede salaris ook subsidie geven voor gratis onderwijs?

  Hoe kan PAIS nu werken aan een goede economie als ze ISLA willen sluiten? 10% van de economie!

 7. @lucho, maar onze Schotte is ook een zetelrover. dus kunnen we ook niet op MFK stemmen? We zijn ook bankroet door het beleid van MFK-PS.MAN. waarom ga je niet demonstreren tegen Jamaloodin die niets van financien snapt en zelf niet eens zijn belastingen betaald. gratis druktank moeten we nu dik voor betalen. Schotte die de wereld overvliegt met modellen. Ja zo vernietig je Curacao en haar Economie!

 8. Lucho, lijkt me verstandig als jij je huiswerk nog eens overmaakt. Je roept precies was Wiels je influistert en jij gelooft het ook nog. Soms moet je de doorn eruithalen om te voorkomen dat het gif zich door het hele lichaam verspreid en jij wordt boos als daar een druppeltje bloed bij vrijkomt. Hoe kortzichtig kun je zijn?

 9. @ Makayu. STEM met verstand …. STEM PAIS !!!!!!!!!!!!!!

  Ja, maar met mate. Als ik naar hun kandidatenlijst kijk, krijg ik daar toch een onbestemd gevoel van, als we PAIS met te veel zetels zouden opzadelen en zouden we in zekere zin dezelfde fout kunnen maken als met de MFK/PS/MAN. We moeten PAIS niet overvragen.

 10. @ Lucho. Alex Rosario heeft bijna alle Fabrieken laten sluiten waarbij duizenden familie’s zonder inkomen gelaten.

  Volgens je collega-boberano Jan L. heeft de PAR dat gedaan. Wie heeft er nou gelijk? Ik kan me bijna niet voorstellen, dat MFK PAIS in het zadel zou willen helpen, want PAIS moet niets van MFK hebben. Aan de andere kant hebben ze zich in de afgelopen 24 maanden zelf de nek omgedraaid dus wat dat betreft past het wel weer.

 11. Pais is met een zetelrover Eugene Cleopa hooggeplaats op zijn lijst. Alex heeft het over de economie die hij zelf vernietigd heeft. Geen vrij onderwijs voor die de recht is van elk kind. Alex heeft het niet over E Tromp die alle onze reserve naar st Maarten over maakt maar zegd wel dat we bankroet zijn.

 12. Alex Rosario heeft bijna alle Fabrieken laten sluiten waarbij duizenden familie’s zonder inkomen gelaten. Alex Rosario heeft gedemostreerd voor de sluiting van de rafinaderij.
  Yu di korsounan si bo vota pa Alex bo ta kontra bo Isla Alex ta meskos ku PAR ku ke entrga Korsou den man di Ulanda. Wij weten dat of MFK mensen heeft gestuurd om in de voorverkiezing voor Pais te stemmen en de mensen van PAR.

 13. PAIS ontstijgt als enige partij op volwassen en hands-on mentaliteit de tunnelvisie van de “oude politiek” van demagogisch gebral en opportunistische one-liners !!!!!!!!
  Voor en door ALLE INWONERS van Korsou ongeacht ras, kleur of status samenwerken voor een beter Korsou !!!
  SIMPLE as THAT en gelukkig beginnen steeds meer mensen dit in te zien en te waarderen.
  STEM met verstand …. STEM PAIS !!!!!!!!!!!!!!