• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Basisschool Governor de Graaff en middelbare school Gwendoline van Putten startte deze week positief. Bij de Governor de Graaff School werd het startsein gegeven voor de constructie van het nieuwe schoolgebouw en de vernieuwde Gwendoline van Putten School werd vandaag in gebruik genomen.

Beide projecten zijn onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Sint-Eustatius, dat door het Openbaar Lichaam Sint-Eustatius en door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wordt gefinancierd.Het uitgangspunt is dat kwalitatief goed onderwijs een aantrekkelijke, gezonde en veilige leeromgeving nodig heeft. Minister Van Bijsterveldt -Vliegenthart van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil de Openbare Lichamen ondersteunen om de schoolgebouwen in een goede staat te brengen, zodat de BES-eilanden naderhand zelf de gebouwen kunnen onderhouden.

Governor de Graaff School
Eén van de prioriteiten van het onderwijshuisvestingsplan is passende huisvesting voor de Governor de Graaff School. De afgelopen jaren was het gebouw van de school te groot voor het aantal leerlingen. Tegelijkertijd ontstond bij de Gwendoline van Putten School ruimtegebrek. Daarom is afgesproken dat de Governor de Graaff School een nieuw gebouw krijgt, dat beter past bij het aantal leerlingen. De huidige lokalen van de Governor de Graaff School komen vervolgens beschikbaar voor de Gwendoline van Putten School. Daarmee wordt een deel van het ruimteprobleem van die school opgelost.

Gwendoline van Putten School
Het nieuwe overdekte deel van de Gwendoline van Putten school stond al een tijd op de verlanglijst van zowel de schoolleiding als de leerlingen. Dankzij dit deel hebben de leerlingen nu een ruime en schaduwrijke plek om te pauzeren. De ruimte is ook voorzien van elektriciteit en verlichting, zodat de plek in de toekomst het decor kan zijn van veel andere schoolevenementen. Het meubilair voor de nieuwe overdekte, banken en een podium, zal door de leerlingen zelf getimmerd worden met hout dat door de aannemer is geleverd. Bouwen en leren gaan zo hand in hand.

 

1 reactie op “Scholen Sint-Eustatius krijgen opknapbeurt”

  1. wat moet dit pijn doen eerst worden de scholen van bonaire en saba opgeknapt dan de scholen st. eustatius. hier moeten de kinderen elke ochtend naar een bouwval omdat veel ouders op stemmen op politici die alleen maar bezig zijn om hun eigen za(a)kjes te regelen/vullen.