• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De linkse Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft investeringen gedaan in tien landen, waaronder Nederland. Dat schrijft de Colombiaanse krant El Tiempo op gezag van het Colombiaans Openbaar Ministerie. Volgens het OM komen de investeringen van de FARC uit de inkomsten uit drugshandel.

Die inkomsten worden op een kleine 900 miljoen euro per jaar geraamd. Het geld zou onder andere zijn gestoken in onroerend goed, de transportsector en hotelketens. Justitie in Colombia heeft speciale aandacht voor de inkomsten van de FARC nu er vredesonderhandelingen op komst zijn.

Vredesonderhandelingen
Justitie in Colombia heeft speciale aandacht voor de inkomsten van de FARC nu er vredesonderhandelingen op komst zijn. De guerrillabeweging en de regering zijn overeengekomen om die in oktober in de Noorse hoofdstad Oslo te beginnen en te vervolgen in de Cubaanse hoofdstad Havana. Een van de onderhandelingspunten zal de schadevergoeding aan slachtoffers van de guerrilla zijn. De genoemde investeringen zijn een middel voor de Colombiaanse staat om de slachtoffers tegemoet te komen.

Investeringen
Behalve in Nederland zouden de FARC hebben geïnvesteerd in Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Venezuela, Ecuador, Argentinië, Costa Rica en Panama. Ook in Colombia zelf zijn er natuurlijk investeringen gedaan: het OM vermoedt dat de FARC zich meester heeft gemaakt van meer dan 300.000 hectare land

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Colombiaanse FARC investeerde in Nederland”

 1. WAARSCHIJNLIJK wordt onze Monk ook betaald door de FARC????
  dus Wiels….
  Gebaseerd op roddel.
  Het eiland is nou eenmaal te kleinschalig voor dit soort ingewikkelde onderzoeken.
  Komt alleen aan het licht wanneer er in het buitenland onderzoek wordt gedaan en dan via bankrekeningen ook Curacao in de spotlight komt, zoals de zaak van de ING bank.
  http://goo.gl/5VqRe

 2. Behalve in Nederland zouden de FARC hebben geïnvesteerd in Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Venezuela, Ecuador, Argentinië, Costa Rica en Panama. Ook in Colombia zelf zijn er natuurlijk investeringen gedaan: het OM vermoedt dat de FARC zich meester heeft gemaakt van meer dan 300.000 hectare land….

  waarschijnlijk wordt onze Monk ook betaald door de FARC????
  dus Wiels….

  hoe moeten de l;anden trouwens weten wei vam de FARC is of waar het geld vandaan komt.
  Er wordt daar tenminste nog onderzoek gedaan naar misstanden.
  hier doet het OM niets…

 3. Reacties gaan totaal niet over het artikel.
  Kunnen jullie niet jullie frustraties op een eigen webblog uiten?

 4. Juny toen het woord pastechi door Helmin Wiels werd gecreerd om het aannemen van steekpenningen onder overheidsdienaren en bestuurders aan te merken, schilderde hij daarmee de coruptie van de PAR/NVP en FOL., in de voorgaande 16 jaren PAR regeringen.
  Voorts heeft deze woorden door de eeuwen heen maar ook nu in de twintigste eeuw een raakvlak en dit is altijd het landje aan de noorzee met de genetische ziekte misdadig roven en uitmoorden van volkeren op ons planeet Ale historische overleveringen geven dit aan.

 5. @Rori, een verschil. Farc investeerd zelf in projecten met particulieren. Schotte en de regering zelf worden gefinancieerd door criminelen en gaan zelf om met criminelen. Ik zie Rutte niet zelf handelen met de FARC! groot verschil dus!

  @ruperto, de enige die leed veroorzaken op curacao zijn de bende rovers van Schotte! we weten wel dat jij je pastechi hebt gekregen van de roversbende!

 6. Ik wilde deze website nog meesturen.
  http://www.globalpost.com/series/legalize-it
  Stof tot nadenken.

 7. En de miljoenen die direct (aanschaf eigen wapens) en indirect (de “war against drugs”), naar de Amerikaanse wapenindustrie vloeien.
  Verder is men in de desbetreffende landen van plan om drugs te gaan legaliseren.(of decriminaliseren)
  Obama (als vertegenwoordiger van de wapenindustrie) was hier natuurlijk tegen de afgelopen Summit of the Americas in april 2012. Het nieuws werd overschaduwd door een paar bewakers die zo nodig met een paar Colombianas wilden spelen…

 8. Het moet niemand verbazen dat dit werkelijk het geval is met onze eeuwenoude handelnatie. Fris is nog in ons geheugen hoe de MP Peter Balkenende een paar jaren terug het n ederlandse volk heeft opgeroepen om alweer de VOC-mentaliteit op te rapen en zo de wereldhandel te bewandelen. Karel Marx had gelijk toen hij de holandse natie beschreef als een volk met een bepaald en enig soort gene dat door de eeuwen h een voor heel wat mensenleed op dit planeet heeft gezorgd.

 9. Waar blijven de mensen die altijd commentaren opleveren over het demissionair kabinet van Curaçao?

  Stelletjes hypocrieten!!

 10. nie gek hoor de nederlanders zijn de groot gebruikers van europa