CURAÇAO – De Middenstraat in Punda gaat sinds vrijdag door het leven als Hanchi Angel Job. De naam is genoemd naar de Curaçaoënaar Angel Job die de cd-winkel Tik Tak oprichtte in 1962 en veel internationale artiesten naar het eiland bracht.

 
Angel Job stond op Curaçao bekend als geliefd persoon, winkelier en promoter. Zijn wekelijkse televisieshow Shou di Job en radioprogramma’s waren erg populair en ook zijn moeite om artiesten en de beste worstelaars van de wereld naar Curaçao te halen bezorgde hem een hele goede naam. Op 1 september 1962 richtte hij Tik Tak op wat sindsdien gevestigd is in de Middenstraat, nu Hanchi Angel Job.

Eer
De vernoeming vond vrijdag op een feestelijke manier plaats. Behalve minister Charles Cooper (Ruimtelijk Planning) was ook Statenvoorzitter Ivar Asjes aanwezig en Mokey Job, de zoon van Angel. Asjes gaf aan erg tevreden te zijn met de naamswijziging. “Ik ben ervan overtuigd dat we eer moeten geven aan onze Curaçaoënaars die zich hebben ingezet voor het volk en veel betekend hebben voor het eiland.”

Historische waarde
Stichting Pro Monumento gaf eerder aan tegen de naamswijziging te zijn. “De Middenstraat is de historische benaming van één van de oude stegen van Punda, de oudste wijk van de binnenstad en heeft daardoor historische en volkskundige waarde”, zegt Pro Monumento. “Het wijzigen van de naam van de Middenstraat doet afbreuk aan de historie van Punda en dient dan ook te worden voorkomen.”

11 reacties op “Middenstraat wordt Hanchi Angel H. Job”

 1. Alle kosten die hieraan waren verbonden hadden heel wat kinderen gratis naar school mee

 2. Laten we dan ook eens wat straten gaan noemen naar Asjes.

  Ik dacht aan de CTBfraudeweg, de Selikorpolitiekebenoemingweg, de Taraprinspastechisweg.

 3. Met alle respect, maar moet dit niet worden aangevraagd bij Unesco?
  En als dat moet worden aangevraagd, is dat dan ook gedaan?

  Maw zijn procedures gevolgd?
  We weten inmiddels ‘allemaal’ wel dat men het hier niet al te nauw neemt met procedures volgen.

 4. En de toegevoegde waarde is …..?

 5. oude historische waarde gaat verloren door anti-nederland campagne, triest

 6. Met alle respect voor dhr Job (Ik heb hem nog op tv gezien met zijn tafel vol producten en mjom mjom kauwend op een kippepoot) denk ik toch niet dat hij zo’n waanzinnige bijdrage aan het land heeft gegeven dat een van de oudste en historische straatnamen aangepast zou moeten worden. Dit is een typisch voorbeeld van de domme spelletjes die politici zoals de vetzakken Cooper en Asjes spelen om alles wat aan Nederland refereert uit te wissen. Dit soort domme lieden snappen niet dat je je eigen historie (goed of slecht) moet koesteren en niet verkwanselen. De historische waarde van Punda is juist een punt waar je vandaag de dag de vruchten van moet plukken. Mag dit trouwens zo maar als dit een Unesco werelderfgoed gebied is?

 7. …zonder afbreuk te doen aan defuntu Angel Job:
  zoals ik het heb begrepen in eerdere berichten en hun persbericht is dat er een 1000-tal straten zijn die geen namen hebben. Het “eren” van burgers door de huisige politici lijkt eerder om hun zelf en politieke program te “eren” dan daadwerkelijk de echte waarde van wijlen Job te bevestigen. Hij zou beter in onze onderwijs curriculum kunnen komen hoe te ondernemen!

  Verder heeft wijlen Job ook een standbeeld gehad, met de zelfde motivering van de politici destijds als nu, tegenover de aqualectra…

  PLB

 8. Jammer.. wanneer gaan we Willemstad veranderen in Wielsstad of Tulastad?

 9. Compleet lachwekkend / belachelijk al die ONnodige en volledig nutteloze naamswijzigingen. Komt dit door een vorm van een minderwaardigheidscomplex en worden sommigen hier vervolgens opgewonden door, haha? Hoe heette de UNA en hoe noemt men die nu nog steeds, etc. etc. Oh ja, wat kost dit soort dòmme onzin telkens?

 10. Treurig! Goedkope politiek

 11. Sorry hoor, maar ik dacht dat Asjes nu gewoon statenlid is en geen ‘statenvoorzitter’ meer.
  Ze blijven het maar proberen. Trouwens, hoeveel heeft Job hiervoor betaald??