• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In Suriname is ophef ontstaan over mediaberichten in Nederland dat president Desi Bouterse nog steeds betrokken zou zijn bij drugshandel. Nederland zal ‘nooit ophouden om met Suriname proberen zwart te maken’, constateert minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) vandaag op Starnieuws.

Uit stukken van een onderzoek van de Nationale Recherche naar de vermeende internationaal opererende drugsorganisatie van de Nederlandse Surinamer Piet W., die in handen zijn van de NOS, zou blijken dat Bouterse en zijn zoon betrokken zijn bij die handel.

‘Bouta’
De Nederlandse recherche brengt Bouterse en zijn zoon Dino in verband met deze zaak. Ze zouden W. hebben geholpen om 400 kilo drugs uit een vliegtuig te halen dat pech had en in Suriname was geland. Volgens de stukken waarover de NOS zegt te beschikken was het huis van W. in Amsterdam door de politie volgehangen met afluisterapparatuur. In de woning praatte W. nietsvermoedend over zijn handel en zijn contacten met ‘Bouta’, met wie volgens de politie Bouterse werd bedoeld.

Bewijs
W. en vier medeverdachten werden eerder dit jaar aangehouden op verdenking van cocaïnesmokkel vanuit Zuid-Amerika. De advocaat van Bouterse, Inez Weski, zei dat er geen enkel bewijs is voor de bewering dat Bouterse bij de zaak betrokken is. “Het OM zal naar ik aanneem ook bevestigen dat Bouterse geen verdachte is in dit geheel”, zegt ze in een reactie.

Flarden
Volgens Weski, die ook de advocaat is van W. is, zijn de ‘flarden tekst’ van het geluidsfragment slecht te verstaan en wordt er ‘überhaupt niet gesproken over cocaïne of over drugs’. Bovendien is volgens haar volstrekt onduidelijk over welke onderwerpen en personen wordt gesproken. Ze merkt verder op dat Suriname een kleine gemeenschap is zodat ‘het eventueel kennen door cliënt Piet W. van Dino Bouterse niet uitgesloten of vreemd” is.

© ANP, alle rechten voorbehouden

7 reacties op “Ophef Suriname over ‘drugsdossier’ Bouterse”

 1. Wie is deze Lackin? Lackin trekt geld uit staatskas voor feesten en familie uitjes. geeft veel grond weg als water aan familie en vrienden.

 2. Bouta gaat dit jaar niet naar de jaarvergadering van de Verenigde Naties. `De voorbereiding van de ontwerpbegroting en de jaarrede neemt te veel energie in beslag`

  Feit is dat hij internationaal niet serieus wordt genomen. In 2010 ging hij voor joker bij de VN omdat hij sprak voor een lege zaal en Obama hem niet uit uitnodigde (zie onder) oeps..

  “The Sunday Express was reliably informed that President Bouterse was the only Head of Government of the 14 independent member countries of the Caribbean Community (Caricom) to have been excluded from the US President’s traditional reception for foreign leaders attending the start of a new session of the UN General Assembly.“

 3. Hoe zo zwart maken? de staat van dienst van de politieke top in Suriname is als volgt
  De president; Bouterse: Onwettige, gewapende omverwerping van een democratisch gekozen regering, veroordeeld wegens handel in drugs, hoofdverdachte van marteling van en moord op 15 critici van zijn bewind.
  Coalitiegenoot; Brunswijk: Veroordeelde bankrover, gezocht in Frankrijk & Nederland voor drugshandel, verdachte van openlijke geweldpleging.
  Coalitiegenoot; Somohardjo: Veroordeeld wegens zedendellct; het lastigvallen van jonge meisjes.
  Zwart maken door wie dan ook is dus niet nodig de feiten spreken voor zich zelf.

 4. De “gewone man op straat” in Suriname weet precies dat Bouterse nog altijd stoute dingen doet. En veel meer dan drugs.
  Dus laat die protesten maar achterwege…..

 5. Curacao en Suriname hebben wel wat gemeen de president en minpresident horen alletwee thuis achter tralies.

 6. dat zwart maken van bouterse is niet echt nodig.
  dat kan hij zelf heel goed.
  heeft hij de NLers niet voor nodig.
  dat een minister van zijn partij dit alles ontkent lijkt me logisch.

 7. “Bouterse haalt de neus op voor de Hollanders” zou ook een leuke titel voor dit artikel zijn geweest 8)