• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gouverneur Frits Goedgedrag voert vanaf gisteren oriënterende gesprekken, nadat vice-voorzitter Anthony Godett gistermiddag tien moties van wantrouwen bij hem inleverde. Godett heeft namens elf Statenleden van het nieuwe parlement verzocht om het onmiddellijke ontslag van bijna alle ministers.

Met uitzondering van minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Hensley Koeiman en de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Carlos Trinidad wil het afgesplitse parlement dat de regering vertrekt. Vervolgens moet er een interim-kabinet gevormd worden, eventueel met Trinidad en Koeiman.

Gesprekken
Aangezien de elf Statenleden de gouverneur hebben verzocht om een formateur te benoemen, voert Goedgedrag oriënterende gesprekken. De Ondervoorzitter van de Raad van Advies, Carl Grüning, Statenvoorzitter Ivar Asjes, Statenvoorzitter van het nieuwe parlement Dean Rozier, de fractievoorzitters en premier Gerrit Schotte staan op het lijstje van de gouverneur. Schotte heeft in een nationale tv-toespraak gisteravond al gezegd niet in te gaan op de moties, die de gouverneur aan de premier heeft doorgestuurd.

Motie
Een afsplitsing van twaalf parlementariërs nam donderdag een motie aan om de regering naar huis te sturen. De parlementariërs vinden dat voorzitter Ivar Asjes ‘dictatoriaal gedrag’ vertoont en hebben daarom hun eigen vergadering gepland. De twaalf parlementariërs vormen een meerderheid in het 21-koppige parlement.

11 reacties op “Gouverneur voert oriënterende gesprekken”

 1. @vito, Hero Brinkman lijkt me wel een goede gouverneur.

  Trouwens functie statenvoorzitter kan ook beter benoemd worden door de Koningin zodat we geen subjectieve en beinvloedebare statenvoorzitter hebben.

 2. Mensen laten wij even gaan speculeren om te kijken, volgens jou eigen visie wie de geschikte persoon is om de nieuwe gouverneur te worden van Curacao. Ik wil niets zeggen maar laat je ideeen los.Ik heb wel een paar ideeen maar ik wil eerst jullie gemotiveerde ideeen horen. Ik ben zelf een volksmens.

 3. Ik heb maar een advies aan Frits Besluitloosgedrag,hou de eer aan jezelf dien je ontslag in en zet Curacao onder toezicht van het koninkrijks bestuur of RMR of procureur Generaal, tot na de nieuwe verkiezingen. Dat is het beste besluit wat jij kan nemen. Jij bent bang, angstig en kan geen besluiten nemen, de angst regeert en dat is niet goed voor Curacao op dit moment. Militaire macht heeft Curacao niet maar wel de Procureur Generaal en de Politiemacht die wel kunnen ingrijpen.

 4. Frits doet eea volgens de letter van de wet lijkt mij.
  Er heeft zojuist een meerderheid verschillende moties aangenomen. Dat werd ook wel een keer tijd. Frits, die denkt gewoon… laat ze allemaal maar lullen, maar eerst dienen er stappen gezet te worden. Nou.. dat is nu gedaan, waarin kenbaar is gemaakt dat een meerderheid verschillende moties heeft aangenomen. Nu voert hij dus daarop orienterende gesprekken uit. Men kan wel zeggen, hij doet niks / kan niks en wil niks, maar hij volgt gewoon de lijn zoals deze behoort te zijn. Als je alleen maar blijft verwijzen naar bepaalde wetsartikelen maar daar niets mee doet, dan houdt het natuurlijk snel op. Daar bedoel ik de meerderheid mee, die dit tot gisteren aan toe heeft gedaan. Pas gisteren hebben ze een stap gemaakt. De meerderheid heeft aangegeven per direct verschillende ministers te willen vervangen. Daar moet nu opvolging aan gegeven gaan worden. Doet men dat niet, dient er een kort geding aangespannen te worden, waarna als daar niet naar geluisterd wordt kan worden ingegrepen door de wetgever. Dit lijkt mij ( ik heb geen wetsartikel gelezen) de juiste weg. Als men straks weer blijft roepen dat men er geen gevolg aan geeft, en maar geen formele stappen zet, heb je inderdaad weer een week lang allemaal gezeur. Ik vraag me soms af, waarom alles zo lang moet duren. Zijn mensen traag van begrip, snappen ze het niet helemaal, of willen ze het niet snappen. Al met al, is en blijft het een zooitje op deze manier.

 5. De bevolking van Curacao is het strijkorkestje van de Titanic. Wacht niet te lang Frits.

 6. Wanneer dit helemaal uit de hand lopen dan ziet gouverneur dat hij in een grote probleem zit.
  Dan moet hij als tuig voor de rechtbank verschenen net de gehele kabinet schotte.
  Wat hij moeten doen een openbare vergadering roepen aan de hand van motie en stemmen.

 7. Waar maakt iedereen zich nu zo druk om. Of er nu wel of niet een parlement is, het functioneert toch niet op Curaçao. Hetzelfde geldt voor een regering.
  Wees eerlijk noem mij 1 ding dat op Curaçao functioneert wanneer Curaçaoeer aan de knoppen zitten. Het trieste is dat dit “volk” onmeetelijk dom, verdeeld en onkundig is.
  Nog een vraag : waar leeft Curaçao van? Waar komt het geld vandaan? Wel eens een Curaçaoer iets zien verdienen, in de zin van geld genereren ? In feiten functioneert maar weinig wat de regering in heden en verleden zou moeten regelen: het onderwijs is zeer slecht; de wegen zijn slecht; de civil service is slecht; het milieu is ongezond , relaties met het ‘buitenland ‘ zijn er niet, de gezondheidszorg is slecht , de politie bestrijdt geen misdaad.
  Dat is nu en was altijd het geval .
  Curaçao heeft de regering die het verdient. Toch?

 8. Frits Lafgedrag is volstrekt ongesschikt voor zijn functie, hetgeen blijkt nu hij voor het eerst sinds zijn aantreden iets anders moet doen dan alleen het aflopen van borrels en recepties.

  FRITS, DOE IETS, GRIJP IN! We hebben het helemaal gehad met je advies inwinnen links en praten rechts terwijl intussen de democratie vertrapt wordt door MFK en PS.

 9. Laten we Frits nog een kans geven hier. Hij is wel vlot begonnen met de oriënterende gesprekken. Die geluiden van “hij KAN niets doen” heb ik maar 1 argument: waarom bestaat de functie dan? Eens met de kritiek tot nu toe was ik het wel:

  Ter vergelijking: In NL is er geen Gouverneur, maar een Koningin. Officieel KAN zij niets doen. Onofficieel is algemeen bekend dat ze redelijk aan touwtjes kan trekken.

  Het zit ’em allemaal in een stukje uitstraling, kennis, ervaring en authoriteit….

 10. ik hoop wel dat er straks op 19 oktober een controle komt op foto toestellen en telefoontjes.
  want ik heb begrepen dat je met een foto van je stembljet waar je kan aantonen op de MFK gestemt te hebben een flinke som geld kan krijgen.

  iemand moet ook achter het stemhokje gaan staan en zorgen dat er geen foto genomen kan worden.

  Want voor een mooi bedrag is iedereen hier om te kopen.
  en MFK heeft veel geld via de maffia te besteden.

 11. Lafgedrag gaat maar weer eens tijdrekken. Op deze wijze hoopt hij 19 oktober te kunnen halen en alle moeilijke beslissingen uit te kunnen stellen.
  Zelden zo’n verschrikkelijke lapzwans gezien. Curacao gaat langzaam ten onder, maar de gouverneur gaat maar weer eens wat onderzoeken.
  Alleen daadkracht kan nu helpen, niets anders.