• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering geeft geen gehoor aan de moties van wantrouwen zoals die zijn aangenomen door het ‘nieuwe’ parlement. Dat zei demissionair minister-president Gerrit Schotte gisteravond in een nationale tv-toespraak. Verder riep Schotte de bevolking op tot samenwerking.

Een afsplitsing van twaalf parlementariërs nam donderdag een motie aan om de regering naar huis te sturen. De parlementariërs vinden dat voorzitter Ivar Asjes ‘dictatoriaal gedrag’ vertoont en hebben daarom hun eigen vergadering gepland. Anthony Godett, de nieuw gezkozen vice-voorzitter van het parlement, was gistermiddag bij de gouverneur Frist Goedgedrag om tien moties van wantrouwen in te leveren.

Verdeeldheid
Schotte benadrukte dat de moties volgens hem echter geen legale basis hebben. Hij stelde dat de aanstaande parlementsverkiezingen van 19 oktober een oplossing moeten bieden aan de bestaande verdeeldheid. De premier riep de bevolking op tot samenwerking. Curaçao beleeft roerige politieke tijden, zo erkende de demissionaire premier. ” We zijn verdeelder dan ooit. Maar we moeten samenwerken voor een betere toekomst.”

Onvoorstelbaar
Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) noemt de handelingen van het parlement ‘democratie onwaardig’. “Sinds het demissionair worden van de regering is het parlement niet één keer bijeengekomen “, zegt Spies. De minister houdt alle 21 Statenleden hiervoor verantwoordelijk. “Het is onvoorstelbaar dat een volksvertegenwoordiging zich op deze manier manifesteert. Het is eigenlijk een schande richting het volk.”

Toespraak Schotte (Papiaments):

[scribd id=105991296 key=key-1oim7ggaic9dfll3esjg mode=scroll]

17 reacties op “Regering schuift moties van tafel”

 1. Natuurlijk schuift hij moties van tafel. Zo schuift hij ook menig rechterlijke vonnissen van tafel (3x Guumbs-VDC). Of heft instanties op (VDC). Of beloofd dingen die hij niet nakomt. Feitelijk reist hij wat, poseert voor zijn fotoslaaf of draait spaarlampjes in….

  Hij is zijn loon echt niet waard…
  Ik zou zijn uren-verantwoording wel eens willen laten toetsen.

  Gelukkig bepaalt hij niet wat hij met de moties doet. De Gouverneur is inmiddels vlot gestart met orienterende gesprekken voor een zakenkabinet die tot de formatie van een nieuw kabinet (dat duurt vaak ook nog een tijdje) mag proberen te redden wat er in godsnaam nog te redden valt…

 2. Waar maakt iedereen zich nu zo druk om. Of er nu wel of niet een parlement is, het functioneert toch niet op Curaçao. Hetzelfde geldt voor een regering.
  Wees eerlijk noem mij 1 ding dat op Curaçao functioneert wanneer Curaçaoeer aan de knoppen zitten. Het trieste is dat dit “volk” onmeetelijk dom, verdeeld en onkundig is.
  Nog een vraag : waar leeft Curaçao van? Waar komt het geld vandaan? Wel eens een Curaçaoer iets zien verdienen, in de zin van geld genereren ? In feiten functioneert maar weinig wat de regering in heden en verleden zou moeten regelen: het onderwijs is zeer slecht; de wegen zijn slecht; de civil service is slecht; het milieu is ongezond , relaties met het ‘buitenland ‘ zijn er niet, de gezondheidszorg is slecht , de politie bestrijdt geen misdaad.
  Dat is nu en was altijd het geval .
  Curaçao heeft de regering die het verdient. Toch?

 3. Wanneer gaat het OM nu 1 keer die corrupte bende aanpakken? hupsake MFK-MAN en PS allemaal naar Bon Futuro!

 4. ik hoop wel dat er straks op 19 oktober een controle komt op foto toestellen en telefoontjes.
  want ik heb begrepen dat je met een foto van je stembljet waar je kan aantonen op de MFK gestemt te hebben een flinke som geld kan klrijgen.

  iemand moet ook achter het stemhokje gaan staan en zorgen dat er geen foto genomen kan worden.

  \want voor een mooi bedrag is iedereen hier om te kopen.
  en MFK heeft veel geld via de maffia te besteden.

 5. Het is zoals Spies zegt, een democratie onwaardig. We zijn verdeelder dan ooit, zegt Schotte, maar degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn (Schotte en zijn MFK mafia) geven geen krimp en blijven zitten.

  Niet alleen zodat ze wat langer kunnen stelen en roven (met als gevolg een tekort van inmiddels 300 miljoen!) maar vooral ook om te voorkomen dat een nieuwe regering voor de verkiezingen de screening goed regelt zodat de huidge criminele ministersploeg niet terug kan keren.

  Want ond MAVO3 fraudeurtje rekent wel op een terugkeer, waarbij de Movemientu Forsa Korupshon steunt op de intellectueel minder bedeelde kiezer die, in ruil voor een Blackberry, voor een uurtje uit de mondi mag komen om te gaan stemmen.

 6. @Spies:
  Uit deze knullige reactie blijkt nog eens overduidelijk dat zij totaal onwetend is van de “lijntjes” op Curacao. DICTATOR Asjes houdt gewoon het hele parlement (“het volk” dus) gegijzeld door zijn EIGENZINNIG optreden. De rest van de parlementsleden kunnen gewoon niet vergaderen omdat hij denkt de “almachtige” te zijn, gesteund door het blinde deel van het voornamelijk PS-stemvee en de maffioso-meelopers in de regering!
  Spies verstopt zich gewoon achter one-liners!

 7. Schotte heeft, samen met wannabe-terrorist Wiels, wannabe-dictator Jasjes, en zijn hele roversclan sinds 10-10 willens en wetens het eiland gepolariseerd. Maar de consequenties van zijn handelen onder ogen zien, ho maar. Tja, wat wil je ook van een clubje recidivisten die het keer op keer niet zo nauw nemen met de wet. Wie is er ook al weer zo olie-dom geweest om op deze heerschappen te stemmen ?

 8. motie van wantrouwen naast zich neer leggen?
  Het zal allemaal wel, maar aanklachten van de rechtbank kan hij niet zo maar weg wuiven

  verdeeld zijn, ja makkelijk zeggen he, eerst de PS toestaan om mensen met body bags te laten dreigen, spaanstaligen schofferen, enz,.

  waar is de echte MP die optreedt tegen deze zaken.

  samenwerken kan hij straks met zijn vrienden in de chaingang als ze samen de rijkseenheids boulevard mogen schoonmaken en waar ons volk kan zien dat ze daadwerkelijk iets doen voor ons land.

 9. Oproepen tot eenheid deden ze in communistische landen ook altijd.
  Daar was ook een parlement en dat mocht alleen maar EENstemmig besluiten.
  Die ene stem kwam van de baas… Denk dat Schotte dat soort eenheid bedoelt, net als Bush: Je bent voor mij of tegen mij, en de tegenstanders zijn geen patriotten.
  Schotte.. het is `zum kotzen` om maar even een Duitse uitdrukken te gebruiken.

  Wat mij verbaast: De ministers hebben hun ontslag aangeboden bij de Gouverneur. Als hij dat bevestigt zijn ze toch exit? Of heeft Schotte [zo leep kan hij zijn] dat aanboden voor na de verkiezingen of onder voorbehoud of zoiets? Het uitroepen van de Noodtoestand (dat is het onderhand wel) is geen optie. De wetten gaan ervan uit dat zelfs het uitroepen van de noodtoestand een regeringsbesluit is. Daar zal deze regering dus niet aan meewerken. Als een regering en een parlementsvoorzitter allemaal verknipt zijn is het land gewoon de klos. Tenzij natuurlijk het volk in opstand komt, wat dan meestal wel na een tijdje gebeurt.

 10. juist en zo is het claro !!

 11. De meerderheid bepaald in een democratie. Demissionair of niet, de meerderheid bepaald.

 12. Die verdeeldheid waar denkt Schotte dat die vandaan komt, twee jaar polarisatie, door coalitiegenoot Wiels? het niet regeren van het land? Het zakkenvullen? De loze beloftes? volgens mij heeft zelf hier de regering een voorbeeldfunctie voor het volk. Of krijgt het volk enkel de regering die zij verdient?

 13. Weet je ik word hier een beetje boos van. We hebben een minister die Jamaloodin heette die er eerst 180 miljoen weet door te jagen in nog geen 2 jaar tijd. En die dan in tijden van een financiele crisis tot diep in de nachten zou moeten doorwerken om een goed plan van aanpak te maken en uit te voeren om wat hij heeft verbrast te compenseren (en een ingreep te voorkomen). Maar in plaats daarvan staat hij avond na avond in O-mundo te feesten.

  Dan hebben we nog een jammerende premier Schotte “het is illegaal”. Die man is de illegaliteit zelfe! En ipv dankbaar te zijn dat hij tenminste 2 jaar heeft gehad zijn zakkenen dat van de zijnen te vullen en de hele wereld in exclusiviteit af te reizen, staat hij nu te mekkeren dat hij zijn laatste maand(en) niet meer krijgt. Terwijl de afgelopen bijna 2 jaar illegaal zijn geweest want hij had uberhaupt niet door de sceening mogen komen (VDC) !!

  Dit gaat over voorkoming van nog meer schade en gerechtigheid. Een signaal dat je niet ongestraft zo verder kunt. Naar huis naar huis naar huis en snel ook! Met ontslagbrief en zonder auto, bodyguards, Ipad en het loonstrookje van deze maand!!

 14. Wanneer verlaten àlle ratten nu eindelijk het zinkende schip? PAIS brengt straks hoop?!

 15. GELUKKIG denkt onze Gouverneur hier anders over dan Schotte. Hij is inmiddels met de formatie van en nieuw interim kabinet begonnen.

  Hier voor Gerrit Schotte nog 1x in de eenvoudige, heldere woorden van Henk Pasman:

  “De oude Statenvoorzitter hield zich niet aan artikel 64 lid 3 van het Reglement van orde van de Staten PB 2012 #50: Bijjeenroeping openbare vergadering.
  Op basis hiervan heeft een meerderheid van de statenleden gebruikt gemaakt van artikel 120: Onvoorziene gevallen.”

  En gister hebben de 12 Statenhelden hierop moties van wantrouwen ingediend conform artikel 73 van het Reglement van Orde.

  Maw mr Schotte: volkomen in overeenstemming met de wet- en regelgeving. Dus probeer ons niet opnieuw wat voor te liegen want dan onderschat u uw (ex)volk!

 16. Ja, Gerrit, nieuwe verkiezingen zijn UITEINDELIJK de oplossing, maar je had de door jullie ontstane verdeeldheid kunnen wegnemen door de principes van de democratie en bijbehorende regels niet te verkrachten, maar in de geest van de democratie toe te passen. Jouw regering doet dat beslist niet.

 17. Vreemd, nu het water ze aan de lippen staat oproepen tot eenheid en samenwerking terwijl ze (MFK, PS en MAN) alleen maar haat en verdeeldheid hebben gezaaid de afgelopen 22 maanden…