CURAÇAO – Het parlement bestaat uit twee groepen: de demissionaire coalitie en de Groep van Twaalf. De situatie zorgt voor commotie en misverstanden binnen het parlement en de bevolking. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of de Groep van Twaalf moet doorgaan met acties terwijl de verkiezingen over een maand zijn.

“Het is een grote chaotische troep”, stelt de 67-jarige Neeltje. “In plaats van erboven staan, doet PAR nu precies hetzelfde. Ze verlagen zich naar het niveau van deze regering. Waarom niet even wachten en mensen laten bijkomen van deze chaos? Ook al mogen ze regeren, wat kan je bereiken in een paar weken?”

Herrie
Ook de negentienjarige Luigi is niet te spreken over de acties van de laatste week. “Ik dacht dat het na de val van het kabinet rustig zou worden, maar er wordt nog meer ruzie gezocht. Ze hebben toch hun zin? Er komen nieuwe verkiezingen, dus wat wil je nog meer? De Groep van twaalf schopt alleen maar herrie.” Volgens de 25-jarige Irma is de Groep van Twaalf illegaal bezig. “Ze doen maar wat, maar ze kennen hun rechten niet of doen alsof ze die niet kennen. Ze zitten in een eigen bubbel.”

Eeuwige grijns
“Gerechtigheid is het belangrijkst”, antwoordt de 28-jairge Milena. “Deze regering moet eindelijk eens publiekelijk naar beneden worden gehaald. Die eeuwige grijns van Schotte moet weg, ook al gebeurt het op de laatste dag voor de verkiezingen. Zo kan het volk op tijd zien dat ze niet op deze zotten moeten stemmen.”

Strafbaar
Ook de 39-jarige Faysel vindt de acties van de Groep van twaalf verantwoord. “Het gaat om principes. Als nu kan worden bewezen dat deze mensen strafbaar zijn, kunnen zij zich niet verkiesbaar stellen en worden veroordeeld. Het is dus heel belangrijk dat dit gebeurt. Het is wel jammer dat er zoveel chaos door ontstaat, maar dat ligt meer aan de coalitie die blijft tegenstribbelen.”

17 reacties op “‘Groep van Twaalf schopt herrie’”

 1. @ Pukkie. Nederland steelt WCpapier

  Laat nu toevallig de Prins Bernhardschool aan ouders gevraagd hebben om WC-papier aan de kinderen mee te geven, want er is geen geld om dat te kopen.

 2. Whahaha, die faysel “Het gaat om principes. Als nu kan worden bewezen dat deze mensen strafbaar zijn, kunnen zij zich niet verkiesbaar stellen en worden veroordeeld.”
  De partijen waar jij op stemt hebben bewezen dat verdacht worden of zelfs veroordeeld zijn geen beletsel zijn om verkiesbaar te staan.
  ik lach me rot dat jij spreekt over principes waar de coalitie dat woord voorgoed uit het woordenboek geschapt heeft.

 3. Voorheen werden corrupte mensen zoals Godett, Ramon Chong, Komproe, Monte, Abraham Hendriks, Bulo etc nog opgepakt en gestraft.. en nu doet men niets..

 4. Geef gewoon weer je stem aan Wiels op 19oktober. Racisme, complotverhalen, chinezen pesten, 80/20 gedoe, gratis naar school om je dom te houden, knokploegen, intimidatie, gebral op de radio. Je gaat dat allemaal missen. De PAR heeft het gedaan, Nederland steelt WCpapier, sla die bril van Godett’s neus enzovoorts, enzovoorts.
  Happy Sushi elections Korsow.!

 5. Dit soort toestanden komen zelfs in landen als Haiti en Somalie niet voor. Hoe diep zijn we gezonken. En dan zijn er ook nog uit de knoek gekropen sukkels die in wannabe keizer Schotte en zijn rovers blijven geloven.

 6. Grappig hoe uit de reacties blijkt hoe onbenullig ‘het volk’ is, daarom wordt het ook nooit iets.

 7. Opvallend voorheen had de regering er prat op dat dit een democratie is en dat de MEERDERHEID van de staten beslist. en dat de PAR daar maar mee moest leven en nu zijn ze de meerderheid kwijt en wordten er geen vergaderingen mee gehouden en is de meerderheid niet meer belangrijk.

 8. Op het moment dat je meerderheid kwijt raad dan moet je ontslag indienen.
  Asjes is een achterlijke idioot die de boel bedonder door tijd rekken ?
  Jullie weten wat beteken dit voor KORSOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. De onwetendheid onder de bevolking zal het eiland in de toekomst weer schade aanrichten als men niet snel iets doet in het Onderwijs. Filosofie, sociologie, staatsinrichting, en ga zo maar door, moeten als standaard vakken op school gegeven worden. Educate our people!

 10. @ wil. Ik zal proberen het uit te leggen en je dwalingen weerspreken. PAR kan absoluut niets doen om Nederland te doen ingrijpen en de bewijzen kan je op Versgeperst vinden. Ook kan de PAR niets te verbergen hebben, want het zijn niet de papierversnipperaars van de PAR die rokend de geest hebben gegeven en ook niet de ICT-ers van de PAR die 24/7 moeten werken om alle rotzooi dus alles uit de laptops e.d. te verwijderen. Deze zijn overigens staatseigendom en hoeveel denk je er nog te kunnen vinden als jan rap en zijn maten hun kantoren hebben opgeruimd? Het is speculeren van je wat je over die partijen zegt en wat zou het uitmaken als je gelijk zou hebben. Zoek je heil op de beurs als je wilt speculeren. Was het maar waar, dat de regering weg is, want ze beperken zich niet tot de opdracht van de Gouverneur om uitsluitend lopende zaken af te handelen, maar alleen zij maken er een poppenkast van en dat moet stoppen. Ik hou het hierbij voor je, want je weekend moet leuk blijven. Weet verder, dat democratie als basis de meerderheid kent en die is niet meer.

 11. na bijna 2 jaar roepen meerderheid beslist, mr. Asjes en Wiels moet je nu ook een grote jongen zijn en gewoon luisteren naar wat je zelf heb lopen roepen, dus ophoepelen

 12. De groep van 12 met PAR aan de leiding hebben veel dingen te verbergen. Of ze zijn bewust bezig om een chaos te veroorzaken, zodat Nederland kan ingrijpen, en dan wordt natuurlijk ook de verkiezing uitgesteld. En dat komt Godet, en Davelaar heel goed uit, want als de verkiezing doorgaat komen ze niet meer terug. En PAR moet natuurlijk veel bewijzen weg doen. ( Weg moffelen. ) Mensen denk even na, in 4 weken willen ze een zaken kabinet. Is dat mogelijk ? Natuurlijk niet. Er moet een informateur komen, de kandidaten moeten gescreend worden enz enz, en dan is het inmiddels 19 oktober. Wat voor belang hebben ze dan met de gecreëerde situatie. De regering moest weg, en dat is inmiddels gebeurd. Kunnen ze niet wachten op de verkiezing? De regering heeft volgens de groep van 12 heel slecht gedaan. Dus de bevolking zal dan toch voor hun (groep van 12 ) gaan stemmen, of zijn ze niet zo zeker van zichzelf. Het is gewoon een poppenkast.

 13. En Irma hoe bedoel je: “illegaal bezig”? Henk Pasman had het uitstekend eenvoudig voor iedereen verwoord:

  “De oude Statenvoorzitter hield zich niet aan artikel 64 lid 3 van het Reglement van orde van de Staten PB 2012 #50: Bijjeenroeping openbare vergadering.
  Op basis hiervan heeft een meerderheid van de statenleden gebruikt gemaakt van artikel 120: Onvoorziene gevallen.”

  Easy.

  Er is dus niets illegaal aan de actie van de 12 Statenhelden. De ingreep was ongebruikeijk, maar de situatie vroeg om ongebruikelijke middelen. Maar de actie was en is volkomen in overeenstemming met de wet- en regelgeving. Het helpt de situatie niet als we Trashjs & Wiels gaan napapagaaien.

 14. Ik ben het helemaal met Zorro eens, Sommige hebben geen idee hoeveel schade er nog kan worden aangericht in een maand. Zeker als de vlerken toch al demissionair zijn en vermoedelijk nooit meer een fatsoenlijke baan op Curacao zullen krijgen. En welke schade? Bv alleen al de financiele crisis van -180 miljoen, diverse instellingen en bedrijven die al niet meer betaald kunnen worden, en het ingrijpen van NL hierin op 27 september?? Of stiekem toch nog snle even wat nieuwe zaken en baantjes voor zichzelf regelen, ze schamen zich nergens voor, dat is wel gebleken, Om nog maar te zwijgen over het signaal naar de bevolking dat dit allemaal maar normaal is, en gepikt moet worden want we willen koste wat het kost een confrontatie vermijden ??

  Het signaal mag echt wel worden: gauw naar huis. Ik heb als belastingbetaler echt geen cent over voor dergelijke incapablele rovers/clowns. Niet een vliegticket, geen dienstwagen, geen mobiele kosten, gewoon niets, het moet NU over zijn!

 15. UIt de reacties kun je lezen dat sommigen geen flauw besef hebben van de democratie als staatsvorm.
  En dan te bedenken dat velen hun leven hebben gegeven in oorlogen om juist die democratie te verdedigen. Ik denk dat zij zich omdraaien in hun graf wanneer ze Asjes, Wiels, Schotte c.s. hun gang zien gaan.
  Sommigen maken de vergelijking Wilders en Wiels, doch die gaat niet op. WIlders houdt zich tenminste nog aan het democratisch principe van ‘de meerderheid beslist’. Hij mag het er niet mee eens zijn, maar hij houdt zich er wel aan.
  Deze club schuinsmarcheerders hebben lak aan de democratie. Zolang zij maar aan de macht kunnen blijven is alles geoorloofd.
  Schande schande schande schande.

 16. Sommigen lijken nog niet door te hebben, dat deze demissionaire regering op dezelfde manier gewoon doorgaat alsof er niets is gebeurd en dat dus de reeds aangerichte schade nog groter zal worden, totdat er een nieuwe regering is.

 17. Milena heeft volledig gelijk. Iedere keer als ik die mislukte grijns van Schotte zie krijg ik braakneigingen.