• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De moties van wantrouwen zijn om 15.30 uur door vice-voorzitter Anthony Godett ingediend bij gouverneur Frits Goedgedrag. Een meerderheid van de Staten hebben in een eigen vergadering moties aangenomen waarin ze onder meer kabinet Schotte naar huis sturen.

Demissionair ministers Carlos Trinidad en Hensley Koeiman zullen aanblijven tot het aantreden van een interim-kabinet. Dit is gedaan om te zorgen dat er geen bestuursvaccuum zal ontstaan. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Korte termijn
Na de aanstelling van een informateur of formateur door de gouverneur zal volgens PAR-parlementariër Dennis Jackson op korte termijn een interim-kabinet gevormd kunnen worden. Jackson ontkent dat door de vorming van een interim-kabinet de verkiezingen uitgesteld zullen worden.

Silvin Cijntje
Waarom de nieuwe Statenvoorzitter Dean Rozier niet naar de gouverneur ging is onduidelijk. Volgens Jackson zal Rozier zijn afwezigheid moeten verantwoorden tegenover de bevolking. De status van het ‘nieuwe parlement’ is nog steeds onduidelijk, aangezien de griffier Silvin Cijntje nog steeds ‘luistert’ naar voormalig Statenvoorzitter Ivar Asjes. Volgens Jackson is Cijntje niet goed op de hoogte van de regels en was er bij de aanstelling van Cijntje sprake van een politieke benoeming. Cijntje kan dus niet anders, volgens Jackson.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Dennis Jackson:

8 reacties op “Moties van wantrouwen naar gouverneur”

 1. @John B, ha ha ha waarom kopieer je nu Wiels.. volgens is het Wiels zelf die de nick John Baselmans gebruikt.

 2. zoals al eerder gezegd, het hele bestuur moet onder toezicht (VN)

  laten we maar een mandaat-gebied worden, vervolging van alle statenleden.
  .
  Beperking van uitvoer gelden
  beperking van beslissingen, het huidige kabinet Schotte mag alleen de lopende zaken afhandelen.
  Dat wil dus zeggen, als de staten bij elkaar zijn gekomen en hebben afgesproken met elkaar wat wel mag en niet mag.

  bijvoorbeeld: je kan wel over de benzine prijzen beslissen
  maar niet over aanstelingen, leningen, gronduitgifte enz

 3. Stopt deze jarenlange “regerings”klucht óóit nog een keer? Kunnen ze hier geen film van gaan maken, haha.

 4. @John Baselmans, ik krijg helemaal geen hoogte meer van jou. Je hebt altijd tegen de huidige regering geschopt met alles wat je kon vinden. Het lijkt wel of je ook al gebrainwashed bent. Het was Asjes die de democratie om zeep heeft geholpen hoor, zeker niet de groep van 12 die het hersteld heeft, misschien niet helemaal netjes maar wat moesten ze anders???

 5. John waarom zouden de verkeizingen worden uitgesteld? Wie zou daar nou baat bij hebben? Alleen PS en MFK toch, om tijd te krijgen alle blaam van zich af te schudden en delen van ons volk opnieuw te proberen te indoctineren na zoveel klappen?

  En over welke onrechtmatigheden heb je het? Henk Pasman had het uitstekend eenvoudig voor iedereen verwoord:

  “De oude Statenvoorzitter hield zich niet aan artikel 64 lid 3 van het Reglement van orde van de Staten PB 2012 #50: Bijjeenroeping openbare vergadering.
  Op basis hiervan heeft een meerderheid van de statenleden gebruikt gemaakt van artikel 120: Onvoorziene gevallen.”

  Ex-Statenvoorzitter Mr Trashjes (sor, die was te leuk gevonden vandaag om niet te gebruiken) hield zich niet aan de regels (artikel 64 lid 3). Ook zette hij een Statenlid buiten de deur (onrechtmatig). Daarna greep de Statenmeerderheid in cnform artikel 120. Dus uitstekend volgens de regels van het Reglement van orde van de Staten. Nee John sorry, deze ben ik het niet met je eens.

 6. @ John B. Complete nonsens over uitstel van de verkiezingen, als dat al mogelijk zou zijn, want Jasjes zal vast wel een artikel weten te vinden wat dat verbiedt. Overigens een Statenvoorzitter, die als niemand tevoren zijn artikeltjes en regeltjes voortreffelijk kent en goed weet te vinden en met als enig doel daar misbruik van te maken. Van Wiels heeft hij de opdracht de democratie een halt toe te roepen en dat kan alleen door gaten in staatsregeling en RvO te schieten, hetgeen een echte democraat nooit zou doen.

 7. Yesssss !!
  We gaan de hele goeie kant uit blij blij blij 🙂

 8. Het was in de PAR gelederen zelf dat vermeld werd dat de verkiezingen, zodra als ze aan de macht komen, uitgesteld worden. Anders is ook niet te verklaren waarom ze al deze onrechtmatigheden hanteren om die macht te verkrijgen. Welke nieuwsgroep heeft nog deze verklaring op een bandje staan?