• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) vindt de handelingen van het parlement ‘democratie onwaardig’. “Sinds het demissionair worden van de regering is het parlement niet één keer bijeengekomen “, zegt Spies tegenover Radio Direct. Spies houdt alle 21 Statenleden hiervoor verantwoordelijk.

“Het is onvoorstelbaar dat een volksvertegenwoordiging zich op deze manier manifesteert. Het is eigenlijk een schande richting het volk”, vindt Spies.

Zorgen
Verder zijn er volgens Spies grote zorgen binnen de Rijksministeraad over de invoering van het gratis onderwijs en de financiële situatie op Curaçao. De Rijksministerraad is volgens de minister niet tevreden over de vorderingen van de regering. “De regering zal zich meer moeten inspannen”, aldus Spies.  Op 27 september gaat de Rijksministerraad zich opnieuw buigen over de bezuinigingsplannen van Curaçao.

Godfried Adem van Radio Direct in gesprek met Liesbeth Spies:

35 reacties op “Spies noemt handelen parlement ‘democratie onwaardig’”

 1. Eman van Aruba is door Nederland als special guest uitgenodigd om Prinsjesdag bij te wonen.
  Onze laaggeschoolde en een bijbehorend laag IQ hebbende MP DR !!!!!, Schotte (hahaha Mavo 3, eigenlijk een opleiding voor een sociale werkplaats dan wel cassiere), uiteraard niet. De Nederlandse overweging zal geweest zijn: special guests ok, maar geen weird guest aub.

 2. Gesnoeide moet zijn gesnoerde

 3. @vandoorn

  Nadat Curaçao volledig zelfstandig is geworden, zul je die dag heel snel betreuren.
  Nederland is een PARLEMENTAIRE democratie, Curaçao is een door een kabinet van
  onkundige ( verdere adjectieven laat ik maar weg; ik beschouw ze als bekend) personen
  geleide derde wereld dictatuur met een monddood gemaakt parlement/staten. Na verzelfstandiging zullen die de mond gesnoeide Staten geheel verdwijnen. Resteert een dictatuur van onkundigen die niet het beste voor heeft met de Curaçaose bevolking. Gelukkig bestaan er krachten binnen en buiten Curaçao die dat te allen tijde zullen verhinderen. Jammer voor je maar dan kun je er rekening mee houden en aldus niet op het verkeerde paard wedden.

 4. @ vandoorn. 19 october 2012 zal het curacaose volk beslissen wie gelijk heeft en julllie met je koniaale gezwaam, ieder volk heeft het recht op zelf bestuur en vrijheid en niet uit de haag geregeerd te worden.

  Curacao is Curacao en Nederland is Nederland; ieder heeft zijn eigen “nos mes por”. Verkiezingen zijn er niet om te beslissen wie gelijk heeft. Het volk kiest dan wie haar mag vertegenwoordigen en de meerderheid beslist. Ik hoop, dat dat principe weer in ere hersteld zal worden. NIEMAND heeft ooit het recht op zelfbestuur betwist en is zelfs door de VN vastgesteld. Het volk heeft echter democratisch besloten, dat ze van dat recht om begrijpelijke reden geen gebruik wenst te maken met als tussenoplossing autonoom binnen het Koninkrijk met alle rechten en plichten van dien evenals die voor de schuldsanering. Het zelfbeschikkingsrecht blijft onverwijld staan.

 5. @vandoorn
  U schijnt nogal boos te zijn! Alvorens een reactie weg te sturen let er dan eerst even op of er geen taalfouten in staan! Het komt een beetje slordig over. Waarschijnlijk is het een beetje warrelig in uw hoofd waardoor u de feiten niet zo scherp ziet.
  Eerst e.e.a. onderzoeken, dan tot 10 tellen en daarna pas reageren.
  Toch een fijne dag toegewenst.

 6. wat sreening in Nederland worden toch geen sreening uit gevoerd anders kan men iedereen naar huis sturen tot de minister precident toe met strafblad

 7. 19 october 2012 zal het curacaose volk beslissen wie gelijk heeft en julllie met je koniaale gezwaam, ieder volk heeft het recht op zelf bestuur en vrijheid en niet uit de haag geregeerd te worden.Nederderland heeft ook de 80 jarige orlog gevoerd tegen spanje om vrij te zijn , nu tegen Brussel, met de zelde cft die brussel Nederland op legt en
  onderuit wiltkomen.omdat Nederland ook in de schulden zit en zich niet wil onderwerpen aanBrussel,ondanks Nederland wel accoord heeft getekenend,waarom Curacao nu wel? gelijke monnikken gelijke kappen

 8. R. Willems, u heeft volledig gelijk met uw opmerkingen over het bedroevend niveau van de oppositie (MFK, MAN en PS).

  Want vind u trouwens van de 20 door de belastingbetaler betaalde bezoekjes van Helmin Wiels aan zijn in het door hem zo verfoeide Nederland studerende kinderen? Let wel, 20 in de afgelopen 2 jaar en businessclass en 5 sterren hotel!

  Helmin Wiels heeft het graaien snel geleerd ja, van het door hem zo vereerde volk. Ik denk dat alleen Eunice Eisden namens de MAN nog vaker gereisd heeft en de belastingbetaler de afgelopen 2 jaar alleen al reizen al tonnen heeft gekost. Maar in ruil daarvoor was ze wel een rubber stamp die alle wandaden van de MFK/PS mafia kritiekloos goedkeurde en daarom medeverantwoordelijk is voor de huidige politieke porkeria en het tekort van 200 miljoen.

 9. Wordt er na de verkiezingen opnieuw een screening uitgevoerd?, en zo ja, gaat het resultaat dan opnieuw de doofpot in?

 10. @Terry, Ja, inderdaad gaat het volk van Curaçao bloeden. Maar laten wij eerlijk zijn, WIJ zijn ook verantwoordelijk! Dus ….

 11. Ik ben benieuwd of er na 19 okt weer een meerderheid is van PS / MAN en MFK. Als er een meerderheid is wederom, is dit toch de keus van het volk. Dan kunnen we allemaal wel muggeziften, maar dit willen we dan toch. Op de stemmen van de oppositie na, natuurlijk. Maar deze hebben dan geen meerderheid, en de meerderheid beslist. Dan zei het zo, en krijgt men wat men verdient / waar men op gestemd heeft.

 12. Maar wie gaat nu betalen voor deze wanorde van 22 maanden omdat Nederland en de gouverneur niet wilde ingrijpen? Het volk van Curacao?

 13. @ R.Willems, volgensmij ben jij in Belgie de weg nog erger kwijtgeraakt dan de regering Schotte. Wat een nonsens kraai jij uit zeg.

 14. En hoe zal het demissionair kabinet reageren als ze de verkiezingen verliezen? Blijven ze toch zitten?
  En zal het eerlijk verlopen?

 15. De waan der zotheid!

  De allerlaatste stuiptrekkingen en vervolgens de laatste adem uitblazen, dat is de huidige situatie kort samengevat. Het filmpje was begonnen met fanatieke eisen: screening en integriteit, wat absoluut niets opbracht, evenals de rest, inclusief de klucht der illusie van de Twaalf. Met deze laatste wordt kennelijk een climax bereikt om vervolgens weer tot nul terug te vallen, omdat er gewoon geen terugweg is. Niet Schotte is de vijand, maar de tijd zelf, de evolutie, een nieuwe tijdperk. Een tijdperk van en voor het Papiaments Volk: zwart, blank en van alle nationaliteiten! Het definitief einde der kolonisatie en slavernij is aangebroken en maakt plaats voor een nieuwe era van het Papiaments Volk en hun ruim verdiende vrijheid!
  De oppositie is absoluut niet meer toerekeningsvatbaar, hun geestelijke vermogens is niet meer dan ziekelijk paranoïd en tot murw afgerost en verkeert thans in zijn laatste fase. Hun talrijke fantasiemoties gaan linea recta de vuilnisbak in!
  Nooit, zelfs niet eens in de meest primitieve samenlevingen, kan het zijn dat twee overlopers een oppositie omtoverde in een constitutionele meerderheid. Geen democratie, geen volksmacht geen parlement, geen koning, keizer admiraal kennen deze luxe en zijn in staat zo iets te voltrekken, behalve dan op het eiland Curaçao.
  Twee overlopers, die nota bene hun verkregen mandaat door het volk, loskoppelden van de legale meerderheid, dus met lege handen staan en toch een schijn uit het niets weten te creëren, die zoveel stof deed opwaaien.
  Er moet iets heel erg aan de hand zijn, iets als een onbewuste hardnekkige psychose in voortgaande ontwikkeling. Parlementaire geschiedenis werd keer op keer onderzocht, ook buiten het Rijk. Bij een conflict tussen parlement en regering en onderling, was altijd de juiste oplossing, nieuwe verkiezingen. Maar op dit Eiland wordt de oppositie zonder meer, meerderheid door twee overlopers, en men stuurde een reeds demissionaire regering naar huis, stelde een nieuwe Statenvoorzitter aan, terwijl de oude voorzitter nog aan is. Een macht, overigens die uitsluitend en alleen het volk toekomt. En zelfs dat niet eens, omdat die macht eigenlijk tot stand komt door democratische verkiezingen.
  Neen, gek kan men dit niet meer noemen. Normaal moet men de mannen in wit erop afsturen. Hoe men zo diep terug kan vallen, kan onbegrijpelijk zijn, maar wel te volgen.
  Haat, duivelse ziekelijke haat en immense behoefte en dorst om wraak en kwaad. Of het nu constitutionele meerderheid is of helemaal niet, is onbelangrijk, dan maar doen alsof het wel een echt is, en dan een valse euforische opluchting alle opgehoopte en onderdrukte frustraties maar losgooien….het kan ons niet meer schelen, zij zoeken het maar uit…en dat is het juist …..wie zoekt het dan uit…wie is dan even zo gek……niemand….iedereen kijkt ernaar ook Spies……..die zich omdraait, om beleefd te zijn… …en dan haar lachspieren de volle vrijloop geven………….’t ware wel zotheid…voorwaar wel dwaas en mal, dat iemand stadig lachen zal…………………

 16. Ik geloof dat Liesbeth behoorlijk de weg kwijt is. Dit kan je geen ongelukkig formuleren meer noemen, na het goed beluisteren van het radiofragment. Op een rijtje gezet:

  1) Wij zitten opgezadeld met een onopgeleide en corrupte regering
  2) De gouverneur kan of wil niet ingrijpen (vreemd, in een dergelijke ernstige situatie)
  3) Van Nederland hoeven wij op korte termijn geen ingrijpen te verwachten
  4) Tot voor kort was er eigenlijk niemand die actie ondernam

  Beste Liesbeth: wat is er dan tegen dat een m-e-e-r-d-e-r-h-e-i-d van het parlement eindelijk actie onderneemt?

 17. @Nardy, ben jij net als Schotte het hele jaar op reis en dan in jouw geval met mooie jonge mannen anders dan je echtgenoot zodat je niet weet wat er op Curacao gebeurt?
  Jamaloodin doet al 2 jaar niets aan de financien.. j aliegen! daarom is het land nu onder curatele gesteld! en heeft hij zelfs van zijn eigen partij een motie van wantrouwen gekregen. Deze man zonder opleiding heeft geen enkele kennis van financien en administratie (reden denk ik om zijn MILJOENEN schulden bij SVB, Aqualectra en belastingdienst). Ik stel voor dat de OMundu gaan vragen dat Jamaaloodin pas weer naar binnen mag als hij 1 keer zijn werk goed doet.. wedden dat hij dan binen 1 dag een goede begrtogin heeft gemaakt!

 18. @vandoorn, het verschil is dat Nederland niet onder curatele is gesteld en Curaçao wel, de rest van je reactie is te dom om op te reageren.

 19. Met mevrouw Spies,bla bla?????????
  Oplossing 19 oktober weg stemmen .

 20. @Nardy: waar Jamoloodin is? Die was gisteravond laat aan het feesten bij Omundo. Crisis? What crisis?

 21. Inderdaad een democratie onwaardig wat er hier gebeurt. En we sukkelen vrolijk door onder leiding van Asjes mugabe en Idi wiels Dada.

 22. Nardy, ik ben bang dat jam-en- de-rest voor de tafel van 1 al een halve dag nodig heeft.

 23. Nou die vorige reactie trek ik terug. Onze regering en parlament is niet Spies’ verantwoordelijkheid. Goed bestuur wel, en op dat vlak wordt al bijgestuurt.
  Met de nodige flexibiliteit ook nog eens. Vraag blijft of een nieuwe zakenregering een goed voorstel wel voor 27 september klaar krijgt. Jamaloodin doet er al redelijk een jaar over, en …. nix……

  Btw, waar is Jamaloodin eigenlijk……..? Onze financien staan er superslecht voor, we worden steeds op vingers getikt, de plannen en voorstellen deugen keer op keer niet, en de man is nowhere to been seen …………………..?

 24. @Monkey,

  Men heeft toendertijd die mensen gekozen naar aanleiding van hun (loze) beloftes… nu heeft men hun ware aard gezien. Mocht dezelfde coalitie gaan ontstaan, dan heeft men alle critici de mond gesnoerd, ook die van mij. Maar dan heb ik er vrede mee, juist omdat men (de meerderheid) dan blijkbaar behoefte heeft aan dit soort leiders. Ik zal dan persoonlijk naar andere mogelijkheden zoeken buiten Curacao…

 25. Spies, onderneem eens aktie tegen mafiAsjes in plaats van wat loze woorden de ether in te slingeren.

  Op Curacao heeft u zich immer gedragen als schoothondje van Schotte, tot groot verdriet van diens andere jalourse blonde troetelpoedel.

 26. is dit nu pers vrijheid of sensuur?

 27. als ik minister spies was zou ik me drukker maken over de nederlandse schuld van meer dan 415 miljard euro,en niet bebemoeien met curacao,nederland heeft al genoeg schade toegebracht aan zijn koloieen,zie indonische,suriname,,en nu bonaiere en curacao

 28. Spies 11

 29. Hmm Snapt ze het niet? Het parlement wil graag vergadering maar mag niet vergaderen door de statenvoorzitter die geen vertrouwen geniet van het parlement.

 30. Elk volk krijgt de leiders die het verdient. Laten we vooral niet vergeten dat wij in vrije en geheime verkiezingen gekozen hebben voor deze 21 leden van het parlement.

 31. Als Mevr. Spies het zo wil, zijn natuurlijk alle kiesgerechtigden schuldig. Wel wat kort door de bocht!

 32. Wimpiri helemaal eens. De andere leden hebben van alles geprobeerd en nu ook actie genomen maar helaas wilt Asjes nog steeds niet accepteren dat ze gewoon weg moeten.
  Meerderheid heeft hun weggestuurd.

 33. Mw. Spies nog even een nabrander ; had de huidige meerderheid van de Staten zich als makke schapen naar het slachtblok moeten laten leiden ?

 34. Mevrouw Spies alhoewel ik niet altijd achter uw visie sta slaat u de plank nu toch helemaal mis. De enige die democratie onwaardig handeld is Asjes, die de Staten door geen vergaderingen meer toe te staan het volk van Curaçao monddood heeft willen maken.

 35. Het wordt vervolgd.