• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft in een brief aan gouverneur Frits Goedgedrag aangegeven aangifte te hebben gedaan tegen de elf leden van het ‘nieuwe’ parlement. Volgens Asjes hebben zij met een onwettige procedure een nieuwe Statenvoorzitter en vice-voorzitter gekozen.

Ook  de notaris van de elf Statenleden, Alba Chatlein, is aangeklaagd door Asjes. Volgens hem hebben de elf Statenleden en de Staatsregeling en het Reglement van Orde overtreden.

Chaos
In het parlement is een chaos ontstaan nadat een meerderheid van het parlement had besloten dat het kabinet moest vertrekken. Die meerderheid splitste zich eerder deze week af, omdat de parlementariërs vinden dat Asjes ‘dictatoriaal gedrag’ vertoont en nieuwe vergaderingen verbiedt. Een minderheid van de parlementariërs steunt de voorzitter en wil van geen verandering weten. Ook de regering heeft vertrouwen in het oorspronkelijke parlement en erkent het nieuwe parlement niet.

Spies
Intussen blijft Anthony Godett, de nieuwe vice-voorzitter, volgens Asjes onwettige daden plegen zoals onder meer het vervalsen van documenten, door het tekenen en uitgeven van ‘illegale’ vergaderingen . Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) maakt zich zorgen over de ontwikkelingen, zei ze vandaag. “Het is iedere keer weer een verrassing wat er gebeurt op Curaçao”, zei ze na afloop van de wekelijkse ministerraad. “Het is bizar dat er twee parlementen zijn met ieder hun eigen voorzitter.”

[scribd id=105922764 key=key-1ef1y9aw4syxx8bfnt4v mode=scroll]

24 reacties op “Asjes klaagt ‘nieuw’ parlement aan”

 1. Dit kan wel eens de uitwerking hebben van een “Pools pistool”. Zo een waarvan de loop naar achteren is gericht, op de schutter. De daden van Asjes als voorzitter van de Staten, sinds de val van de regering, zijn strafbaar. Door zijn handelen pleegt hij obstructie tegen de democratische gang van zaken in het bestuur van het land Curacao. Verder zou de Staten kunnen besluiten dat alle nieuwe besluiten die door de demissionaire regering zijn genomen, sinds de val van het Kabinet Schotte, ongeldig zijn en zo spoedig mogelijk worden teruggedraaid.

 2. in feite zegt Asjes, wil het gebouw bezit, kan dus wetten maken.

  nu snap ik als er dat revolutie is , moet je alle regerings gebouwen bezetten.

  dus als de 12 in het gebouw zitten dan hebben ze de macht, pfff dat kan niet zo moeilijk zijn
  Wilsoe laat alle chollers inbreken

 3. vraagje,

  hoe kan je iets of iemand aanklagen die je niet erkent.

  Asjes als ik goed ben informeerd dan bent je toch een makamba pretu.
  en heb je, je streken geleerd in Nederland, verdeel en heers.
  Net zoals je grote Leider van de PS en uw grote vriend schermt u met regels als het u uitkomt.
  Maar als de regelgeving u even niet uitkomt kijkt u de andere kant op of gebruikt u een creditcard voor persoonlijk gewin.

  Terecht dat u een pistool wilde voor de statenleden.
  maar gelukkig hebben ze die niet gekregen, anders was het gisteren misschien wel anders verlopen tijdens de demostratie bij de staten.

 4. enige bewijs voor een dubbele betaling zijn zijn bankafschriften en de bankafschriften van degeen die hem betaalt, komen we er snel achter. durft ie dat??

 5. @zorro en Ikke,

  op welke gronden is hij benoemd?
  volgens Ikke zit zijn vrouw nu in de functie en ontvangt zijn salaris.
  op een of andere manier klopt er iets niet met zijn nieuwe functie.
  maar wat klopt er wel bij Asjes.
  moet toch allemaal te controleren zijn.

 6. jaja altijd zeuren over de meerderheid beslist nu zijn ze een minderheid en willen nu niets hebben van de meerderheid
  11 tegen 10 en nu zelfs 12 tegen 10????????? opstappen die oude hap en nu gelijk en niet meer storen en kapot maken……………..vooral curacao niet

 7. @ Sander. Statenvoorzitter Ivar Asjes ontvangt twee salarissen. Eén voor zijn parlementaire functie, en één als sectordirecteur Publieke Zaken.

  Asjes is zoals wel vaker gebeurt in de politiek hier een dispensatiespeler. Hij is benoemd, maar in zijn plaats doet een tijdelijke arbeidskracht het werk en krijgt daarvoor betaald. Asjes krijgt gewoon zijn salaris als Statenvoorzitter en meer niet. Hij is overigens voor 5 jaar benoemd en kan dus nu als ontslagene gewoon doorschuiven en invoegen tot de 5 jaar om zijn.

 8. Zielig!

 9. @ Klepzeiker, ja door gewichtloosheid drijft hij wel richting Panama, als hij geluk heeft anders spoelt hij aan op de Colombiaanse kust, kan hij zijn compinchi Monk bij het FARC opzoeken, of zijn Parlatino-socio’s ergens langs de kust van Centraal Amerika.

 10. Weer een dagboek-brief van Trashjes. Waar gaat ‘t nu over? Iedereen laten arresteren, aangifte doen en maar blijven polariseren? Arm ding … heeft aandacht nodig.

 11. smeer ‘m in met pek (brew) en rol ‘m in veren en zo snel mogelijk van het eiland af deze dief!

 12. Waar halen de Asjes al die tijd vandaan. Ivar is Statenvoorzitter en sectordirectuer PR.. Mevrouw heeft ook een leuk baantje binnen de overheid en dan hebben ze ook nog Taco Time.

 13. Dreigen met een kanon zonder kruit…
  Het OM is niet bevoegd om ‘recht te spreken’ over Staatsrechtelijke vraagstukken…

 14. Laat Ashes dan meteen het onterechtee Selikor jaar terugbetalen.Daar moet een nieuwe regering op staan!
  En wij als burgers moeten dat eisen.

 15. Wat mij verbaast: De ministers hebben hun ontslag aangeboden bij de Gouverneur. Als hij dat bevestigt zijn ze toch exit? Of heeft Schotte [zo leep kan hij zijn] dat aanboden na de verjiezingen of onder voorbehoud of zoiets? De Koninkrijksrgelingen voorzien hier niet in. Die gaan ervan uit dat zelfs het uitroepen van de noodtoestand een regeringsbesluit is. Daar zal deze regering dus niet aan meewerken. Als een regering en een parlementsvoorzitter allemaal verknipt zijn is het land gewoon de klos. Tenzij natuurlijk het volk in opstand komt, wat dan meestal wel na een tijdje gebeurt.

 16. Zie ik nou getekend door Asjes als Presidente di Parlamento…..

  ….. lijkt me een duidelijk bewijs van valsheid in geschrifte…!!

  Aangeven!

 17. Ik denk dat het nu de tijd is om de beerput van deze regering te openen door het posten van documenten op de nieuwe site Curaleaks. Geweldig initiatief.

 18. @sander, volgens ikke is de vrouw van Asjes sector directeur publieke zaken!!!!

 19. Heb je 51 bladzijden nodig om te melden dat je aangifte hebt gedaan???
  Of heb je die 51 bladzijden nodig om recht te praten wat krom is, dat jezelf aanblijft??

  Maak dat je wegkomt!!!

 20. ….bla bla blaaa…..tende Asjes…
  feitelijk denk hij: “…. nu kom ik echt nergens ooit meer aan de bak…..”

  @Sander, sterk punt. Voeg daar het vals genoten Selikor salaris ook maar aan toe..
  Nog een paar ton bijbetalen Ivar, en dan ben je uiteindelijk wel weer clean hoor.
  Misschien nog een paar jaartjes cel voor landverraad, maar ach, gezellig met Schotte cs kaarten in Bon Futuro, je kon toch al geen baan krijgen.

 21. Asjes voor de aanvaarding van zijn Statenlidmaatschap ten overstaan van de
  Gouverneur: “Ik zweer trouw aan de Koning en aan het Statuut voor het Koninkrijk, dat ik de Staatsregeling van Curaçao steeds zal helpen onderhouden en het welzijn van Curaçao naar mijn vermogen zal voorstaan. Zo waarlijk helpe mij God Almachtig”

  Toegegeven dat zijn vermogens te wensen overlaten.. God Allemachtig…

 22. Tijd dat hier duidelijk over komt!

 23. Asjes is net kauwgum onder je schoen, het blijft plakken…..
  je komt er niet vanaf

 24. Wie klaagt hem aan??

  Statenvoorzitter Ivar Asjes ontvangt twee salarissen. Eén voor zijn parlementaire functie, en één als sectordirecteur Publieke Zaken.

  Dat meldt althans de groep Inhustitianan Laboral via emails en het Antilliaans Dagblad maakt er melding van.
  Volgens die groep is Asjes in juni 2011 via een landsbesluit benoemd tot sectordirecteur voor de duur van één jaar, maar heeft hij die functie nooit uitgeoefend. Desondanks kreeg en krijgt hij nog steeds het salaris van die functie van ruim 12.000 gulden per maand, beweert de groep.
  Eerder werd Asjes onrechtmatig benoemd tot directeur van Selikor en ontving hij maandenlang een flink salaris, totdat de rechter de benoeming ongedaan maakte