CURAÇAO – De verdachte van de dubbele moord op een Amerikaans echtpaar op Sint Maarten ontkent elke betrokkenheid bij hun dood. Dit meldt persbureau AP. De zondag aangehouden verdachte, de 28-jarige Jamaicaan Meyshane K. Johnson, is gisteren voorgeleid aan de rechter.

Johnson had zich volgens het Openbaar Ministerie in eerste instantie coöperatief opgesteld tijdens het onderzoek, maar weigerde te antwoorden op kritische vragen. Michael en Thelma King werden vrijdag op brute wijze vermoord in hun appartement op het eiland.

Herdenking
De stoffelijke overschotten van het paar, dat zijn tijd verdeelde tussen het Antilliaanse eiland en de Verenigde Staten, zijn dinsdag vrijgegeven. Ook was er een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. Ongeveer honderd nabestaanden, voor een deel overgekomen vanuit de Verenigde Staten, hadden zich verzameld in een restaurant in Simpson Bay. Allen Sinkler, een familievriend die net als de Kings woonachtig was in Mount Pleasant (South Carolina) en geregeld met hen naar St. Maarten reisde, zei tegen het persbureau dat hij hen voor het laatst op woensdagavond had gesproken. “Ik vertrek niet uit St. Maarten zonder hun lichamen”, zei hij met tranen in zijn ogen.

Gelukkig getrouwd
Het echtpaar had verschillende woningen op het eiland. De eigenaar van het restaurant waar de herdenkingsbijeenkomst werd gehouden, Topper Daboul, zei dat hij met Michael bezig was met de aanleg van een rumstokerij. Een jeugdvriend van King, Rion Spangler, vertelde dat het paar meer dan twee decennia gelukkig getrouwd was. Volgens hem was Michael iemand die altijd voor iedereen klaar stond, misschien zelfs voor degene die hem en zijn vrouw om het leven bracht. Spangler: ‘Mike was zo een jongen die hem zou hebben binnengelaten en zich vervolgens zou hebben omgedraaid om een colaatje voor hem te halen.’

www.versgeperst.com