• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van koninkrijksrelatiesCURAÇAO – Minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) maakt zich zorgen over de ontwikkelingen op Curaçao, waar het parlement het demissionaire kabinet naar huis heeft gestuurd. “Elk normaal mens, dus ook de minister van Koninkrijksrelaties, zou zich zorgen maken over de situatie.”

Dit zei Spies vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad. “Het is iedere keer weer een verrassing wat er gebeurt op Curaçao”, voegde ze daar aan toe.

Bizar
Verder noemde ze de situatie, die is ontstaan nadat een meerderheid van de parlementariërs zich deze week afsplitste van de rest van het parlement vanwege het dictatoriale gedrag van de parlementsvoorzitter, bizar. “Het is bizar dat er twee parlementen zijn met ieder hun eigen voorzitter.”

Impasse snel doorbreken
Spies zei dat het niet aan de Nederlandse politiek is om oplossingen te vinden op Curaçao. De politieke crisis op Curaçao duurt volgens haar al veel te lang. Ze hoopt dat de impasse snel doorbroken wordt. Volgens Spies kan de situatie zo, in het belang van de bevolking, niet tot 19 oktober doorgaan. Op die dag staan er parlementsverkiezingen gepland.

© ANP, alle rechten voorbehouden

18 reacties op “Spies maakt zich zorgen over Curaçao”

 1. Vandoorn heeft er weinig van begrepen, in ieder geval taalkundig bezien. Oud rijksambtenaar? Ik mag hopen van niet.

  De schuld van NL kun je om twee redenen niet met die van Cur vergelijken. NL heeft AAA status wat kredietwaardigheid betreft. Daarnaast heeft NL het grootste gedeelte vd Cur schuld belangenloos overgenomen. De enige reden dat Cur overheidspapier kan plaatsen komt door de verplichrting deze bij lokale fin.instellingen te plaatsen. Eigenlijk te dom om op te reageren die reactie….

 2. ik al iets gedaan ik heb mij 40 jaar voor nederland ingezet dus 40 jaar rijksamtenaar 40 jaar betaalt voor snoep reisjes en al 20 jaar met pension,welke binnen kort ook minder wordt dank zin minster spies,wat heb jij al die tijd gedaa?

 3. wanneer zorgt de zogenaamde bezorgde minister spiees dat de meer da 415 miljarden schuld van Nederland weggewerkt worden ,ik zou mij daar dukker om maken dan 50 mil. van Curacao, en al die snoepreisjes van de nederlandse minister zijn die wel verantwoord?

 4. Maakt u zich aub niet alleen maar zorgen, maar doe ook iets! … oh ja, totaal vergeten … nos mes por … zucht …

 5. @Sander, ook gelezen, heel sterk punt!

  Terughalen die gelden. Voeg daar het vals genoten Selikor salaris ook maar aan toe..
  Nog een paar ton bijbetalen Ivar, en dan ben je uiteindelijk wel weer clean hoor.
  Misschien nog een paar jaartjes cel voor landverraad, maar ach, gezellig met Schotte cs kaarten in Bon Futuro, je kon toch al geen baan meer hier krijgen…..

 6. Statenvoorzitter Ivar Asjes ontvangt twee salarissen. Eén voor zijn parlementaire functie, en één als sectordirecteur Publieke Zaken.

  Dat meldt althans de groep Inhustitianan Laboral via emails en het Antilliaans Dagblad maakt er melding van.
  Volgens die groep is Asjes in juni 2011 via een landsbesluit benoemd tot sectordirecteur voor de duur van één jaar, maar heeft hij die functie nooit uitgeoefend. Desondanks kreeg en krijgt hij nog steeds het salaris van die functie van ruim 12.000 gulden per maand, beweert de groep.
  Eerder werd Asjes onrechtmatig benoemd tot directeur van Selikor en ontving hij maandenlang een flink salaris, totdat de rechter de benoeming ongedaan maakte

 7. Beste mevrouw Spies, bedankt voor uw zorgen.

 8. Wat hebben we aan al die plechtige herdenkingsdagen als dodenherdenking als hier en nu voor onze ogen de democratie ten ondergaat? We kunnen niet aan de zijlijn blijven staan!!!

 9. Blijft u maar hopen mevr. Spies…..Jammer dat Nederland nog steeds niet ingrijpt!

 10. Waar blijft Nederland? Ze doen geen klap. Of ze zijn bang of het kan ze toch niks schelen dat wij hier met deze zooi opgezadeld zitten. Wat doet F.Goedgedrag? Ik heb hem nog nooit iets zien doen? Voor wie is hij eigenlijk?

 11. NEDERLAND! Red ons uit de handen van de dictatuur!

 12. Over acties kan op dit moment niet worden geklaagd. Acties genoeg.
  Wel hadden we meer gehad aan een gouverneur met een rechte rug, die WEL iets kan doen. Zeg maar een Saleh. Maar swa, in ieder geval hebben de 12 Statenhelden hun ‘ding’ EINDELIJK gedaan, en nu de touwtjes in handen. Hartelijk dank hiervoor, het nam de nodige moed en vechtlust. En voor nu: gaat zo voort en hou de volgende zaken in de gaten:

  – Geen salarissen, reisjes en auto’s meer voor de huidige ministers en voormalige Statenvoorzitter
  – Alle ministers onmiddelijk onder bewaking hun kantoren op Forti uit (Soemanta mag de foto’s nemen)
  – VDC volgende week nog gereinstaleert, terug op haar plek
  – Zakenkabinet: tot 19 okt de meest kundige mensen op gebied van Financien en Econonmie en Gezondheid en Onderwijs volgende week nog samen aan de tafel voor een goed geolied plan en samenwerking
  – Media verzoeken hun medewerking te verlenen aan rustherstel, na deze woelige tijden.
  – Goed communicatieplan naar het ongeruste volk

  We rekenen op jullie!

 13. Gelukkig is Curacao in staat om op een moreel verantwoorde manier de problemen het hoofd te bieden. Oh wacht…

 14. INTERVENTIE !!!

 15. citeer ” ze hoopt dat de impasse snel doorbroken wordt “. jammer maar waar, men weet hier alleen niet hoe die doorbroken moet worden!!!

 16. Beste mevrouw Speis als Uw adjudant dhr. Frits Lafgedrag niet heel snel optreedt dan kunnen er nog wel eens doden vallen. De gemoederen lopen heel hoog op hier!

 17. Hopelijk stappen mensen met wèl werkende hersens na de verkiezingen in de nieuwe regering om het zinkende schip te redden. Bijvoorbeeld de fris denkende partij PAIS. Maar let wel: je bent wat je doet (!), niet wat je zegt.

 18. Ik hoop een heleboel, maar zonder actie gebeurt er echter helemaal niks.