CURAÇAO – De politiecentrale heeft woensdag rond 21.15 uur een melding binnengekregen over een overval die had plaatsgevonden bij een snèk in Veeris. De daders waren ervandoor gegaan met de auto van één van de slachtoffers.

 
Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat drie jongeren bij de snèk aankwamen en klanten overvielen en bedreigden met vuurwapens. De daders pakten hun bezittingen af en zijn er met een auto van een klant vandoor gegaan. Enige tijd later kreeg de politie een bericht binnen over een auto-ongeluk op de Rooseveltweg waarbij vermoedelijk de gestolen auto betrokken was. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de jongens met de gestolen wagen tegen een pick-up zijn gebotst.

Zwaargewond
Na het ongeluk zijn twee van de drie overvallers weggerend. De derde verdachte bleef zwaargewond achter in de auto, hij was buiten bewustzijn met een vuurwapen op zijn schoot. De zestienjarige Shervin Sendrik van Eiter is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het St. Elisabeth Hospitaal waar hij later die nacht aan zijn verwondingen is overleden. Shervin Sendrik van Eiter is hiermee de negende verkeersdode van dit jaar.

Verdachte opgepakt
Op weg naar het ongeluk heeft de centrale één van de patrouilles omgeleid naar de Heintje Koolweg waar één van de daders heen gerend zou zijn. Daar heeft de politie rond 22.00 uur een zeventienjarige verdachte opgepakt. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, daar begon de jongen te klagen over pijn, als gevolg van het ongeluk. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij na behandeling in hechtenis is genomen. Het vuurwapen is in beslag genomen voor onderzoek. De Verkeerspolitie en het Overvalteam doen verder onderzoek in deze zaak.

18 reacties op “Overvaller (16) overleden na aanrijding met gestolen auto”

 1. @mina, het probleem op curacao is juist dat ze niet opgevoed worden. hoeveel kinderen op curacao groeien niet op met ouders die stemmen op facistische racistsche en criminele politici? wat voor voorbeeld ben je dan?

 2. Ik praat zijn daad niet goed maar hij is er niet meer mijn medeleven gaat naar zijn moeder die woensdag haar einige kind naar zijn laatste rust plaats moet brengen.Voor de gene die hun oordeel al klaar hebben staan vergeet niet een vinger wijst naar een ander en de rest naar jou.
  Je voed op en uiteindelijk ga je puber zijn eigen wegen bewandelen.

 3. Sorry, maar ik kan met deze slachtoff.. nee, daders! geen greintje medelijden opbrengen.
  Ik hoop dat de derde jongen ook minimaal inwendig letsel heeft opgelopen en naar het Sehos wordt gebracht, waarna hij snel zijn Bon Futuro kan gaan leven.

 4. KARMA……

 5. Dit is in ieder geval een goedkopere oplossing dan een jaar Bon Futuro a 225 gulden per dag.

  De belastingbetalers mogen tevreden zijn.

 6. Misdaad loont niet, dat blijkt maar weer. Maar deze gasten weten dat niet. Zij hadden beter naar school kunnen gaan. Er is per slot van rekening gratis onderwijs……

  Misschien dat Wiels en Wilsoe zich daar druk om kunnen maken in plaats van vechtpartijen op straat te organiseren en Korsou te kijk te zetten in de wereld van de grote mensen.

 7. Pijnlijk voor de nabestaanden. De jongen moet die laffe overval met zijn leven betalen, zo zie je dat slechte dingen worden niet beloond.

  Wat voor vrienden zijn die jongens dan, laat hem voor dood achter?! Natuurlijk zijn ze bang voor de politie.

 8. Tjonge het zal je auto zijn…

 9. Politiek geeft de afgelopen dagen een goed voorbeeld op tv! Schelden is normaal en respect bestaat niet.

 10. Onderwijs en justitie vallen beide onder de PS of Wiels.. en deze heeft het te druk met zijn haat en racisme campagnes en reisjes naar Nederland

 11. Tsja, wat zou je hier nu nog over moeten zeggen…

 12. trieste zaak, een overval , diefstal en dan je kameraad in het kwaad lekker achterlaten terwijl hij zwaar gewond is.
  Nog erger is het dat dit jongens zijn van 16 en 17 jaar oud zijn en leerplichtig, dit soort jongens kunnen blijkbaar op een door de weekse schooldag laat op straat zijn.
  Kijk vrij onderwijs en gelijke kansen begint met het opvoeden van huis uit. Regels, toewijding en controle van de ouders.
  Als de school om 07.00 uur begint in de ochtend, hoor je niet om 21.00 uur op straat te zwerven.
  De jonge crimineel neem ik niets kwalijk, de ouders, voogden des te meer.

 13. Je zal het als ouder maar als een “cadeautje” thuis bezorgd krijgen en nooit weten of er toch nog iets goeds in die jongen zat. Zelfs die kans heeft hij niet gepakt.

 14. Welkom op Crimicao. Iedere dag actie, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Never a dull moment on this island.

 15. CRIMICAO : pubers, die al met een pistool een overval plegen. En op een keer zo’n slechte afloop konden we wachten, ja toch?

 16. Wat een helden, eerst vuurwapens richten op onschuldige mensen en hun een trauma voor het leven bezorgen, een ongeluk veroorzaken met dodelijke afloop, (ik kan mij zo voorstellen dat de bestuurder van de pick-up hiervan ook een behoorlijk trauma aan over houd) en dan je medeovervaller achter laten voor oud vuil!! 16 jaar, in wat voor een gezin zijjn deze opgegroeid en wat zijn hun beweegredenen…..Een slechte jeugd gehad?????!!!!!!!!

 17. Gaan de criminelen boven de 20 jaar al met pensioen?

 18. Goh, alweer een overval met vuurwapens? Wilsoe hoe zit dat met die statistieken??

  Triest om steeds vaker te lezen dat het om jongeren gaat, deze heeft het zijn leven gekost.