CURAÇAO – De Groep van Twaalf is vanmiddag om 17.00 uur begonnen met een vergadering in het Plaza Hotel. Inmiddels hebben zij tien moties van wantrouwen ingediend en aangenomen. In hoeverre dit legaal is, is nog niet bekend.

 

De groep van Twaalf zette afgelopen maandag Statenvoorzitter Ivar Asjes af, maar deze ontkent tot de dag van vandaag dat dit legaal was. De PAR vroeg deze week bij ‘vice-voorzitter’ Anthony Godett een vergadering aan voor het ‘nieuwe’ parlement. Volgens PAR-lid Pedro Atacho neemt de demissionaire regering allerlei nieuwe beslissingen, terwijl de regering alleen lopende zaken mag afhandelen. “Daarom moet er zo spoedig mogelijk een Openbare Statenvergaderingen worden opgeroepen, zodat de meerderheid van de Statenleden moties van wantrouwen kunnen aannemen”, zegt Atacho.

Foto’s door Radio Hoyer

20 reacties op “Groep van Twaalf neemt motie van wantrouwen aan”

 1. Philippe heeft een heel goed punt! De regering heeft immers haar ontslag al aangeboden. Frits kan hier iets mee……….. toestemmen, en wel per direct!

  Dus inderdaad: WAAR WACHT DE MAN OP???

 2. Schoften zijn het in de Forti. Eveneens subjecten als v Rijn moeten zich diep schamen dat je voor geld alles doet. Wat ben ik blij dat ik uit beter hout gesneden ben, een goede baan heb en die zonder pastechi heb weten te krijgen.
  WALGELIJK!!

 3. Staatsregeling Artikel 29.2 “Indien een minister het vertrouwen van de Staten niet langer heeft stelt hij zijn ambt ter beschikking.”

  Hoe je het ook wendt of keert, dat is nu wel het geval. Met of zonder Asjes en Griffier.
  Er staat niet “Zal de minister overwegen zijn ambt ter beschikking te stellen”
  De Gouverneur kan er dus mee verder. Hij kan nu de ministers bedanken en zeggen dat ze per 17 september 2012 zijn ontslagen en hun bureau moeten ontruimen.

  WAAR WACHT DE MAN OP???

 4. Goed zo! Opgedonderd met die boevenbende!!

 5. Ik hoop, dat iedereen van deze regering en hun Statenleden bij het minste vermoeden vervolgd zullen worden op dezelfde wijze als Gumbs e.a. vervolgd zijn nl. kapot procederen, todat ze geen geld meer hebben om door te gaan.

 6. “De Groep van Twaalf” is niet een of ander louche gezelschap, maar het is een meerderheid van de Curacaose Statenleden, die dus zoals gebruikelijk in een democratie, bij meerderheid besluiten neemt. Die Statenleden zitten daar niet namens een of andere politieke partij, maar zijn benoemd om in de Staten te handelen, “zonder last of ruggespraak”. Er vallen dus geen zetels te stelen , gewoon omdat ze niet van de politieke partijen zijn. En een mens kan van gedachten veranderen, dus ook Statenleden. Wellicht is een districtenstelsel beter, maar dat bestaat (nog) niet op Pais Korsow.

 7. Ook de Nederlandse kranten erkennen ons nieuwe parlement. En de moties van wantrouwen:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/14/parlement-curacao-stuurt-demissionair-kabinet-naar-huis
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12942962/__Regering_Curaao_weg__.html

  Zo hoort het ook, de meerderheid beslist.
  Lang leve onze democratie!

 8. Het lijk dat de tijd is aangebroken om te vertrekken van Curacao. Het beloofde Caraibische paradijs door d’Haag gaat niet door. Hun politieke patij PAR gaat verdwenen samen met alle landveraders. Na 375jr is het voorbij,duss koffers inpakken en 20 min verderop is Bonaire. Doeiiii

 9. Mensen willen democratie toch? dat betekent toch verkiezingen toch?

 10. Deze situatie is triest, beschamend en ronduit belachelijk. Het is een ongekende schande voor het Koninkrijk der Nederlanden. In een democratische samenleving geldt dat de gouden regel stem van de meerderheid beslist. Curacao is tot op heden een parlementaire democratie en onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Hoe kan het zijn dat een minderheid (PS, Asjes) blijkbaar zijn wil kan opleggen aan de meerderheid? Er kan eenvoudigweg geen enkel reglement of wet zijn die boven de gouden regel van de democratie staat. Het Koninkrijk der Nederlanden dient hier onmiddellijk corrigerend op te treden en er voor te zorgen dat de parlementaire democratie zonder problemen kan functioneren. Er staat hier heel veel op het spel. Het is uiterst belangrijk dat de er op 19 oktober eerlijke verkiezingen worden gehouden en dat daardoor de uitslag door iedereen zal worden geaccepteerd. Leger en politie moeten zonodig worden ingezet om de parlementaire democratie veilig te stellen en te verdedigen. De tegenstrijdige meningen die op deze site naar voren komen zijn de moeite waard, maar daarvoor hebben we nu juist een parlement.

 11. Nieuw op Crimicao: 2 staten. Kunnen we nu het Guinness book of world records bellen ? Komen we tenminste nog een keer positief in het wereldnieuws !

 12. Ik sta achter onze 12 Statenhelden!
  Laat uw stem ook klinken, wie steunt hen?
  Ik denk: de overweldigende meerderheid..

 13. Hij die belet de Staten hun werk te doen loopt de kans een levenslange gevangenisstraf te krijgen. Zie meerdere geldende regelingen. Dat moet Asjes inzijn oren knopen.

 14. heel juist Marie….
  de PS is een zeer foute partij.
  Wiels is een zeer gevaalijk persoon voor Curacao.
  Hij is schuldig aan alle ellende en tweestrijd.
  Maar wie haat zaait zal haat oogsten…

 15. NB
  Wat de andere boeven betreft, het kwaad straft zichzelf wel. En wellicht sneller dan we denken.
  Je kunt het arme gemakkelijk te manipuleren gepeupel die achter Wiels staan niets kwalijk nemen.
  Dat is al sinds de oudheid zo, geef het volk brood en spelen en dan doen ze alles. Dus wat dat betr is er niets veranderd in een paar duizend jaar.

 16. ik heb vanavond de Tv. beelden gezien van deze opproerkraaiers. Ik denk dat iedereen met een beetje verstand ook doorheeft dat de aanhangers van PS/MFK of MAn die daar zo aan het schreeuwen waren een betaalde groep was veelal ingehuurd om herrie te schoppen.. Puur “gestagee” Wat een schande en zwarte bladzijde voor Curaçao.

 17. Ik geef Godett graag het voordeel v/d twijfel.

 18. De groep van 12 is een volslagen onbekende weg ingeslagen, vol met valkuilen en hindernissen. Het hele gedoe heeft iets ‘illegaals’ in zich, maar toch kan ik begrip opbrengen voor hun moedige optreden. Als je namelijk maandenlang onderdrukt wordt door een grote dictator, dan is het begrijpelijk dat het nu zover gekomen is! Het is nu echter ook de vraag hoe dit allemaal afloopt. Halen we 19 oktober wel in goede gezondheid? Het is namelijk nu al aan het escaleren, ook met het aannemen van deze ‘moties van wantrouwen’. Hoe denkt de kiezer over dit strijdtoneel?

 19. Het feit dat een minderheidspartij als PS zijn aanhang oproept om een statenvergadering op te roepen en de politie en beveiligers het merendeel van onze volksvertegenwoordigers de toegang ontzeggen, duidt op een coup door PS. Mensen open uw ogen: PS laat zijn ware kleuren zien. Wat zij onder een souvereine staat verstaan wordt dus duidelijk een politiestaat. Stop de dictatuur van de mnderheid, stop PS!

 20. Ik sta volledig achter de groep van 12, want Asjes, Wiels, Thode en Schotte maken het eiland internationaal ten schande en hebben de democratie op grove wijze verkracht.

  Neemt niet weg dat twee Staten natuurlijk een grote (tragi)komedie is. Zo’n voorstelling heb ik in Luna Blou nog nooit gezien.

  Ik had hier graag geschreven dat alle (straf)rechtelijke veroordelingen zich in 1 van deze 2 Staten bevinden. Maar helaas verhindert Anthony Godett dat, maar die loopt wellicht nog over (hij doet niets anders) en dan gaat deze stelling wel op.