• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet heeft vanmiddag overlegd met alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer. Tijdens het overleg is gebleken dat de fractievoorzitters in de eerste vergadering van de nieuw gekozen Kamer op donderdag 20 september aanstaande een debat willen houden over de verkiezingsuitslag.

Het doel van de beraadslaging is een of meer (in)formateurs te benoemen en de door hen uit te voeren opdracht vast te stellen. Dit is conform artikel 139a van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer.

Verkenner
Tijdens het overleg hebben de fractievoorzitters unaniem ingestemd met het voorstel van de voorzitter van de grootste fractie in de Tweede Kamer om een verkenner te verzoeken nader onderzoek te doen. Demissionair minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gevraagd om als verkenner met alle fractievoorzitters gesprekken te voeren.

Gesprekken
Doel van de gesprekken is het formuleren van een voorstel voor een door de Tweede Kamer vast te stellen opdracht aan een of meer informateurs. De fractievoorzitters stellen voor dat tijdens het debat op 20 september aanstaande de verkenner aanwezig zal zijn om desgewenst inlichtingen te verstrekken.

2 reacties op “Debat over verkiezingsuitslag Nederland”

  1. Verbeet heeft Asjes gebeld om na te gaan of ze de vergaderingen kan opschorten en nog even lekker kan blijven zitten. Asjes heeft voorgesteld om de verkiezingen in NL illegaal te verklaren en kamerlden die protesteren door de politie te laten verwijderen. Eventueel nog een knokploeg voor de deur om een paar Kamerleden in elkaar te timmeren. Dan komt het wel goed met Verbeet.

  2. Zij hebben nog een tweede kamer. 🙂