• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Partido MANCURAÇAO – Partido MAN heeft vandaag een brief gestuurd aan zowel Eugene Cleopa als de politieke partij PAIS. Hierin eist MAN de zetel die Cleopa heeft meegenomen, terug. De partij stelt Cleopa persoonlijk aansprakelijk voor de chaos binnen de Curaçaose regering.

 
Volgens de MAN gebruikt Cleopa de zetel om onderdeel te vormen van ‘de groep van 12’. “Het volk wordt hierdoor in onzekerheid gebracht en is de kloof tussen burger en politiek groter”, aldus de partij.

Lees hieronder de brief die MAN heeft gestuurd aan Eugene Cleopa en PAIS (Papiamentstalig)
[scribd id=105840193 key=key-23ajsugf5ori66l8vhco mode=scroll]

16 reacties op “MAN eist zetel van Cleopa terug”

 1. Ten eerste, dat het eiland in een uiterst precaire situatie verkeerdt is niet (alleen) de schuld van Cleopa maar ook van de boevenbende in de Fòrti onder leiding van o.a. Cooper. Ten tweede, de chaos binnen de regering is makkelijk uit te leggen, namelijk, je hebt te maken met een groep boeven die ook shòuru’s blijken te zijn en de democratie dwarsbomen. En last but not least, het derde punt is dat de tijd tussen nu en de dag dat Cooper de Bon Futuro binnenstapt heel kort is. Hij is gewoon wanhopig bezig zetels aan het bedelen. The glory days are over.

  “I’ll see you at the opera tonight. I’ll hold your seat till you get there. After you get there you’re on your own.” (Groucho Marx in “Duck Soup”. 1933)

 2. Statenvoorzitter Ivar Asjes ontvangt twee salarissen. Eén voor zijn parlementaire functie, en één als sectordirecteur Publieke Zaken.

  Dat meldt althans de groep Inhustitianan Laboral via emails en het Antilliaans Dagblad maakt er melding van.
  Volgens die groep is Asjes in juni 2011 via een landsbesluit benoemd tot sectordirecteur voor de duur van één jaar, maar heeft hij die functie nooit uitgeoefend. Desondanks kreeg en krijgt hij nog steeds het salaris van die functie van ruim 12.000 gulden per maand, beweert de groep.
  Eerder werd Asjes onrechtmatig benoemd tot directeur van Selikor en ontving hij maandenlang een flink salaris, totdat de rechter de benoeming ongedaan maakte

 3. En wij eisen enige honderdduizenden guldens van Helmin Wiels terug. Dat hebben de afgelopen 2 jaar de 20 (!) bezoekjes aan zijn kinderen in Nederland de belastingbetaler gekost, laat de Amigoe vandaag weten.

  Wiels, die zijn mond vol heeft van het volk heeft datzelfde volk hiermee bestolen. 20 reizen naar Nederland, dit is echt van de gekke.

 4. Eisen kunnen ze niets, vriendelijk verzoeken natuurlijk altijd. Zie de diverse regelingen (in de Nederlandse taal) op www.parlamento.cw. Je kunt alle talen kiezen want de regelingen zijn altijd in het Nederlands.Maar misschien beheerst de MAN die taal niet anders hadden ze beter kunnen weten. ( veel kabinetsleden zijn overigens gezien hun stemmentotaal niet gekozen door de bevolking . Het lijkt wel of zij op basis van corruptie-bereidwilligheid hun positie heben gekregen. Zij dienen ook die onterecht bezette zetel aan de bevolking terug te geven).

 5. Het begint de coalitie te jeuken ze weten dat ze fout zitten daarom deze achterlijke eis. Ook cooper wordt onder druk gezet door de ps en mfk. Ikke wordt erg nieuwsgierig wat deze heren te verstoppen hebben. 1 ding weet ik zeker het eigenbelang is groter dan het belang van dushi korsow en haar bevolking.

 6. Ik dacht dat we met Helmin Wiels het toppunt van domheid bereikt hadden, maar Cooper doet aandoenlijke pogingen Wiels qua domheid te overtreffen.

  Een kansloze brief, en een brevet van onvermogen van de MAN. Lachwekkend gewoon.

 7. Dit is een goed teken. Als Asjes toch een keer moet vergaderen is deze stem nodig. Denk dat ze dat zien aankomen.

 8. Ha ha Chaos is zelf door de MAN gecreerd.. en dan heb je zo’n Desmond Leetz die denk dat de MAN geen stemmen zal halen omdat mensen liever naar de PS gaan.. jarenlang van corruptie door de MAN!! genoeg is genoeg!

 9. Zielige reactie van een zielige partij…

 10. Als twee verwende jongetjes eisen ze op wat niet van hun is, grappig !

 11. Ik denk dat ze niet helemaal sporen bij de MAN. Hebben we het over dezelfde club waar vette pastechi eter Cooper een ministersfunctie heeft en Ms. Eisden meer dan 15x de oceaan over is gevlogen op kosten van de gemeenschap.
  Je moet maar durven.

 12. LOL toen Schotte het zelfde deed was er geen probleem toch?

 13. Ahaahah ze beginnen de PAR te lijken…. alleen maar brieven schrijven, alleen nu is de MAN oppositie net als de PAR toendertijd ahhaha..

 14. De MAN heeft niets te eisen, zo simpel is het, en Cleopa verantwoordelijk stellen voor de chaos in de regering??? Hahahahahaha

 15. En zo gaan ze door met rommel gooien totdat het niemand meer iets uitmaakt.

 16. Zucht, zucht, zucht. Houdt het dan nooit op? Ga besturen, doe iets nuttigs!