• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) heeft een nieuwe lijst uitgebracht voor de Makutu Básiko (basismand levensmiddelen). Elk half jaar wordt de lijst geëvalueerd door een commissie om de bevolking producten van eerste levensbehoefte voor een betaalbare prijs te kunnen blijven bieden.

De mand is geactualiseerd conform ministrieel decreet P.B. 2012 nr. 52. Op de lijst zijn aanpassingen gedaan in de beschrijving en het gewicht of eenheid van de producten. Enkele van deze wijzigingen zijn:
– Pasta, dat is gespecificeerd als alle soorten en merken spaghetti en macaroni, het gewicht is veranderd van 1lb tot tussen de 450-500 gr.
– Funchimeel, gewicht is veranderd van 1lb naar 1 kg of minder.
– Alle merken van originele cornflakes is veranderd van 7 oz, 7.5 procent, 18 oz naar gewicht tussen de 250 en 550 gr.
– Alle merken poedermelk was 400gr & 900 gr en dat is geworden tussen de 350 en 900 gr.
Daarnaast is er ook een wijziging aangebracht voor medicijnen in de mand. Vanaf nu zijn alleen antidiabetische medicijnen verkrijgen via de Makutu Básiko.

Informatie
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de sector Empresarial van het MEO via telefoonnummer 462-1444, kiesnummer 128, 138of 154 of per e-mail via info.meo@gobiernu.cw. Een gedetailleerde lijst van alle levensmiddelen in de Makutu Básiko (P.B. 2012. number 52) is te vinden op de website van de overheid.

4 reacties op “Wijzigingen Makutu Básiko”

 1. Is Hakim niet naar Dominicaanse Republiek,Venezuela,Colombia en Guyana gereisd om goedkoopste groenten en fruit voor het volk van Curacao te regelen? Het is raar dat
  geen enige van deze zakenreizen met het doel ons van groenten en fruit te voorzien niet zijn gelukt. Iemand had het al voorspeld maar Hakim wilde niet horen.Met dat geld dat verspild is in deze reizen kunnen een hele boel groenten en fruit gekocht worden speciaal voor ons kinderen!

 2. Ik kan mij nog goed herinneren dat in Januari Hakim zijn mond vol had van gezond eten en meer specifiek groenten en fruit voor alle inwoners. Mag ik vragen,heer Hakim,wat is gebeurd dat nu in September uw niks meer zegd daarover? Of is het dat het volk niet
  meer gezond moet/kan/durft eten of zijn uw plannen voor goedkopste groenten/fruit op
  Curacao in het water gevallen.Volgens mij,moeten wij altijd,dus,nog steeds gezond en goedkoop eten !! Gaarne uw uitleg hierover!!

 3. Waarom geen groente en fruit.. stuk gezonder!

 4. Is dat alles heer Hakim wat uw en uw commissie in 8 maanden heeft gedaan:wijzigingen
  van 1 lb naar 1 kg,poedermelk van 400 gr naar 350 gr?Uw nieuwe gedetaillerde lijst die volgens u op de website zou staan is onvindbaar. Wat een trieste vertoning van uw “beleid” of “onbeleid” = geen beleid. Wat heeft u eigenlijk gepresteerd voor ons volk in dit gehele jaar? Kan u nachts nog slapen zonder schaamte? Have a hart! meneer Hakim