• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De PAR heeft bij de vice-voorzitter van het ‘nieuwe’ parlement , Anthony Godett, een vergadering aangevraagd. De Groep van Twaalf wil snel bijeenkomen om te vergaderen over de ‘zorgwekkende situatie in het land’. Dat zegt oud-parlementsvoorzitter Pedro Atacho tegen Radio Hoyer 2.

Volgens Atacho neemt de demissionaire regering allerlei nieuwe beslissingen, terwijl de regering alleen lopende zaken mag afhandelen. “Daarom moet er zo spoedig mogelijk een Openbare Statenvergaderingen worden opgeroepen, zodat de meerderheid van de Statenleden moties van wantrouwen kunnen aannemen”, zegt Atacho. “Vervolgens kan de Staten bij de gouverneur een verzoek neerleggen om een interim-kabinet te vormen tot aan de verkiezingen.”

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Pedro Atacho:

14 reacties op “‘Nieuw’ parlement vraagt vergadering aan”

 1. Het feit dat een minderheidspartij als PS zijn aanhang oproept om een statenvergadering op te roepen en de politie en beveiligers het merendeel van onze volksvertegenwoordigers de toegang ontzeggen, duidet echter wel op een coup door PS. Mensen open uw ogen: PS laat zijn ware kleuren zien. Wat zij onder een souvereine staat verstaan wordt dus duidelijk een politiestaat. Stop de dictatuur van de mnderheid, stop PS!

 2. @P de Rechter
  Misschien aardig om dit nog even te lezen (Atapalabra)

  Eredoctoraat Schotte
  Elke universiteit is vrij om een eredoctoraat toe te kennen aan een persoon vanuit een eigen overwegingkeuze. Door het eredoctoraat in ontvangst te nemen van de Caribbean International University (CIU), komt premier Gerrit Schotte (MFK) echter meteen in een moeilijk dilemma terecht, namelijk dat van de schijn van belangenverstrengeling. Want de universiteit die de eretitel geeft, krijgt daar meestal iets voor terug.
  Volgens de definitie duidt belangenverstrengeling op een situatie waarbij iemand meerdere belangen dient die een zodanige invloed op elkaar kunnen uitoefenen dat de integriteit van het een of het andere belang in het geding komt.
  Een paar jaar geleden had deze universiteit op advies van toenmalige gedeputeerde van Toerisme, Schotte, zich ingeschreven voor het verzorgen van trajecten van de Sociale Vormingsplicht voor kansarme jongeren (in het Spaans) voor 1,8 miljoen gulden. Hoewel dit door mijn interventie als minister van Onderwijs werd afgevoerd, heeft de toenmalige gedeputeerde van Economische Zaken daar heel lang over lopen protesteren. Een verzoek van de CIU om lokale erkenning te krijgen voor haar universiteit kon ook niet worden ingewilligd, omdat de wet dit niet toestaat. Er is een Landsverordening Universiteit van de Nederlandse Antillen (LUNA), sinds 16 april 2010 overgedragen aan Curaçao, die de UNA beschermt.
  De CIU heeft echter vanuit de vrijheid van onderwijs in ons land het recht om zich als onderwijsinstelling hier te vestigen en het ‘bedrijf’ heeft sinds 2001 een vestigingsvergunning. In het verleden is die vestigingsvergunning ‘misbruikt’ als een bewijs van erkenning, zoals nog steeds blijkt uit de vage omschrijving op de website: ,,Somos una institución de educación superior registrada y autorizada por el Gobierno de las Antillas Holandesas desde el 7 de diciembre de 2001.”
  De onderwijsinspectie heeft de CIU in het verleden al aangesproken toen bleek dat in advertenties gesteld werd dat de universiteit door de overheid van ons land erkend is. Nu onze minister-president met de bijbehorende ceremonie een eredoctoraat in ontvangst heeft genomen en het gebruikelijk is dat de universiteit ‘profijt’ krijgt van een dergelijk geste, zal onze jonge premier hard z’n best moeten doen om zelfs de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

 3. @P de Rechter

  Correctie. Mavo Schotte is hc van de UNA. Waar heeft u het over. Het is de CIU
  gezeteld in het WTC. Een Venezoelaanse club die weinig tot niets voorstelt.

 4. Dit heeft misschien niet erg veel met het onderwerp te maken (of misschien juist wel) maar, ik ben in de gelegenheid om op dit moment vanuit Nederland via Internet live de vergadering belegd door het “nieuw” parlement te beluisteren, welke door bizarre omstandigheden in het Van der Valk Hotel moest plaatsvinden. Tijdens deze vergadering toen mevr E de Jong Elhage aan het woord was, kreeg zij te horen van de voorzitter dat haar spreektijd ten einde liep en dat zij nog maar twee minuten spreektijd over had. Op haar beurt vroeg zij ; “nog maar twee minuten voorzitter??” en de overige parlementsleden schoten in de lach.!!! WAT EEN VERADEMING. Wij moeten elkaar aan de tand kunnen voelen, elkaar scherp houden, een goede discussie voeren, analyseren en constructieve opbouwende kritiek kunnen leveren en gelijktijdig beseffen dat het om de zaak gaat en niet om de persoon. Niet op de man, met respect! Het gaat om het welzijn van het volk. Een simpel punt maar het gaat om een principe. Hopelijk is dit profetisch.

 5. @John Baselmans Ik hoop dat je een grap maakt.
  We zitten op een glijbaan richting de verdoemenis. Het jaar 2019 wordt voor ons een heel kritisch jaar. We hebben helemaal niets aan dit politieke geharrewar. We hebben politici nodig die dit eens gaan inzien. Wanneer er geen goede strategie gevolgd wordt dan zal in de jaren na 2020:
  – de ziektekostten onbetaalbaar zijn;
  – zal de pensioengerechtige leeftijd worden opgetrokken naar 70 jaar;
  – zullen mensen moeten inleveren op hun pensioen;
  – zal de belastingdruk verder toenemen;
  – zullen alle economische activiteiten verder afnemen;
  – zal er grote werkeloosheid ontstaan;
  – zal er weer een grote exodus plaatsvinden richting Nederland;
  – zal de huizenmarkt helemaal instorten;
  – zal er echte armoede ontstaan;
  – zal de criminaliteit schrikbarende vormen gaan aannemen;
  – zal de gulden devalueren;
  – zal Curacao een slechtere situatie gaan krijgen dan Suriname nu.
  Dus beste John om nu de loftrompet te laten schallen over hoe slim dhr Schotte en Asjes zijn. Sorry, maar kennelijk zie je de ernst van de situatie niet in.

 6. Sommigen denken nog immer dat Schotte enig benul had wat er gaande was………….geloof me, die is het spoor al heel lang bijster. Met zijn MAVO 2 opleiding heeft hij geen flauw benul wat er om hem heen gebeurt.
  Alles wordt voor hem geregeld en af en toe krijgt hij een e-mail of telefoontje waarin wordt duidelijk gemaakt wat hij moet doen of zeggen.

 7. Het probleem van het verdwenen kabinet Schotte (Dr. h.c.!!! een eeuwige schande voor de UNA)was natuurlijk dat dat niet ten dienste stond van de bevolking ( door sommige leden genoemd : het volk, door een figuur zelfs : MIJN volk !) maar dat zij vonden dat het volk ten dienste van het kabinet moest staan. Ze waren allleen maar uit op eigen gewin!
  Maar ja, het blijkt maar weer eens : hoogmoed komt voor de val. Hopelijk worden ze binnen niet al te lange tijd tot verantwoordng geroepen.

 8. De PAR heeft groot gelijk, want ik heb de indruk dat de MFK/PS mafia flink misbruik van hun demissionaire status aan het maken is. Asjes zet, uiteraard in ruil voor een vette pastechi, de Staten buitenspel zodat Schotte ongecontroleerd kan doen waar hij zo goed in is gezien zijn ellenlange lijst veroordekingen: liege, stelen, frauderen, roven en graaien.

 9. Laten we eerlijk zijn zoals altijd.. politici kunnen het land leegroven en vrijwel niemand gaat de cel in. Zelfs als heb je een strafblad als Constancia en Schotte kan je gewoon doorgaan. OM doet geen fluit! Politiek is gewoon georganiseerde misdaad!

 10. Wat John Baselmans vind weten kennelijk velen al maar wat belangrijk is is dat heer Asjes gewoon ge-misbruik van de kleine regeltjes en mazen in de regels en wetten die opgesteld zijn destijds door de regerende PAR en PNP-FOL. Ik ben heer Schotte en heer Asjes dankbaar voor de laatste twee jaren waar hun hebben laten zien hoe een zwak reglement, zwakke wetten zij in elkaar geflanst hebben om die 10-10-10 te halen! Het is niet deze regering die gefaald is maar de vorige machtsmisbruikers! Deze regering laat zien dat je langs de screening kan komen (wassen neus is) en dat zowel de wetten en regels OVERAL rammelen. Dank u heren Schotte en Asjes. Job well done!

 11. meteen het stelletje onbenullen bij de oren nemen en vragen waar die 180 miljoen zijn, duidelijke verantwoording en anders verantwoordelijk stellen voor het verlies met beslag op al hun bezittingen, pas afgesloten lukratieve contracten en op die manierr terughalen!!!

 12. John Baselmans hoopt, zoals hij gisteren zei, dat de groep van 12 veroordeeld gaat worden.

 13. John Baselmans vindt wellicht dat we gewon even moeten afwachten, maar dit is een van de vele redenen waarom dat helemaal niet moet. Boven dus ook een hele dikke reden waarom deze regering naar huis moet. Met een dikke motie van wantrouwen, dat zou ik ze graag willen meegeven, beetje het land leegroven van 180 miljoen en totaal wanbeleid..
  Ik sta hier dus helemaal achter. The sooner the better

 14. @oppositie,

  kom met een folder vertel het werkelijke verhaal zonder op de persoon te spelen.
  maar het algemene verhaal:
  -Dure dienstreisjes,
  -Maffia, die bepaalde partijen onder hun beheer hebben.
  -het criminele verleden van enkele personen.
  -wat gebeurt er als NL straks gedag zegd tegen Curacao.
  -Waarom bepaalde politici zo een belang hebben bij onafhankelijkheid.
  -Wat er gebeurt als de Maffia weer een termijn krijgt van 4 jaar regeren.
  -financiele belangen die spelen voor Dos Santos

  Laat het volk iets lezen waar ze nog eens goed over na moeten denken.
  Stop met ruzie maken, maar ga de wijken in en vertel jullie verhaal….
  dat is het enige dat redding kan brengen.
  want deze huidige politici gaan weer winnen….als jullie alleen maar ruzie maken en geen actie voor de verkiezingen doen.
  werk samen : PNP/PAR/PAIS

  het is Wiels echt gelukt om een twee deling te creeren.
  Wij en Zij….
  deze chaos is in hun belang…
  de haat regeert, dat moet stoppen………ta basta

  Ga actie voeren om stemmen te winnen.
  stop de ruzie wlles nietes wie hheft gelijk : who cares.