• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Anthony Godett, die maandagavond door de Groep van Twaalf werd benoemd tot vice-voorzitter van de Staten, heeft gisteravond een notariële akte bij griffier Silvin Cijntje laten bezorgen. In de akte worden de nieuwe Statenvoorzitter, oud-MFK-lid Dean Rozier, en Godett als vice-voorzitter bekendgemaakt.

De akte is opgesteld door notaris Alba Chatlein en alle leden van de Groep van Twaalf worden in de akte genoemd. Elf leden van het parlement hebben maandagavond tijdens een zelf ingelaste Statenvergadering de Statenvoorzitter, Ivar Asjes, en vice-voorzitter Amerigo Thodé afgezet. De bijeenkomst gebeurde buiten het parlement om en het is nog onduidelijk of de vergadering een legale basis heeft.

Wet
De Statenleden, die zich Grupo 12 noemen, baseren zich naar eigen zeggen op Reglement van Orde van Staten van Curaçao: Onvoorziene gevallen, Artikel 120. “In gevallen waarin het reglement of enige andere wettelijke regelingen niet voorziet, beslist de meerderheid van de leden.” Asjes noemt de vergadering illegaal, omdat de vergadering niet is opgeroepen ‘door de legaal benoemde parlements voorzitter’. “Het Reglement van Orde geeft geen ruimte aan andere leden om een openbare vergadering bijeen te roepen. Indien dit toch plaatsvindt, kan alles wat in deze vergadering wordt besloten niet worden beschouwd als beslissingen van het parlement.”

[scribd id=105706396 key=key-15zklikuvnoxggcrxnkc mode=scroll]

7 reacties op “Akte Groep van Twaalf bij griffier”

 1. Oiii een heuse Zorro-Prikker 🙂

  Toegegeven Zorro, erger heb je het net bedacht. Daar denken mogelijk zijn 8 by-sides aan, de rest van ons vrouwvolk ‘ech nie’….. Hier aan de oostkant zou hij in ieder geval alleen maar zijn energie verspillen. En da’s niet (MFK-) groen….

 2. @ Nardy. Ik doe dit omdat MFK best zichtbaar en schreeuwerig is en ik ril bij de gedachte aan nog een keer zo’n regering. Bovendien vertrouw die pol’s van hier nl niet zo….

  Mooie informatie en zeker beter dan die kulpeilingen. Het kan altijd nog erger dan rillen bij de gedachte. Veronderstel dat Schotte bij jou op wijkbezoek zou komen en je zin in hem zou krijgen. Dan blijft het niet bij het indraaien van een spaarlamp voor onze Don Juan.:-)

 3. O laat ik niet vergeten, omgeving Jan Thiel, Jan Sofat, Brakkeput, Zuurzak, Bottelier Dominquito en Punda veel PAR maar ook wel PAIS. Ik schiet hier totaal willekeurige mensen aan in supermarkten, botica’s en vraag nooit rechtstreeks wat ze stemmen maar wat ze denken wat hun wijk gaat stemmen. Ben tot nu toe 2 MFK-ers onder de boodschappenjongens tegengekomen, PS hoor ik niets over…

  Ik doe dit omdat MFK best zichtbaar en schreeuwerig is en ik ril bij de gedachte aan nog een keer zo’n regering. Bovendien vertrouw die pol’s van hier nl niet zo….

  Tot zover mijn ervaringen.

 4. Voorlopig vraag ik bijna dagelijks bij sneks (Daniel, Willibrordus, Montana en Korporaal) welke partij de wijk over het algemeen het beste vinden, en ik hoor toch steeds weer PAIS..

  Andere veelgehoorde comment: Alex Rosario is goed, maar er staan ook enkele ‘minderen’ op de lijst..

  Vandaag vroeg ik onze huishoudster uit Kwartje wat haar wijk denkt: PAIS/PAR. Ik blijf informeren maar ik ben niet meer bang voor MFK of PS

 5. Het is bijna verkiezingen en de MFK speelt daar goed op in met fotorapportages en feestjes en uitdelen van blackberries. Het volk heeft weinig op met die gedoe met Asjes. Het zal juist de mensen besluiten om niet op de PAR te stemmen. Het inderdaad tijd dat de PNP/PAR en PAIS ook de wijken ingaan om hun verhaal te verkopen!

 6. Asje brult altijd maar wat. De meerderheid bepaald, dat heet democratie.

 7. ga vooral door met ruzie maken.
  Schotte loopt in de wijken en haalt de stemmen binnen…
  hoe dom kunnen jullie zijn?????

  PAR/PNP/PAIS
  ga de wijken in en vertel jullie verhaal….