CURAÇAO – Ondanks het afzetten van Statenvoorzitter Ivar Asjes door de Groep van Twaalf gisteravond, heeft Asjes vanmorgen het parlementaire jaar gesloten en het nieuwe Statenjaar geopend. Rick Hart van Radio Hoyer 2 sprak vanochtend met Asjes, demissionair premier Gerrit Schotte en Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels.

Bij het openen van de vergadering vanochtend las Asjes het advies, dat hij van griffier Silvin Cijntje de avond daarvoor had gekregen, op. De Statenvoorzitter vertelt wat er in dat advies staat:

Rick Hart in gesprek met Ivar Asjes:

Illegaal
Minister-president Gerrit Schotte begrijpt niet waarom de PAR-fractie een brief heeft gestuurd naar Ivar Asjes waarin ze meedelen dat ze niet aanwezig zouden zijn bij de vergadering van de Staten. Daarmee bevestigt de PAR volgens Schotte dat Asjes nog steeds de Statenvoorzitter is. De vergadering van gisteravond waarin een poging werd gedaan Asjes en Thodé af te zetten, was volgens Schotte illegaal.

Rick Hart in gesprek met Gerrit Schotte:

‘Nepstaten’
Volgens Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is de vergadering van gisteren georganiseerd door nepstaten. Wiels vindt het ongehoord dat een nieuwe Statenvoorzitter gekozen wordt terwijl hij in het buitenland is.

Rick Hart in gesprek met Helmin Wiels:

24 reacties op “Onbegrip over afzetten Statenvoorzitter”

 1. Het is zeer jammer, dat de redactie van VP niet consequent alle comments van Wilempie verwijdert maar uit coulance en medelijden nog iets laat staan en wij maar ergeren.

 2. @ aan allen

  Ik wil iedereen nogmaals op het hart drukken op geen enkele manier gte reageren op Willems.
  Onbegonnen werk en zonde van de tijd.

 3. Hebben we het hier over dezelfde vette Asjes, Creditcardgebruiker op kosten van de bevolking:

  http://www.knipselkrantcuracao.com/2012/09/asjes-ontvangt-twee-salarissen/

 4. @Pukkie,
  Afgesproken, Puk, mijn comments vanaf nu overslaan! Van harte bedankt, Merci!!!

  @ Van Westenbroek,
  Jouw onzin is weer niet ter zake, maar weer nogmaals over mijn persoon bij gebrek aan kennis! Het gaat over meerderheidsmacht overdracht door corrupte overlopers. Dus geen meerderheidsmacht door het volk, maar overdracht van meerderheidsmacht door overlopers wat illegaal en onbestaand is. Overlopers zijn onbevoegd en beschikken niet over meerderheidsmacht dat is een voorrecht uitsluitend aan het volk m.b.t. een democratisch staatsvorm.
  Praatjes, heel onzinnig heb je wel bij gebrek aan denkvermogen. Eenmaal bij Caprileskliniek laat je gelijk verzorgen. Je doet jezelf en heel het Eiland een plezier mee!

  @Zorro,

  zo, zo, Zorro. Je blaft niet beter dan jouw honden! doe voort!

  @Sander,
  Dikwijls had ik jou de eer gegeven om met jou in discussie te gaan en telkens weer kwam het op hetzelfde neer; zij het parels voor varkens gooien of de sop is de kool onwaardig.
  Daag Sanders, een fijne dag verder!

 5. @Willems,

  waneer krijg ik eens antwoord op onderstaande vragen:

  over inhoudelijk ergens op in gaan gesproken.
  bent u ooit ingegaan over de MOT meldingen, de fraude praktijken en het doodrijden van een 65 jarige dame door de heer Gerrit Schotte onder invloed.
  over zijn contacten met Maffia figuren zijn vele reizen naar Haiti en uberhaupt zijn vele reizen.
  zijn hoffotograaf en zijn auto met sirene en een colonne motorpolitie alsof hij de president is van USA ipv een eiland zo groot als de gemeente Almere.
  en hoe u er toe bent gekomen dit allemaal te accepteren en zijn beleid te steunen van uit het verre Belgie?
  U weet ook inmiddels de toestanden over onze minister van gezondheid.
  de millieu ramp bij Jan Kok, de winkeldiefstallen, diploma fraude, alcoholmisbruik?
  kunt u daar ook nog eens inhoudelijk op in gaan?
  zo kan ik over meerdere ministers een lijstje maken, maar stop even want u bent waarschijnlijk te hoog geschoold om iets te kunnen begrijpen van de realitiet hiet op het eiland..
  volgens uw normen kan een land geregeerd worden door Maffia…….

 6. @ Willempie. Mijn comments zijn ook zeer gerespecteerd en gewaardeerd.

  Dat noemen we hoogmoedswaanzin. Door wie? Ik ken niemand van niveau en zelfs mijn honden lusten ze niet. Misschien Chris van Wijk van A., ook welbekend in jouw contreien.

 7. R. Willems, u heeft gelijk: uw comments zijn ook zeer gewaardeerd en gerespecteerd.

  Door de psychologen van de Caprileskliniek wel te verstaan. Die verdienen een dikke boterham aan mensen zoals u.

 8. Kijk Willems , zo ken ik je weer. Wil je mij voortaan beslist niet uitnodigen voor jouw comments. Ik lees die onzin toch al niet meer, maar dan is dat maar officieel vastgelegd.

 9. @Nardy,

  Ja, ik val Westenbroek aan, wat zijn jouw bezwaren? Mijn comments zijn ook zeer gerespecteerd en gewaardeerd, maar niet door jou. Gelukkig! Overigens, heb ik jou uitgenodigd om aan mijn comments gehoor te geven? Westenbroek wacht ongeduldig op jou, haast je!

 10. @R.Willems, zie ik jou nou zelf Henk van Westenbroek op de persoon aanvallen?
  De comments van Westenbroek zijn gerespecteerd, die van jou voornamelijk onleesbaar

 11. Snap je niet waarom ze Asjes af willen zetten?
  Zijn werk is vergaderingen bijeen roepen en punten bespreken. Hij stelt het eerste uit. en als hij dan wel een vergadering door laat gaan, zet hij punten niet op de agenda die volgens hem niet nodig zijn om te bespreken.
  Kortom hij doet zijn werk niet!!
  Ik snap het wel, maar had hem zelf nog even die paar adgen laten zitten

 12. @John, maak er dan meteen 21 van die niet voor het volk bezig zijn want dat is de waarheid! Staten en regering Schotte blinken uit in onvolwassenheid en kinderachtig gedrag!

  @randy, wat is het alternatief, MFK-PS en MAN hebben in 22 maanden meer slecht gedaan dan 16 jaar PAR en bevoordelen alleen de families vander Dijs, Asjes, Schotte en Dos Santos.

 13. @ Kasuari

  Je slaat de spijker op de kop. ‘Journalistiek’ op Curaçao betekend het verhaal aanhoren wat de geïnterviewde kwijt wil zonder daar enige kritische vraag over te durven (of kunnen) stellen.
  Laatst zat ik bij iemand naar een Nederlands nieuwsprogramma te kijken en als je ziet hoe hard de politici daar live op tv aangepakt worden is het verschil overdonderend. Als er hier wat kritische journalistiek zou worden bedreven vallen ze allemaal door de mand en hebben we pas echt een democratie.

 14. @Henk van Westenbroek,
  Jij blijft onzinnig moraliseren, Land en Volk hebben niets aan een instelling als die van jou!
  Aan jouw gezette toon moet je een import zijn die op het eiland rondloopt om te kijken wat je los kan peuteren voor eigen belang om je te kunnen verrijken. Het is uitgesloten dat jij een geboren en getogen landskind kan zijn, die vooruitgang koppelt met het gedrag van de leiders. Goed, de Parlements voorzitter en vice voorzitter zijn op eigen houtje weggestuurd en vervangen door betere lui, Rozier en Godett! Wat voor bijdrage en betekenis heeft dit voor hard werkende mensen en studenten met idealen met betrekking tot het Land? Nu mag jij moraliseren, niet op mijn persoon (jullie weten niet beter dan persoonlijk worden) maar t.a.v. land en volk! Wees een Curaçaoënaar, zoals ik, dan lal je geheel anders!

 15. Het is shame dat 12 statenleden hun eigen regels niet kent.en party als par die 16 jaar lang geregeerd en nog steeds de regels en wetten kent.wat hebben ze al de jaren gedaan.hun zelf en vrienden rijk gemaakt.deze 12 leden moet nooit meer in parlement terug dit is verschrikklijk voor eiland Curacao

 16. De angst blijft regeren en durft niemand naar de rechter te stappen. Juridisch advies zal wel zijn, dat je ook kan verliezen en dat is vlak voor de verkiezingen niet zo goed. Rekening houdende met de reaktie van de gouverneur, zal de volgende aktie een oproeping voor een openbare vergadering zijn (gericht aan Godett) om een motie van wantrouwen tegen de ministers goed te keuren. De gouverneur wordt dan in staat gesteld om een interim kabinet te vormen.

 17. Vergeef R. Willems, want hij weet niet wat hij schrijft. Zij die bedeeld zijn met een gemiddeld (of hoger) IQ zien welke fraudeur en charlatan, welke ongeschoolde clown Schotte is.

  Zij die niet het geluk hebben gehad van onze Schepper een dergelijk IQ te hebben ontvangen lopen blind achter Schotte aan, zoals R. Willems. Gezien hun beperkte verstandelijke vermogens hebben we dat maar te accepteren, want het is onbegonnen werk hen te overtuigen met rede. Ze zijn alleen gevoelig voor inhoudsloos populistisch gebral waar de MFK een patent op lijkt te hebben.

  Laat R. Willems en soortgenoten maar in hun waan, en verspil er verder geen energie aan. Dus bij deze: R. Willems, je hebt volkomen gelijk, de regering Schotte is het beste wat Curacao ooit overkomen is. Heb je trouwens je Blackberry al opgehaald in het MFK gebouw? Ze zijn mooi hoor, ik heb de 8520 gekregen, en jij?

 18. Wat een figuren…. Ze hebben zich goed voorbereid en houden zich aan hun plan wat ze mogen zeggen…. Jammer dat de journalist hen geen moeilijke vragen stelt…..

 19. Onbegrip over afzetten statenvoorzitter?? Mensen die daar onbegrip over tonen dan wel hebben, zijn democratie niet waard.
  Als je zelfs het gevoel niet hebt dat dit juist de democratie aan de kant zetten is dan weet je niet waarover het gaat, of.. je wilt het niet weten.

 20. Een ding moet ik ze nageven : Asjes en Schotte spreken perfect Nederlands ( zeker van Schotte is dat gezien zijn zeer beperkte schoolopleiding bewonderenswaardig ). Helaas geldt dat niet voor een Wiels en een Jamaloodin. Die zijn vaak niet te volgen wegens hun beperkte uitdrukkingsvaardigheid. Jammer is dat zeker Schotte van het rechte pad is geraakt. Ik heb zo het gevoel dat de beste man beslist wat in zijn mars heeft. Helaas streeft hij verkeerde doelen na. De geschiedenis zal over hem oordelen.

 21. Niet het verstand heerst, maar het animale.
  R.Willems 12 september 2012.

  Vanaf het begin van de regering Schotte, ging het mateloos fanatiek-dom aan toe om Schotte en zijn regering omver te werpen. Zonder enige beheersing, venijnig, emotioneel, wrakzuchtig, natuurlijk primitief, niet voor de belangen van land en volk, maar voor eigen meedogenloze macht om de ziel te vertrappen. Alles was goed om Schotte te verjagen. Nu is het zover en toch niet. De regering Schotte ging naar huis, maar blijft in takt en het is het Parlement zelf dat in elkaar zakte. Rozier zou klaar zijn met politiek en is nu bekroond met voorzitterschap van het Parlement! Zou hij zijn hand toch open gehouden hebben en thans willen of niet, een prijs te moeten betalen?
  De ontplooide weerstand was groter dan men verwachtte en men was gedwongen om tot het uiterste te gaan, waarbij het animale de voorhand kreeg als strategie. Dezelfde figuren die vandaag hun glorie en lof over “democratie” luid uitzingen, zijn dezelfde lui die gisteren het moest hebben van omkoperij en vaandelvlucht en lafheid, voor hen ook democratie. Voor hen maakt het geen verschil meer uit. Regering moet weg, ministers moeten weg, voorzitter en vice-voorzitter van het Parlement moeten weg terwijl verkiezingen om de hoek komt kijken. Zie hoe gevaarlijk macht is, wat en wie kan deze soort onbezonnen macht tegenhouden? Kennelijk geeft het aan velen een gevoel van voldoening het omverwerpen zonder enige beheersing van de bestaande moeizame opgezette stellingen van beschaafdheid. Vergeten zij, dat zij ook morgen aan de beurt kunnen zijn met een zelfde soort strategie? Dit gedachte zal hen absoluut niet deren, in tegendeel, er moet immers meer olie op het vuur om de ongecontroleerde animale gemoederen te kunnen voeden met meer energie: dit is Curaçaose beesten mentaliteit op zijn smalst: alles moet plat, dàt geeft de totale bevrediging.
  Jonge mensen moeten een vak leren of gaan studeren in het buitenland, schreiend afscheid nemen van familie en moeten terugkomen om te helpen: Wie moeten zij helpen een Parlement vol met vergiftige mensen, die schreeuwen om verjaagd te worden, omdat het animale waarvan zij overvol van zijn de voorhand hebben? Zij beseffen geenszins, dat zij zo laag aan grond zijn, in tegendeel, zij vinden zich machtig hun eigenmachtigheden, terwijl land en volk als straat honden asbakken omver werpen op zoek naar beter leven! Geen centje positief, rationeel of redelijkheid zijn. Afhakken met de botte bijl, dat moet!
  Nu pretentie en democratie dit of democratie dat:
  Maar stel dat die macht, die meerderheid rust op een leep bestudeerde omkoperij van zwakke kwetsbare elementen in de maatschappij en het OM kan het weerleggen?
  Eén voor één dienen berecht te worden en zonder pardon opgesloten worden met verlies van alle voordelen door zware boetes. Dat doet mij denken aan grote brutale gast, die zich behoorlijk liet gelden tijdens een staking, hij werd betrapt bij vernielingen, werd voor het gerecht gesleept, opgesloten en moest een zware boete betalen. Hij had zijn huis en bezittingen moeten verkopen en eindigde als een straathond in een achterbuurt! Evenzo dienen charlatans, bedriegers en oplichters te eindigen: vandaag een grote bek door valse eer en arglistigheden en morgen vergaan als een kerkrat, ze moeten alles afgenomen worden door straf en zware boetes!
  Moge het OM zegevieren, maar daar zit het juist in……bij dit soort ‘puntje’ en paaltje’.

 22. Wiels moet gewoon wat aker in het land zijn ipv regelmatig naar Ned. te reizen op kosten van de belastingbetaler.

 23. Beroepsfraudeur Schotte en opportunist Asjes maken dit eiland internationaal ten schande. Als ons volk werkelijk zo dom is om weer op deze dieven te stemmen volgende maand kun je niet anders vasstellen dan dat dit eiland een grote openlucht Caprileskliniek is geworden.

  Met zijn veroordelingen wegens fraude krijgt Schotte nog geen baan als kassiere bij Mangusa, maar op deze rots wordt hij ministerpresident.

 24. Heel simpel we wachten tot 19 oktober. Het blijft een feit dat de 12 duidelijk niet voor het volk bezig zijn. Als men het volk zou willen dienen zaten ze als volwassen mensen nu om de tafel en hadden ze als volwassen mensen dan desnoods de rechter erbij gehaald. Duidelijk leren ze niet van de kleine lettertjes en regels die beschreven staan in de wet en in het statuut waar de huidige coalitie en regering gretig gebruik van maken.Of gaan ze na 19 oktober ook zeggen “Ich habe es night gewusst”?