CURAÇAO – Na de olieramp in de Golf van Mexico in 2010 hebben bacteriën in het zeewater zeker 200.000 ton olie afgebroken. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers uitgerekend. Hun onderzoek verschijnt deze week in het wetenschapsblad Environmental Science and Technology.

 
Het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico zonk na een ontploffing en een brand. Honderden miljoenen liters olie en methaan stroomden de zee in. Pas na 3 maanden werd het lek gedicht. Het was de grootste milieuramp in de Amerikaanse geschiedenis. Veel olie en gas zat op enkele honderden meters onder de zeespiegel. De bacteriën in die waterlagen hebben meer dan de helft van de olie en gas daar afgebroken, aldus de wetenschappers.

© ANP, alle rechten voorbehouden

9 reacties op “Bacteriën aten olie Golf van Mexico op”

 1. @ Jeroen, flmaingos zijn Rita’s die stiekum hun rotzooi in de mondi dumpen !

 2. rita dan wordt het tijd om op een andere partij te stemmen. de laatste bijna 2 jaar heeft de hudige regering alleen maar gestolen van de arme bevolking. de arme bevolking moet hier zeker al tot 2019 voor opdraaien, jammer dat ze dit nog niet begrijpen. maar dat komt wel als ze het straks in de portemonee voelen.

  btw, er zijn partijen die het zowel mel de bevolking als met de natuur goed voor hebben.

 3. He Rita, jij weet meer van de lokale natuur dan ik blijkbaar. Leg even uit wat “flmaingos” zijn…

 4. En het onderzoek is gesponsored door…..rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .tromgeroffel…………BP!

 5. @ Rita jij bent zeker ook zo iemand die haar troep in de mondi dumpt ? En ben je nu werkelijk zo simpel om te denken dat die 5000,– van het WNF onze armoede oplost. Nee ik denk dat je het eerder moet zoeken in de uitgaven van onze regering en vraag hun eens een overzicht van de gemaakte reis/verblijfkosten van de afgelopen twee jaar.

 6. Hier heten die bacterien: Politici.

 7. zie je wel niets om ongerust over te zijn. de natuur ruimt het zelf wel op. meer aandacht voor armoede van het volk dan een paar flmaingos

 8. als het onderzoek zolang zal duren is er geen bewijs meer…..

 9. Big deal voor die flamingos en andere dieren die inmiddels vermoord zijn door onze bloed eigen regering (door te laat ingrijpen).