• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Advocaten Carl Grüning en Ronald Koeijers hebben vandaag gouverneur Frits Goedgedrag hun advies gegeven inzake het instellen van een interim-kabinet. De advocaten vinden dat het optreden van de gouverneur als Koninkrijksorgaan niet aan de orde is. Lees hieronder de conclusie van het advies.

[scribd id=105627111 key=key-23b6wodgykse58i2qe7r mode=scroll]

16 reacties op “Advies Grüning en Koeijers”

 1. Don Martina en zonen gesignaleerd bij etentje bij PAIS.

 2. Het advies was 8 pagina’s en 2 worden maar vrijgegeven! Vraagt niemand zich af wat er op die andere 6 staat?

 3. @Ben, eens met je. Iedereen mag dan zeggen: de gouverneur kan niets, waarom bestaat die dure baan dan nog? Bovendien weet ik heel zeker dat Saleh WEL wat zou hebben gedaan. Op de achtergrond, maar toch merkbaar. Die man deed zijn baan met bezieling en integriteit. Volgende gouverneur graag Saleh weer.

 4. @randy, Als jullie geen koloniaal Nederand wil dan moet je lekker onafhankelijk worden!!

 5. @Sander en @Karel

  Beide heren maken deel uit van de RvA, een geheel onafhankelijk Inst. van de Overheid (te vergelijken met de Ombudsman).
  Dus ik snap niet waar jullie opmerkingen over geld nu weer op slaan.

  De Raad van Advies, zijnde een Hoog College van Staat, heeft als hoogste onafhankelijke adviseur van de regering over zaken van wetgeving en bestuur een belangrijke taak in het goed functioneren van onze democratie. De Raad acht het een goede zaak dat in de Landsverordening Raad van Advies, geregeld is dat de adviezen van de Raad in de openbaarheid kunnen worden gebracht.

 6. Hallooo,Curacao is ook eiland van regels en wetten als jullie niet beval hato zijn deuren zijn niet dicht.

 7. Een advies bestaat uit ondermeer een communicatie plan. Een communicatie plan heeft ook een klein onderdeel, namelijk datgene wat hierboven kort gamengevat wordt, (Lees: het samengevatte publicatie die niet eens indicatief hoef te zijn voor de strategische deel van het advies) en haal uw eigen wens eruit. De reacties op hun beurt spreken voor zich.

  Uit het bovenstaande verslag, onder de naam advies haal ik uit, dat de heren nog lang niet zo ver zijn om het orgaan “de Governeur” te adviseren om in de stoel van de gerechtelijke macht te kruipen en oordeel vellend door het leven te gaan. Ook op de hoogste nivo, zal het orgaan “de Koningin” dat nimmer doen. Kijk naar uw reacties…lees het zelf na en realiseer uw angst, paranoide en of behoefte om verdeel en heers te zaaien. Uw woorden liegen er niet om.

  Coupe: een onwettelijk handelen ter sabotage en overname van datgene wat het wet mogelijk maakt.
  Democratie: Vrije verkiezingen.
  Jurisprudentie: mogelijk te beschouwen als collegiaal leidraad binnen het gerecht.

  Uit bestaande jurisprudentie kan ook U concluderen, dat mits de zaak goed geformuleerd is, en dat het de toetsing van zinvolheid, integriteit en doeltreffendheid behaald, het niet wenselijk geacht is om een gedelegeerd (consensus) zetel te vervreemden (Hierbij wordt uitgegaan van het feit dat als de bevolking iemand als volkvertegenwoordiger kiest, een afgevaardigde van de gekozen natuurlijk persoon, de zetel in bruikleen mag beschouwen). Om vervolgens deze dubieuze zetels als gewapende beton te gebruiken om de macht naar zich toe te trekken op de voor avond van de verkiezing kan en mag beschouwd worden als een fundamenteel zwak fundament, dat geen stand zal houden.

  Ik vraag een ieder dan ook, zich te realiseren dat de verkiezing weldegelijk gezien kan worden als een viering van democratie. Paniek is niet nodig, het enige bijdrage wat van U verwacht wordt is uw stem uit te brengen.

  Zelfs de Rijksministerraad kan met het hoogste geschut, de verkiezingen van 10 Oktober niet zonder internationale bemoeienis stoppen. Laten we elkaar geen mietjes noemen! neem je tijd bezin en stem. Mocht de beedigde ministers en/of volksvertegenwoordigers in de tussen tijd iets strafbaars doen, schakel dan de politie in. Maar laat je nimmer opjutten alsof de diminssionare overheid zo gevaarlijk is. Het enige wat ik als gevaarlijk beschouwd is dat de gepleegde coupe, een potentiele poging is om de verkiezing stop te zetten.

  Kortom, als je in aanmerking komt om mee te doen aan de verkiezingen van 19 Oktober en je bent een voorstander van deze verkiezing, dan is het essentieel dat je NIET mee doet aan het sabottage ervan.

  Curacao population…May I have your votes, please?

 8. Mijns inziens een zeer duidelijk advies. Er staat volgens mij dat als de staten niet vergaderen doordat bijv de heer Asjes dat onmogelijk maakt de gouverneur moet ingrijpen in de hoedanigheid van danwel landsorgaan danwel koninkrijksorgaan dwz het statuut.
  Kortom Gouverneur u moet nu een termijn stellen, wat dacht u van 2 maal 24 uur?

 9. Heeft dit flutadvies waar niemand iets mee opschiet 2 weken moeten duren? Waarschijnlijk werkten de heren adviseurs op uurbasis en hebben ze flink hun zakken kunnen vullen.

  En laffe Frits Vluchtgedrag is de lachende derde. Frits, die nog nooit op een eigen mening te betrappen is geweest, kan zijn leventje van van borrel naar receptie gaan weer oppakken. Links aaiend en rechts slijmend maar met nooit eens een woord van kritiek.

 10. Het rapport zegt dat er snel opgetreden dient te worden door de gouverneur! in het belang van Curacao! waar wacht Fritzie dan op?

 11. Wat een vlut rapport. Het heeft het gewicht van een nat koekje. Als een gouverneur advies gaat inwinnen en dit het advies is, wat zegt dit dan over het verstandelijk vermogen van de Gouverneur?

 12. Dit advies slaat echt helemaal nergens op! Laten we lekker onder een boom gaan zitten en ons nergens druk om gaan maken.

 13. ja, inderdaad wat kost deze conclusie.
  dit had iedereen zelf kunnen bedenken…
  Frits had dit ook zelf kunnen bedenken.
  waarom zo een duur raport laten maken.
  mnoest hij zichzelf indekken…
  schande, schande, schande..

 14. Frits Vluchtgedrag kan zich weer lekker schuilen achter het woord van deskundigen. Zielig voor zijn vrouw. Een man zonder ballen.

 15. Kortom, de staten zijn buiten spel gezet, kwalijke zaak voor het land en voor de democratie, maar de Gouverneur is nog niet aan zet. Mooi. Weten we dat ook weer. Bedankt voor de 2 weken onderzoek tegen 600 per uur.

 16. In ieder geval staat hier nu zwart op wit dat de acties van Asjes niet door de beugel kunnen. Vraag is dan alleen: ‘waarom komt het parlement niet met een oplossing en als Asjes dat tegen blijft houden dient de gouverneur in te grijpen’
  Wordt tijd voor wat resolute acties van de gouverneur, niet continu alles op zijn beloop laten.