CURAÇAO – De Bonairiaanse politie kreeg zaterdag meerdere meldingen binnen over overlast door ‘feveren’ (autoraces) ter hoogte van Chosko in de omgeving van de kerk in Playa, kruising Kaya Korona /Kaya Nikiboko Noord. De wachtcommandant werd op de hoogte gesteld en rukte uit naar de plek. 

De politie meldt in een persbericht dat de centrale meldkamer te horen kreeg dat de politie niet ingreep. Volgens de politie kon de patrouille weinig doen omdat er teveel personen bij het racen aanwezig waren.

Overlast
Tegenover de kerk op het pleintje werd de gehele nacht geraced en lawaai veroorzaakt. Hierdoor konden omwonenden niet slapen. Op de desbetreffende plek, ter hoogte van Caribban Fasteners BV, stond een groep van ruim 50 tot 75 mannen en vrouwen met ongeveer twintig tot 25 auto’s en verschillende motoren.

10 reacties op “Politie Bonaire grijpt niet in bij ‘fever-overlast’”

 1. volgens mij deed de skowtu gewoon mee met hun.
  ze zullen vast wel een biertje ook nog gepakt hebben samen met die wannabee f2f boys n girls.

 2. Waarschijnlijk heeft de politie andere prioriteiten.
  Het is toch beter boeven vangen als stampij maken over een paar crossende autootjes?

 3. De politie van Bonaire lijkt wel op Frits Goedgedrag. Die wordt ook riant betaald om alleen toe te kijken bij de politieke porkeria op Curacao.

 4. @jan C, ja die makambas staan er bekend om steeds te feveren. Hier op Curacao ook in Salinja! Altijd die makambas die dat doen!

 5. Hoe kan het dat als ze dat K.. Stikkertje voor de belasting moeten controleren er ineens wel 25 man te vinden is en voor zoiets niet

 6. Het zal zeker weer die allochtonen zijn, want de autochtonen hebben daar niks te makken, gelukkig kunnen ze voorlopig nog vissen, tot dat ze de visvergunning introduceren.

 7. @ no smile.
  Jaloers op hun mooie wagens???

  iedereen wilt het ver schoppen in het leven en als je dan je geld spaart en een mooie auto koopt wordt het in eens patserig. Klopt toch niet.

  Asociaal gedrag wordt tegenwoordig als normaal gedrag gezien dus niks mis mee.

 8. Is er een drift parcour op Bonaire?

 9. Als we maar met z’n allen tegelijk misdragen, dan is er niks aan de hand.

  Op die zelfde manier wordt het racen in Koraal Tabak –iedere zondag– gedoogd volgens mij. Waar ze eerst alleen raceten op de drag strip in Koraal Tabak is tegenwoordig de nieuw geasfalteerde weg voor de L’aldea ook een interessante drag strip geworden.
  Toen ik daar laatst naar huis fietste werd ik links en rechts ingehaald door motoren die op hun achterwiel voorbij kwam scheuren.

 10. Van dat asociale soort waar de pk’s enkel in hun patserige auto zitten en zéker geen enkele in hun hoofd?